FB

Ervaringen "Kerstmarkt Monschau 2018, uitgestippelde wandeling"

17 ervaringen

- 19 september 2018 - Thea Lensink

Een heerlijke gids om thuis al te lezen en dan de wandeling te doen als je daar bent. Heel veel bezienswaardigheden en een heerlijke wandeling. Ik zeg : vooral doen !!

- 28 december 2016 - Ronald Ducardus

Ik vond het een zeer goede en uitgebreide route beschrijving, we hebben er veel aan gehad,hartelijk bedankt hiervoor. Ronald

- 25 december 2015 - gerda

Een fijne dag in Monschau doorgebracht. De wandeling bracht ons langs de talrijke kerstkraampjes, oude vakmanshuisjes. Monschau leek wel uit een kerstverhaal tot leven te komen.

- 21 december 2015 - chris

Doordat we niet terplaatse kon parkeren zijn we met de shuttlebus(3€ h/t)gegaan (25') Gezellige en warme ervaring. Er zijn een heel aantal vakwerkhuizen waar je in en uit kan lopen, terwijl je ogen tekort hebt om alles te bekijken.De kraampjes (en er zijn er heel wat) maken de kerstmarkt volledig.Een gezellige bedoening alleen hoe later op de avond hoe meer(teveel) volk. Dus voor iemand die rustig wil wandelen kan dit al vanaf 11 uur.Het weer (droog en weinig wind) viel ook goed mee. We hebben ook altijd de mogelijkheid gehad om iets te verbruiken,uiteindelijk een lekker sfeertje in een voorhistorisch stadje.

- 8 december 2015 - Herman

Beste , hebben een wandeling gedaan vanuit het dorpje Rhoren naar Monschau zeer mooie wandeling van ongeveer 2 uur altijd dalen , als je dezelfde route terug gaat heb je een goed uithoudingsvermogen nodig . De andere wandeling die we hebben gedownload hebben we niet kunnen doen door regenweer. Gaan zeker nog eens terug

- 23 oktober 2014 - Sonny

Heb de wandeling nog niet gemaakt, aangezien de Kerstmarkten nog moeten opengaan. Heb wel de route al gedownload, vandaar de vraag om een ervaring neer te pennen, maar kan dus nog niet gericht antwoorden. Ik vermoed dat het wel een goede wandeling zal zijn, want ik heb ook al meerdere wandelingen van reisroutes gehaald en ben er steeds tevreden over. Heb dit ook al aan anderen verteld om zeker de site eens te gaan bekijken.

- 4 januari 2014 - Paepen Jef

Heb het geluk gehad om langs de rijbaan boven Monschau te kunnen parkeren.Het is dan s'avonds wel een serieuze klim maar je hebt er wel een prachtig zicht over de oude stad.Je begint dan ook de wandeling reeds aan de burcht die je echt langs alle bezienswaardigheden brengt van de kerstmarkt en de winkels.De kerstmarkt in Monschau is niet echt groot maar wel gezellig om rond te wandelen.Om s'middags iets te vinden om met 10 personen te eten is in deze periode niet echt evident maar met wat rondlopen en kijken is het ons toch gelukt.Heb reeds meerdere wandelingen van reisroutes gemaakt,soms met enkele aanpassingen om ze wat langer te maken,en vind ze zeer mooi,zeker met de uitleg van bezienswaardigheden erbij.

- 18 december 2013 - christens marianne

Met de bus tot in Monschau gereden. Dus geen probleem met parkeergelegenheden. Alleen moesten we nog de shuttle nemen tot in het centrum (10 minuutjes) en kon ik alsdusdanig de wandeling niet starten vanuit de glasblazerij. Gezien Monschau niet zo groot is, was dit geen enkel probleem om onmiddellijk een herkenningspunt te vinden om alzo de wandelroute te volgen. Dank zij deze wandelroute kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden waar je anders geen oog voor zou hebben als het enorm druk is tijdens de kerstmarkt. Is een aanrader.

- 18 december 2013 - Eric

Het is en blijft leuk om in een stad te wandelen en daarbovenop ook nog "iets" te zien qua cultuur en/of gebouwen. Maar tot mijn verbazing kom ik nooit goed terecht met de wandelroutes. De beschrijvingen laten soms wel te wensen over, vind ik.Niet alleen in Monchau is de beschrijving onduidelijk, maar ook in veel andere steden die we reeds gedaan hebben.Diegenen die de route uitschrijven zouden die naderhand nog eens moeten aflopen met hun eigen beschrijving om zo de fouten te ontdekken.(Vindt bv maar eens de "Schlossstrasse"). Ook in Aachen, tot Munchen toe, waren we op de dool omdat de beschrijving niet klopte of onvolledig was.

- 11 december 2013 - Greta

De route was interessant en loodst je doorheen gans de stad. Je hebt alles kunnen bekijken en hebt toch een mooie wandeling gemaakt ondertussen.

Monschau 3 dagen in 4* hotel

Monschau 3 dagen in 4* hotel

Michel & Friends Hotel (voorheen Carat Das Vitalhotel) in Monschau ligt op 5 minuten wandelen van het centrum. Inclusief ontbijtbuffet en 1x diner. Vergeet niet onze boeiende stadswandeling in Monschau te downloaden.

va.90
Boek nu

Gratis stadswandeling kerstmarkt Monschau downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?