FB

Ervaringen "Noord-Spanje autorondreis in Baskenland en Cantabrië: route + kaart"

85 ervaringen

- 30 september 2019 - trees verhelle

prima reisroute, vanzelfsprekend zijn niet alle tips van toepassing.

- 13 september 2019 - Faes-Vercauteren

PICOS: Covadongo: vermelden dat het hier zeer druk is. Indien men parkeert op 1 van de 4 parkings in aanloop van het stadje kan men mits betaling van 9 €/persoon beroep doen op een pendelbus die om de 10 à 15 min rijdt naar Covadonga en naar de 2 bergmeren Enol en Erica. De weg naar de bergmeren kan alleen via bus worden bezocht. uitstap Fuente Dé: vooraleer men aanschuift voor de kabelbaan moet er eerst een ticket worden aangekocht in een locatie op het domein. Een mooie wandeling boven is de route PR24 naar Puertos de Aliva. Dit is een bemande berghut waar men kan eten en drinken. ongeveer 3 u stappen heen en terug. Indien men van Potes naar Suances rijdt moet men zeker ook het andere deel van de Picos met de auto bezoeken: van Potes - Riano - Desfiladero de los Beyos - Cangis de otis - Suances. Wel een omweg maar zeeeeeer mooi. voor de echte wandelaars is de Caras route een aanrader maar wel een ganse dag. Aan te vangen via Poncebos of via Cain. SUANCES: gezien de lokale drukte omgeving hotel, voorstellen om te parkeren voor het hotel om uit te laden en te parkeren op de publieke parking 150 m verder. Ook vermelden dat omgeving van de vuurtoren Suances zeer mooi is: er zijn daar nog mooie stranden. SANTANDER: de aanbevolen wandeling in het centrum is moeilijk te volgen. Beter zou zijn om de monumenten te vermelden die de moeite waard zijn. op een degelijk stadsplan van Toeristische dienst kan men die dan zelf aanduiden en zelf de weg zoeken. Zeer mooi en quasi ongerept strand Playa d'Oyambre tussen Comillas - San Vicente de Barquera. Het mooiste strand hebben wij echter gevonden in Liencres nabij Santander. Is een natuurpark en men kan parkeren bij de ingang in het grote bos (picnic mogelijkheden) en na 1,5 km (mooie wandeling in het bos) bereikt men het strand. Strand is ook met de auto toegankelijk. Heerlijke wandelingen door de duinen of baden in de zee. MURGUIA: Estuarium van Urdaibai vonden wij niet zo bijzonder. je kan zo goed als niets zien door begroeiing en huizen. Kortezubi: Bosques de Oma is gesloten en niet te bezichtigen. Het dorpje Elantxobe aan de kust is echt een idyllisch pareltje. Victoria Gasteisz: de voorgestelde stadswandeling is niet echt handig en moeilijk te volgen vermits de straten zelden een straatnaam vermelden. De richtingaanwijzers in de stad zijn ook niet altijd duidelijk. zeer mooie route in het algemeen. alles vlot verlopen.

- 9 september 2019 - Elsje Ouwendijk

Volgend jaar gaat HV van Rtm vliegen naar Bilbao! Misschien leuk om als alternatief aan te bieden voor de Nederlandse klanten!?

- 28 juli 2019 - Werner Annaert

Goeie tips, zeker en vast. Wel wat veel mi qua afstanden om op 11 dagen te doen. Tips voor restaurants en toffe bars zouden welkom zijn, maar we zijn dan ook Belgen hé.

- 27 juli 2019 - Christa Van der Linde

Zeer zeker wat aan gehad om uit te zoeken wat we allemaal willen en kunnen bekijken als we daar zijn.

- 24 juli 2019 - P. van Kaam

Zeer nuttige reistips en ideeën voor een rondreis door Noord Spanje. Kunnen we wat mee als voorpret en planning van een valantie.

- 21 juli 2019 - Pieter Roman

Goede reisgids boordevol interessante tips

- 21 april 2019 - DE RYCK Séverine

Heel interessant, goeie tips! :-)

- 20 april 2019 - Henriette Van Drongelen

Een hele fijne route, zeker de moeite waard om uit te proberen. Goede omschrijving die mij wel aanspreekt. Top Bedankt.

- 31 maart 2019 - Peter Gardien

Beste Geert Reizen te Deinze, We zijn vaker in dit gebied geweest, echter je maakt precies de perfecte route naar ons inzien. we gaan de met de zomervakantie rijden, verslag volgt. gr Fam Gardien

Noord-Spanje 11 daagse rondreis fly&drive

Noord-Spanje 11 daagse rondreis fly&drive

Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Verken de grillige kust van Cantabrië. Maak kennis met Bilbao, Santander, Vitoria-Gasteiz. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (10x24u) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.

Gratis rondreis Noord-Spanje downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?