DOWNLOAD NU JOUW GRATIS LEIESTREEK FIETSBOEKJE
Fiets in het spoor van de schilderachtige Leie langs de meest idyllische plekjes van Vlaanderen: charmante kunstenaarsdorpen, boeiende musea en lekkere eethuisjes.
HET LEIESTREEK FIETSBOEKJE
  Via 5 boeiende fietsroutes maak je kennis met de 6 gemeentes van de Oost-Vlaamse Leiestreek en maken we een kleine uitstap in het aangrenzende West-Vlaanderen. Je bent slechts enkele klikken verwijderd van jouw handige digitale gids.
 
Download nu
4 REDENEN OM EEN UITSTAPJE TE PLANNEN IN DE LEIESTREEK
  Route 1
Over vluchten, varkens en vliegtuigjes - de Vlucht Route
 
     
  De vlucht van de kunstenaars weg uit de mondaine kunstkringen van Gent. De 'Leieschilders' die richting Nederland trekken uit schrik voor de artistieke inmenging van de Duitse bezetter. Dit en nog veel meer kan je ontdekken op deze Vluchtroute.  
 
  Route 2
Over de opbouw van een oeuvre - de Kasteel Route
 
     
  De Kasteelroute zet de architectuur in de Leiestreek in de kijker. Je fietst langs de indrukwekkende kastelen Borluut en Ooidonk, maar ook talrijke kunstenaarswoningen liggen op de route.  
 
  Route 3
Over rebelleren, afstoten en opnieuw omarmen - de Droom Route
 
     
  Vertragen en desnoods even stilstaan. Opladen en vol goeie moed opnieuw vertrekken. Herkenbaar voor fietsers, maar ook voor kunstenaars. Naast Brouwerij Sint Canarus stellen we ook heel wat aangename terrasjes, cafés en brasserieën aan je voor.  
 
  Route 4
De muzikaliteit van de Leie - de Water Route
 
     
  Heel wat kunstenaars lieten zich in het verleden inspireren door de schilderachtige Leie. Ook vandaag bloeit er nog een boeiende artistieke scène in de regio. Ontdek verschillende fiets- en wandelroutes in de voetsporen van kunstenaars.  
 
  Route 5
Nooit tabula rasa, altijd een kruisbestuiving - de Meester Route
 
     
  Deze vijfde en laatste route bundelt enkele kunsthistorische en culturele hoogtepunten uit de streek. Je fietst van Gent tot Deinze via De Pinte en passeert de kastelen uit de Kasteelroute. Je volgt voor een deel het water maar rijdt ook tussen de bomen en het groen. Een mooie afwisseling met heel wat climaxen.  
Meer uit jouw route halen?
In het Leiestreek fietsboek vind je naast 5 routes ook tal van leuke tips langs kunstenaarsdorpen, boeiende musea en lekkere eethuisjes.
Ontdek de Leiestreek