Dit zijn de meest romantische plekken van Zwitserland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dit zijn de meest romantische plekken van Zwitserland

22 oktober 2021 in Zwitserland0 reacties

Het magische Zwitserland wordt steeds populairder onder vakantiegangers. We willen steeds meer en vaker ondergedompeld worden in ongerepte natuur, genieten van frisse berglucht en urenlang wandelen zonder achtervolgd te worden door hordes toeristen. Bovendien is Zwitserland een van de meest duurzame landen ter wereld; een initiatief dat veel mensen aanspreekt.

Maar wist je ook dat Zwitserland talloze romantische plekken herbergt? Het is een geweldige locatie voor een huwelijksreis of om ongestoord vakantie te vieren met je partner. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel de meest romantische locaties van Zwitserland!

Inhoud artikel

  1. Lugano

Weelderige bergen, meren, prachtige zonsondergangen en panoramische uitzichten: dat is Lugano, een romantische stad in het Italiaanssprekende deel van Zwitserland. Dit is een waar paradijs voor romantische zielen, die willen genieten van de schoonheid van Zwitserland, met een Italiaans tintje.

Wat dacht je bijvoorbeeld van diners bij kaarslicht, boottochten bij maanlicht of bezoekjes aan romantische dorpjes? Leer deze geweldige stad op zijn best kennen een huur een vakantiehuis in Zwitserland, Lugano. Romantiek gegarandeerd!

  1. Oeschinenmeer

Zwitserland staat naast de imposante, machtige Alpen, ook bekend om zijn tientallen prachtige meren. Het Oeschinenmeer, gelegen in Berner Oberland, is daar één van. Dit meer wordt terecht beschouwd als een van de mooiste en meest romantische van het hele land.

Omlijst door de toppen van Bluemlisalp en Doldernhorn, is het Oeschinenmeer (of Oeschinensee), gezegend met helder turkoois water. De omgeving rondom is tevens beeldschoon; het contrast met besneeuwde, witte toppen is werkelijk surrealistisch…Ben je nog op zoek naar de perfecte locatie om je partner ten huwelijk te vragen? Dan heb je hem bij deze gevonden!
Deze zomer op vakantie naar Zwitserland? Bereid jezelf goed voor en bekijk zorgvuldig alle maatregelen.

  1. Montreux

De elegante stad Montreux lijkt regelrecht van een schilderij te komen. Dit authentiek stukje paradijs aan het meer van Geneve, heeft al vele kunstenaars, schrijvers en reizigers waaronder bekende figuren als Charlie Chaplin aangetrokken. De stad straalt namelijk schoonheid, rust, inspiratie en romantiek uit!

Het Franstalige Montreux biedt een indrukwekkend panorama van de besneeuwde Alpentoppen. Het is een van de mooiste badplaatsen in het gebied, dat ook wel bekend staat als de Zwitserse Rivièra. Slenter met je geliefde door de oude stad, beklim de heuveltoppen en geniet van elkaar én van de magie van deze prachtige plek. Verder staat de stad ook bekend om het jaarlijkse jazzfestival, om de mooie promenade langs het water en de knappe Belle-Epoquegebouwen.

TIP: Met onze kastelenroute Zwitserland heb je een volledig uitgestippelde route langs de mooiste kastelen.

  1. Appenzell

Voor iedereen die liever een op en top authentieke, romantische ervaring wil, is de Zwitserse regio Appenzell geweldig. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Zürich, is deze streek een lust voor het oog.
Met zijn glooiende groene heuvels, pittoreske Zwitserse dorpjes, de thuisbasis van duizenden koeien en de warme mensen, voel je je in Appenzell meteen thuis. Je kunt er overal prachtig wandelen, lokale marktjes bezoeken, souvenirs shoppen in knusse winkeltjes en de lekkerste kaasfondue eten. Kortom; in Appenzell laait de romantiek op als geen ander!

Zie jij jezelf al lopen, hand en hand met je geliefde op een van deze romantische plekken? Wacht dan niet langer; plan deze zomer nog een betoverende reis naar het magische Zwitserland!
  1. Mis niets tijdens je verblijf in Zwitserland met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Zwitserland? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zwitserland met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwitserland.

Zwitserland

Gratis reisgids Zwitserland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?