FB

Hoe naar en in Zuidwest-Engeland reizen? 4 verschillende opties

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe naar en in Zuidwest-Engeland reizen? 4 verschillende opties

Het is vrij eenvoudig om Zuidwest-Engeland te bereiken vanuit België. De meest voor de hand liggende optie is om met je eigen auto de oversteek te maken via de Kanaaltunnel of met de veerboot. Maar ook met het vliegtuig is het mogelijk om Zuidwest-Engeland te bereiken.

Inhoud artikel

Reizen naar Zuidwest-Engeland met de auto

Tunnel

De Kanaaltunnel (Chunnel) brengt je (met wagen) van het Franse Calais naar het Britse Folkestone. Van daar uit kan je jouw tocht verder zetten richting Zuidwest-Engeland via Salisbury.

Veerboot

Heel wat veerboten brengen je van Calais naar Dover in het zuidoosten van het land. Er zijn ook andere routes mogelijk zoals tussen Plymouth en Roscoff of Saint-Malo, of naar Poole vanuit Cherbourg. Bij veel van deze veerboten is het ook mogelijk om je auto mee te nemen.

Rondreizen in Zuidwest-Engeland met de auto

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat er in Engeland links gereden wordt. Als je dit nog nooit eerder gedaan hebt, kan het even duren voordat je eraan gewoon bent. Er zijn ook heel wat smalle weggetjes met veel kronkelende bochten. Rijd niet te snel en houd altijd rekening met een eventuele tegenligger.

In het zuidwesten van Engeland mag je je vooral in de zomer aan drukke wegen verwachten, met af en toe ook een file. Wees geduldig, en als je liever op je gemak rijdt, zet je dan even aan de kant om snellere chauffeurs te laten passeren: frustratie kan leiden tot ongevallen.

Reizen naar Zuidwest-Engeland met het vliegtuig

Om Zuidwest-Engeland te bereiken kan je natuurlijk ook altijd met het vliegtuig reizen naar een van de luchthavens in London: Healthrow, Gatwick, Luton of Stanstead. Er zijn ook kleinere, regionale luchthavens in Zuidwest-Engeland, zoals in Bristol en Exeter. Je kunt vanuit Londen zelfs vliegen naar Land’s End in het uiterste westen van Cornwall of naar de Scilly eilanden.

Rondreizen in Zuidwest-Engeland met het openbaar vervoer

Een spoorlijn die helemaal tot in het puntje van Cornwall gaat, verbindt de meeste stadjes en dorpjes in Zuidwest-Engeland. Het grootste deel van Zuidwest-Engeland kan je dus perfect met de trein doen. De lokale bussen zijn minder aan te raden omdat ze vaak niet frequent genoeg rijden en ze dus onvoldoende betrouwbaar zijn om je hele rondreis mee uit te stippelen.
Helaas zijn de meeste bezienswaardigheden weg van de steden niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Beste periode om Zuidwest-Engeland te bezoeken

Hoewel deze regio op elk moment van het jaar mooi is, kom je hier best niet in het putje van de winter. Het is dan nat, koud en stormachtig.
De zomer is de meest populaire periode, vooral voor de strandvakanties in Devon of de Cornish Riviera.

Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en bekendste sites zullen op dat moment erg druk zijn. Het kan daarom een goed compromis zijn om in de lente of herfst te komen: het weer is dan misschien wel wat wisselvallig, maar het is dan een pak minder druk.

Waar overnachten in Zuidwest-Engeland?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Zuidwest-Engeland? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Plymouth, Penzance en Salisbury. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

Download onze reisgids Zuidwest-Engeland en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest-Engeland? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-Engeland met 128 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-Engeland.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?