FB

Ontdek de 10 x mooiste bezienswaardigheden van South Devon

Volledige reisgids kopen voor € 10

Ontdek de 10 x mooiste bezienswaardigheden van South Devon

4 november 2018 in Zuidwest-Engeland0 reacties

South Devon beschikt over zowel prachtige stranden als beeldige landschappen. Dit maakt het de ideale plaats om helemaal tot rust te komen. Toch zijn er deze regio ook heel wat dingen te doen en te zien. Wij hebben voor jou alvast de mooiste bezienswaardigheden van South Devon op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

 1. Exmouth

Omdat Exmouth een zandstrand en een scala aan attracties biedt, is het de perfecte uitvalsbasis voor gezinsvakanties. Sinds begin 19de eeuw zijn er tal van voorzieningen bijgekomen om aan de noden van het steeds groeiende aantal toeristen te voldoen. Hier kun je een glimp opvangen van hoe een typische Britse strandvakantie eruitziet: veel ijsjes, emmer en schop in de hand, en in de zomer zonder twijfel heel wat zonverbrande vakantiegangers.

 1. Exeter

Exeter, een oude stad aan de Rivier Exe, dateert al van uit de tijd van de Romeinen. Het historisch centrum is omringd door stadsmuren. Deze stad heeft tal van bezienswaardigheden: de gotische kathedraal, het Normandisch kasteel en de middeleeuwse ondergrondse passages waar ooit water doorstroomden. Bezoek de tuinen rond het kasteel, de Northernhay Gardens, het Royal Albert Memorial Museum en de smalle Parliament Street. Heb je nog tijd over, dan is het Bill Douglas Cinema Museum een aanrader, zeker als je fan bent van film..

 1. Castle Drogo

Castle Drogo is een landhuis en een kasteel gebouwd tussen 1911 en 1930, volgens de ontwerpen van architect Edwin Lutyens (die ook New Delhi in India op zijn palmares heeft staan). Op het moment van schrijven zijn er renovaties aan de gang, maar het kasteel blijft wel open voor het publiek. Hoewel het slechts 100 jaar oud is, worden bezoekers ondergedompeld in interessante verhalen. Ook worden er geregeld evenementen en tentoonstellingen gehouden.

 1. Okehampton Castle

Okehampton Castle is een intrigerende site. Het kasteel werd gebouwd tussen 1068 en 1086, en deed dienst als fort van de familie de Courtenays, de latere graven van Devon. Met deze nieuwe titel, werd het kasteel omgedoopt tot jachthuis. Tijdens de Rozenoorlog werd de familie gevangengenomen en werd het kasteel enkele keren in beslag genomen. Toen Henry de Courtenay door Hendrik VIII wegens hoogverraad geëxecuteerd werd, raakte het kasteel van Okehampton in verval. Tegen de 19de eeuw was het helemaal vernield en werd het een populair onderwerp van landschapschilders, waaronder J.M.W. Turner.

 1. Dartmoor National Park

Dartmoor National Park is eigenlijk een uitgestrekte heide met een robuust landschap van rotsige heuvels, moerassen, bossen en rivieren. Op de vele wandelpaden vind je de hoefsporen van de dartmoorpony.

Treed in de voetsporen van de mensen die dit gebied vroeger bewoonden en bezoek de oude graven, neolithische monumenten, steencirkels uit de bronstijd of verwoeste middeleeuwse boerderijen. Of maak een tussenstop in een van de vele kleine pittoreske dorpjes.

 1. Hound Tor en Hay Tor

De rotsformaties Hound Tor en Hay Tor zijn mooie voorbeelden van de verweerde granietheuvels die in deze streek te vinden zijn. Nabij Hound Tor ligt ook een verlaten middeleeuws dorpje dat dezelfde naam draagt. Dit gebied is gemakkelijk te voet te verkennen.

 1. Abdij van Buckfast

Buckfast Abbey maakt deel uit van een actief Benedictijnenklooster. In de abdij, het klooster en de tuinen kun je helemaal tot rust komen. De tonic wine van Buckfast is een bekende drank die vaak geassocieerd wordt met alcoholmisbruik en geweld, vooral in Glasgow - een beeld waar de levensstijl van de monniken rats tegenover staat. De drank is nog steeds een goede bron van inkomsten voor de monniken, die met de opbrengsten heel wat bijdragen aan de lokale gemeenschap. Toegang tot de abdij is gratis.

 1. Het charmante Coleton Fishacre

Het charmante Coleton Fishacre is eigendom van de National Trust. Hoewel het gebouw en de tuinen in de arts-and-craftsstijl gebouwd zijn, heeft het interieur vooral kenmerken van de Art Deco, die je doen denken aan de roaring twenties van het Interbellum. Het huis werd in 1926 gebouwd voor Rupert and Dorothy D’Oyly Carte. Hier konden ze zich in stijl vermaken en genieten van verschillende buitenactiviteiten. Een bel aan de zijkant van het huis werd gebruikt om de familie rond etenstijd terug te roepen van hun activiteiten in de tuin. Beleef hier een interactieve gezinservaring: luister naar muziek uit de jaren 20 en 30, probeer hoeden uit die tijd, en kinderen kunnen met een wasbord meehelpen met de was.

 1. Kasteel van Dartmouth

Het kasteel van Dartmouth werd gebouwd om de pittoreske haven van Dartmouth te beschermen. De oudste delen van het fort dateren al uit 1380. Tijdens de 15de en 16de eeuw werd het kasteel verder versterkt en tijdens de Engelse burgeroorlog (1642 – 1651) werd het opnieuw ingezet als verdedigingslinie. Vandaag de dag zijn de kanonnen zo opgesteld zoals ze stonden in de 19de eeuw.

 1. Overbeck's

Overbeck’s is een Edwardiaans huis met 1,1 hectare aan tuinen. Uitvinder Otto Overbeck was de laatste eigenaar van het pand. In de tuinen bevindt er zich een - eerder onverwacht - paradijs aan subtropische planten. Ook de eigenaardige collecties in het huis zijn de moeite waard om eens te zien.

 1. Waar overnachten in Devon?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Devon? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Plymouth, Exeter en Torquay. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Zuidwest-Engeland?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest-Engeland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-Engeland met 128 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Zuidwest-Engeland.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?