17 excursies Dubai: Tours & georganiseerde daguitstappen: Wat te doen & zien?

17 excursies Dubai: Tours & georganiseerde daguitstappen: Wat te doen & zien?

Welke tours en excursies doen in Dubai? Praktische info + hoe tickets boeken

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt midden in de woestijn aan de Perzische Golf. Dubai is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geschikt voor elk type reiziger. Dubai biedt namelijk een brede waaier aan actieve en ontspannen excursies die meer dan de moeite waard zijn. Een dagtour naar Abu Dhabi of een ballonvaart boven de woestijn, het kan allemaal.

Ontdek in dit blogartikel de leukste tours en daguitstappen in Dubai + waar je tickets boeken.

Tickets & tours voor je bezoek aan Dubai

Dubai en zijn vele bezienswaardigheden bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Dubai.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke tours en excursies in Dubai

Inhoud artikel

  1. Bezoek het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa

Wanneer je Dubai bezoekt, kan je onmogelijk de Burj Khalifa niet gezien hebben. De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en is zowel vanbinnen als vanbuiten erg indrukwekkend! Met een lengte van 828 meter is dit gebouw een gewilde attractie waarmee je niet alleen van het gebouw zelf geniet, maar ook van het prachtige uitzicht dat je over Dubai hebt vanaf de top.

Bezoekers met hoogtevrees zullen op hun benen staan trillen bij de observatiedekken op 452 en 555 meter hoogte (op de 124ste verdieping). Deze tickets zijn over het algemeen iets duurder maar hebben enkele extra voordelen zoals voorrangstoegang via expresliften. Boek je toegangsticket tot de Burj Khalifa.

Er zijn verschillende tickets en excursies te boeken voor je bezoek aan de Burj Khalifa:

VERBLIJFTIP: Wist je dat je ook kan overnachten in de Burj Khalifa? Het Armani Hotel, ontworpen door mode-icoon Giorgio Armani, biedt een onvergetelijke nacht in het hoogste gebouw ter wereld. Boek je kamer in het Armani Hotel online.

  1. Burj Al Arab, het enige zevensterrenhotel ter wereld

De Burj Al Arab, ook wel gekend als "De toren van de Arabieren", is het enige zevensterrenhotel ter wereld! Deze eyecatcher is 321 meter hoog en daarmee 7e hoogste hotel ter wereld. Jammer genoeg zijn ook de hotelprijzen bij de hoogste ter wereld. Het prijskaartje voor een kamer in dit indrukwekkende hotel bedraagt tussen de 2500 euro en 5000 euro of meer.

Naast dat het hotel hierdoor wereldwijd bekend is, is het gebouw en de ligging ook reden genoeg om een bezoekje te plegen aan dit hotel. Het hotel is gebouwd op een kunstmatig eilandje, in de buurt van Jumeirah Beach en is alleen bereikbaar via een brug.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Burj al Arab te bezoeken:

  1. Helikoptervlucht over Dubai

Zoveel mogelijk van Dubai zien? Wat dacht je van een helikoptervlucht over de highlights van Dubai? Sommige bezienswaardigheden zijn nog spectaculairder om te zien vanuit de lucht. Zo zijn de iconische gebouwen zoals de Burj Khalifa, Burj al Arab en Palm Jumeirah duidelijk zichtbaar vanuit de lucht. Maar daarnaast vlieg je ook over de glinsterende witte stranden en felblauwe zee. Het helikopterzicht geeft je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

TICKETS HELIKOPTERVLUCHT: Bewonder Dubai vanuit de lucht en boek je 12 minuten durende helikoptervlucht over Dubai. Deze ervaring zal je niet snel vergeten!

  1. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is een kunstmatige archipel die, van bovenaf gezien, lijkt op een palmboom die bloeit vanuit het kustgebied van Jumeirah. De bouw van deze eilanden begon in 2001 en sindsdien hebben heel wat bewoners en bedrijven zich op deze plek gevestigd. Een monorail verbindt Palm Jumeirah met het vasteland, wat trouwens de eerste monorailverbinding in het Midden-Oosten was.

Verken de palmeilanden zelf met volgende excursies:

  1. Op woestijnsafari in Dubai

Wil je graag ontsnappen aan de drukte van de stad? De rust en stilte opzoeken? Doe dan zeker eens een woestijnsafari in Dubai. Een safari door de woestijn van Dubai kunnen we alleen maar aanraden. Het is namelijk een van de beste manieren om de cultuur van de Emiraten te leren kennen. Binnen een uurtje sta je al in de duinen van de Grote Arabische Woestijn.

Lees onze uitgebreide blogpost met dé leukste woestijnsafari's in Dubai.

Ontdek hieronder alvast de mooiste safari's door de woestijn in Dubai

Bekijk alle woestijnsafari's in Dubai

  1. Fauna en Flora in de Dubai Miracle en Butterfly Garden

Wil je even ontsnappen aan alle drukte van de stad of gewoon een leuke activiteit met je kinderen doen? Plan dan een excursie naar de Miracle en Butterfly Garden. Met deze excursie ruil je de overweldigende gebouwen even in voor een prachtig stukje natuur. Dubai Miracle Garden, in het Al Barscha-gebied, is namelijk de grootste natuurlijke bloementuin ter wereld.

Tijdens je rondleiding wandel je door 9 koepels die gevuld zijn met meer dan 50 miljoen bloemen en 250 miljoen planten. Je vindt er ook 's werelds langste bloemenmuur. Naast de bloemen kan je ook genieten van de grootste vlindertuin ter wereld (Dubai Butterfly Garden) waar meer dan 15.000 vlinders van 26 verschillende soorten leven.

Tickets voor je bezoek aan de Dubai Miracle Garden

COMBITICKET: Wil je graag de twee bezoeken? Bestel je tickets voor de Dubai Miracle en Butterfly Garden. en verken de fauna en flora van deze prachtige, kleurrijke tuinen.

  1. Daguitstap naar Al Ain

Ben je op zoek naar de authentieke Arabische cultuur? Dan is een uitstap naar Al Ain onmisbaar. Al Ain wordt namelijk gezien als de traditionele zetel van de sjeiks en is waarschijnlijk de meest folkloristische stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Al Ain is een UNESCO Werelderfgoedsite en een populair toevluchtsoord voor de rijke Emirati's. Het wordt ook wel eens de Tuinstad van de Golf genoemd omwille van de groene straten en de schaduwrijke oases.

Tijdens je bezoek aan Al Ain zijn volgende musea echt een bezoekje waard: het Nationaal Museum Al Ain en het Sheikh Zayed Paleismuseum. Bezoek ook eens een kamelenracebaan, dierenmarkt en de mysterieuze, heilzame thermale baden.

TICKETS: Boek je daguitstap naar Al Ain en leer de Arabische cultuur op verschillende manieren kennen. Bovendien geniet je ook van traditionele lunchbuffet, waar je lokale en regionale gerechten mag proeven.

  1. Daguitstap naar hoofdstad Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Net als Dubai is dit een bruisende stad vol contrasten. Zo heb je hier een mix van moderne architectuur en traditionele cultuur. We raden je aan om ook eens een daguitstap te maken naar Abu Dhabi. Bezoek er de indrukwekkende Sheikh Zayed Grand Mosque, Ferrari World en het Louvre Museum op het eiland Saadiyat.

Tickets voor je bezoek aan Abu Dhabi:

  1. Een rondleiding door de Sheikh Zayed Grand Mosque

Sheikh Zayed Grand Mosque is een van de grootste moskeeën ter wereld en een van de meest indrukwekkende religieuze bouwwerken in Abu Dhabi, geïnspireerd op de Mogol-architectuur. Tijdens je bezoek aan de Grote Moskee kan je onder andere het grootste handgeweven tapijt ter wereld, de grootste kroonluchter ter wereld en de schitterende binnenplaats dat prachtig versierd werd met witmarmer, bloemmotieven, bladgoud en edelstenen.

Je kan de moskee op verschillende manieren te bezoeken

  1. Stadstour door Dubai

Wil je graag zoveel mogelijk zien van Dubai? Dan raden we aan om een georganiseerde stadstour te maken. Tijdens een stadstour ontdek je namelijk de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken zoals The Pointe, Palm Jumeirah, de Blauwe Moskee, het oude Emirati House, de Al Fahidiwijk en nog veel meer. In het oude centrum van Dubai vind je nog de lokale traditionele markten waar je authentieke gerechten kan proeven.

Ontdek alvast de leukste stadstours door Dubai

  1. Maak een daguitstap naar LEGOLAND Dubai

Bij Legoland denk je waarschijnlijk meteen aan Legoland Denemarken. Maar wist je dat er sinds 2016 ook een Legoland in Dubai is? Een must-see voor alle LEGO-fans onder ons! Ongetwijfeld een onvergetelijke uitstap voor zowel jong als oud. In LEGOLAND® Dubai staat alles in teken van LEGO en is onderverdeeld in 6 themazones. Tijdens je bezoek geniet je van boordevol interactieve attracties, waterglijbanen, modellen en verschillende bouwervaringen.

TICKETS: Bestel je tickets voor LEGOLAND Dubai online zodat je alvast niet hoeft aan te schuiven aan de kassa bij de ingang. Met dit ticket heb je onbeperkt toegang tot alle attracties, shows en attracties.

  1. Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is een van de meest populaire attracties die je vindt in de Dubai Mall. Het is een must-see als je met kinderen reist, ze zullen onder de indruk zijn van de onderwatertunnel onder een grote haaientank. Ook de roggen en de slangen in een andere zone zijn echt geweldig om te zien. Naast de gewone entree biedt het aquarium ook verschillende unieke ervaringen zoals een ontmoeting met de haaien, roggen of otters.

TICKETS: Bezoek één van de grootste overdekte aquaria ter wereld. Boek je dagkaart voor het Dubai Aquarium online.

  1. Skiën in de woestijn

Skiën in de woestijn? Klinkt een beetje ongeloofwaardig, maar het kan wel degelijk in Dubai. In de Mall of the Emirates vind je de indoor winterwereld Ski Dubai, waar je kan skiën, snowboarden, rodelen en zelfs enkele pinguïns ontmoeten. Ideaal als je even wilt ontsnappen van de hitte in Dubai! Je kan je ticket voor Ski Dubai hier boeken vanaf €54.

  1. Skydiven in Dubai

Ook voor adrenalinejunkies heeft Dubai wat te bieden. Een van de spannendste attracties is ongetwijfeld Skydive Dubai. Hierbij spring je vanaf een wolkenkrabber naar beneden, met een parachute weliswaar. Deze ervaring is echt wel bucketlistwaardig, en je zal gegarandeerd het spannendste uitzicht over Dubai hebben.

TICKETS: Boek je Skydive boven Dubai hier online.

  1. Aquaventure Waterpark

Aquaventure Waterpark is een andere leuke gezinsvriendelijke attractie. Dit uitgestrekte waterpretpark heeft meer dan 30 glijbanen, zwembaden en attracties om je te vermaken in het water. Zo is er bijvoorbeeld ook een kunstmatige golfsurfmachine! Boek je ticket voor het Atlantis waterpark hier.

  1. Onze tip: Dubai Hop-on Hop-off bus

Heb je niet al te veel tijd en wil je toch graag zoveel mogelijk zien tijdens je bezoek aan Dubai? Dan kan je ook altijd een ritje maken op de Hop-on Hop-Off bus. De toeristische bus brengt je langs alle bekende bezienswaardigheden in Dubai. Vanuit de open bus kan je relaxen en ontspannen genieten van het beste uitzicht op de stad.

TICKETS: Je gemakkelijk verplaatsen in Dubai? Boek je tickets voor de Hop-on Hop-off bus in Dubai online op voorhand en geniet zorgeloos van je vakantie.

  1. Extra tip: Koop je Dubai Explorer Pass

VOORDEEL: Er zijn veel excursies waar je in één tour meerdere activiteiten en bezienswaardigheden gaat bezoeken. Deze combinatie van bezienswaardigheden is vaak goedkoper dan dat je een losse tour per activiteit boekt.

Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken? Dan raden we je aan om de Explorer Pass aan te kopen. Met deze Pass heb je toegang tot 3 t/m 7 topattracties naar keuze. Hiermee bespaar je tot wel 35% korting in vergelijking met het kopen van individuele attractietickets. Bestel je Explorer Pass.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Dubai met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Dubai? In de gratis reisgids Dubai kan je een rondreis vinden, met tal daguitstappen en inspiratie voor excursies in Dubai en Abu Dhabi.

Dubai

Gratis reisgids Dubai downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 augustus 2023 - Ruud

Erg veel goed informatie en aanbevelingen hebben hieruit een aantal leuke tripjes gehaald voor als we naar Dubai toe gaan.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?