5 x leuke fietstours in Venetië: Venetië op de fiets verkennen + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 5

5 x leuke fietstours in Venetië: Venetië op de fiets verkennen + tickets boeken

18 januari 2023 in Venetië0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Venetië + waar je fietstour Venetië boeken?

In Venetië zijn fietsen verboden, net als auto’s en moto’s. Voetgangers zijn er de baas en gondels, watertaxi’s en vaporetti zijn de enige vorm van openbaar vervoer.

Maar, in de omgeving van Venetië liggen wel eilanden waar je heerlijke fietstochtjes kan maken. Fietsen in de omgeving van Venetië is de perfecte manier om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Je ontdekt karaktervolle dorpjes en mooie stranden waar je weinig andere toeristen tegen het lijf zal lopen. Boek je fietstocht hier online

Inhoud artikel

  1. Fietsen huren op het eiland Lido

Het uitgelezen eiland voor een fietstocht in Venetië is Lido. Dit langgerekte eiland is 12 kilometer lang en wordt omzoomd door mooie stranden. Er staan ook indrukwekkende villa’s en je kan er rondfietsen in het historische stadje Malamocco. Het prestigieuze filmfestival van Venetië wordt ook hier op Lido georganiseerd.

Wie zon, zee, strand en rust zoekt bij Venetië, hoeft dus niet langer te zoeken. Lido is helemaal vlak en leent zich uitstekend voor een fietstocht. Je bereikt het eiland eenvoudig met de vaporetto vanuit Venetië. Eenmaal je bent aangekomen op Lido, zal je meteen verschillende fietsverhuurbedrijven zien. We raden je aan om vooraf online een fiets te reserveren. Zo ben je zeker van je fiets.

TICKETS: Boek je fietstour op het eiland Lido di Venezia online op voorhand en ga zorgeloos op vakantie. Kies je liever voor een e-bike? Ook dat kan! Huur hier je e-bike in Venetië op Lido.

  1. Fietsen op Pellestrina

Wil je je nog verder buiten de gebaande, toeristische paden wagen? Dan kan je een fietstocht maken op Pellestrina. Het eiland Pellestrina ligt ten zuiden van Lido en je bereikt het via een veerboot die regelmatig vanuit Lido de overtocht van een kwartiertje maakt.

Van bij de veerboot fiets je 9 kilometer naar het centrum van het gelijknamige dorpje Pellestrina. Het is een authentiek Italiaans vissersdorpje met felgekleurde huizen dat absoluut een bezoekje waard is. In de buurt liggen nog verschillende andere kleine dorpjes en er zijn stranden in overvloed.

  1. Fietstocht en honingproeverij op Sant’Erasmo

Op zoek naar een unieke uitstap in Venetië? Dan raden we je deze fietstocht aan. Je neemt de boot naar het eiland Sant’Erasmo, vlakbij Venetië, en je maakt er een ontspannende fietstocht. Je ziet er de skyline van Venetië vanuit een uniek perspectief, fietst tussen landbouwvelden en ontdekt hoe het traditionele leven hier verloopt. Er wonen amper 700 mensen op Sant’Erasmo en één daarvan is een lokale honingboer. Je ontmoet de man en proeft de heerlijke honing. Daarna keer je terug naar Venetië.

TICKETS: Wil jij ook graag deze honingproeverij op Sant'Erasmo doen? Boek je fietstocht op Sant'Erasmo online op voorhand!

  1. Ga op fietstocht in Venetië met een gids

Verken je een van de eilanden in de buurt van Venetië liever met een lokale gids? Boek dan een van onderstaande tours. Je ziet dan niet alleen wat de Venetiaanse eilanden te bieden hebben, maar je leert ook bij dankzij de gids.

Fietstocht op Lido

Ontdek alles wat Lido te bieden heeft samen met een gids. Je verkent het hele eiland op de fiets en krijgt een interessante uitleg over Lido en alles wat er te zien is. Boek je fietstocht op Lido met gids.

Ontdek het vasteland voor Venetië

Ben je eerder benieuwd naar het vasteland voor Venetië? Geen betere manier om dit stukje Italië te leren kennen dan vanop de fiets. Je rijdt met een gids in en rond Mestre en je kan het moderne M9-museum bezoeken. Onderweg kom je alles over Venetië en de omgeving van de iconische stad te weten.

TICKETS: Boek je tickets voor een fietstour op het vasteland van Venetië.

  1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

  • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
  • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
  • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
  • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?