Visum nodig voor de USA of Canada?

25 februari 2021 in USA Westkust0 reacties

Door het coronavirus worden we al een tijdje beperkt in onze reisbewegingen. Dit wil echter niet zeggen dat je in 2021 het hele jaar thuis moet blijven. Sterker nog, de kans is groot dat we dit jaar weer mooie reizen kunnen gaan maken. Ben jij na al die maanden in Nederland wel weer toe aan een mooie reis? Organiseer dan een mooie reis naar de USA of Canada.

  1. Een rondreis door de USA

Ben je nog nooit in de Verenigde Staten geweest? Dan raden wij je zeker aan om dit bijzondere land een keer te bezoeken. In de USA vind je geweldige wereldsteden als New York en Las Vegas, maar kom je ook prachtige natuurgebieden tegen. Maak je een rondreis door de USA, dan kun je alle highlights van het land bezoeken. Daar komt nog bij dat je met een rondreis door de USA direct verzekerd bent van een vakantie van minimaal 2 weken. Want wie veel van de Verenigde Staten wil zien, heeft aan een weekje vakantie niet genoeg!

TIP: Wil jij ook een rondreis langs de Westkust van de USA maken? Download hier onze reisgids USA

  1. Een rondreis door Canada

Ook Canada heeft indrukwekkende steden. Denk hierbij aan Vancouver, Quebec, Montreal en Toronto. Toch gaan de meeste mensen die naar Canada reizen, niet voor deze steden. Ze bezoeken het land om de vele prachtige nationale parken die je hier kunt bezoeken. Denk hierbij aan de parken Banff National Park in Alberta, Jasper National Park in Alberta en Saguenay-St. Lawrence Marine Park in Quebec. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is deze vakantiebestemming zeker iets voor jou.

  1. Een visum voor de USA

Om naar de Verenigde Staten te reizen, heb je meer nodig dan alleen je paspoort. Als Europese burger moet je namelijk ook een ESTA aanvragen. De afkorting ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Een ESTA is geen visum, maar een digitale reistoestemming om naar de Verenigde Staten te mogen reizen. Het is eigenlijk een soort vereenvoudigd visum, dat je als Nederlander voor jouw vakantie naar de Verenigde Staten aan kunt vragen.

Ga je binnenkort naar de USA? Vergeet dan niet om bijtijds over te gaan tot ESTA aanvragen. Ook als je het land alleen bezoekt op doorreis, heb je hier een visum voor nodig. Vraag jouw reisdocumenten ruim op tijd aan en je weet zeker dat je deze ruim voor je reis binnen hebt.

Droom jij er ook van om de iconische Route 66 te rijden? Ontdek hier de volledige route

  1. Een visum voor Canada

Wil je een reis organiseren naar Canada? Ook dan heb je een soort visum nodig. In Canada heet dit document geen ESTA, maar een eTA (Electronic Travel Authorization). Vraag dit document bijtijds aan en je weet zeker dat je deze op tijd ontvangt, zodat je zonder problemen naar Canada kunt reizen.

Let op: je hebt ook een eTA Canada nodig als je alleen in het land komt voor een transit. Ook bij een doorreis moet je dus altijd een eTA Canada aanvragen.

  1. Direct een visum aanvragen

In 2021 reizen naar Amerika? Vraag dan bijtijds je reisdocumenten aan op E-visums.nl. En heb je een eTA Canada nodig voor jouw geplande reis naar dit prachtige land? Dan kun je bij E-visums terecht voor eTA Canada aanvragen.

  1. Download je gratis reisgids naar de USA

Welke reisgidsen hebben we allemaal in de USA?

  1. Mis niets tijdens jouw rondreis in het zuidwesten van Amerika

Bespaar uren tijd en opzoekingswerk en koop deze rondreis, volledig uitgewerkt in een reisgids van 187 bladzijden met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids USA Westkust downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?