Op reis naar Amerika? 5 x tips waaraan moet je denken?

Op reis naar Amerika? 5 x tips waaraan moet je denken?

2 mei 2022 in USA Westkust0 reacties

Veel reizigers vinden Amerika een droombestemming. Door het grote aanbod aan opties, kan men hier een zeer leuke vakantie vieren. Je kan erheen voor prachtige natuur, maar ook voor grote steden. De VS heeft voor ieder iets moois!

Inhoud artikel

  1. Reizen naar Amerika

De Verenigde Staten zijn natuurlijk erg groot, waardoor er vaak grote afstanden tussen plaatsen ontstaan. Hierom is het belangrijk om op voorhand een afweging te maken hoe de reis gemaakt zal worden. Je kan namelijk binnen het land gebruikmaken van vluchten, maar ook bijvoorbeeld een huurauto nemen om er een soort roadtrip van te maken. Bezoek je de Westkust van Amerika of liever het zonnige Florida?

Ook niet onbelangrijk: Waarvoor kom je precies? Wil u graag veel natuur bezichtigen, of wil je liever New York verkennen? Door de mogelijkheden door te nemen leg je niets vast, alleen heeft je wel een duidelijk beeld wat eventueel mogelijk zou zijn. Ook kan je deze manier de perfecte vakantie op maat maken.
Neem uitgebreid de tijd, aangezien er erg veel mogelijkheden zijn.

  1. ESTA aanvragen

Om de VS te mogen betreden, dien je over een geldige ESTA te beschikken. Heb je geen toegekende ESTA? Dan moet de luchtvaartmaatschappij je helaas weigeren tijdens het inchecken. Het ESTA formulier wordt namelijk aan je paspoort gekoppeld. Voor iedere passagier zonder geldige reistoestemming wordt er namelijk een boete opgelegd aan de vliegmaatschappij. Door het elektronische systeem kan er tijdens het inchecken direct gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ESTA is toegekend.

Het Amerikaanse consulaat mag tot 72 uur over het beoordelen van de aanvraag doen. Het is ook mogelijk dat de ESTA aanvraag wordt afgekeurd. In dit geval is het nog mogelijk om een Visum voor Amerika aan te vragen. Dit proces kan enkele weken in beslag nemen, waardoor het verstandig is om het ESTA tijdig aan te vragen.

  1. Wat is ESTA?

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplichte reistoestemming voor alle reizen naar Amerika. Dit automatische systeem zorgt ervoor dat reizigers vanuit de landen die voorheen een visumvrijstelling hadden toch gecontroleerd worden. Het is nog mogelijk dat de douane ervoor kiest om toch geen toegang tot Amerika te verlenen, zij beslissen uiteindelijk of de reiziger het land mag betreden.

  1. Regelgeving ESTA

Om te kunnen reizen met ESTA moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste hiervan zijn:

  • De reistoestemming is 2 jaar geldig, tenzij het gekoppelde paspoort tussentijds verloopt. Met een verlopen paspoort komt de gekoppelde ESTA ook te vervallen.
  • Er kunnen zoveel reizen naar de VS gemaakt worden als gewenst, zolang de maximumperiode van 90 dagen niet overschreden wordt. Dagen die aangesloten in Canada of Mexico verbleven worden, tellen ook mee.
  • Wanneer je de Verenigde Staten over land betreed, bijvoorbeeld via Canada, is er geen ESTA verplichting. In dit geval wordt er een i-94 formulier ingevuld bij de grens.
  • Om te kunnen reizen met een ESTA is een retourticket vereist, zo wordt aangetoond dat er plannen zijn om toch de VS binnen de termijn te verlaten.
  • Maakt jouw vlucht een overstap in Amerika, dan is het alsnog verplicht om een ESTA aan te vragen. Ook wanneer de luchthaven niet verlaten wordt.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Zuidwest USA met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?