Monument Valley + Antelope Canyon: Op bezoek bij de Navajo + tips!

Volledige reisgids kopen voor € 15

Monument Valley + Antelope Canyon: Op bezoek bij de Navajo + tips!

26 november 2018 in USA Westkust0 reacties

De dramatische rotsformaties van Monument Valley duiken in zoveel films en televisieprogramma’s op, dat ze uiteindelijk zelf zien een beetje surrealistisch kan aanvoelen—net alsof je zelf in een western bent getuimeld. Dit fantastische woestijnlandschap van uitgesneden vlaktes en buttes op de grens van Arizona en Utah behoort tot het Navajo-indianenreservaat.

Ook Antelope Canyon bevindt zich op Navajo-gebied, bij het stadje Page. Deze bijzondere kloof van gepolijste zandsteen is één van onze absolute hoogtepunten van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Inhoud artikel

  1. Monument Valley bezoeken

Monument Valley ligt in het Navajo Nation Reservaat. Dicht bij het bezoekerscentrum vertrekt een lusvormige zandweg van 17 mijl (te betalen) die je doorheen de vallei brengt. Opgelet: kijk zeker goed na of je huurwagen hiervoor geschikt is.

Delen van Monument Valley, zoals Mystery Valley en Hunts Mesa, kan je alleen met een Navajo gids bezoeken, die je met een jeep naar nog meer bijzondere plekken brengt. Eigenlijk raden we aan om de vallei op deze manier te ontdekken, niet alleen voor de uitzichten, maar ook om meer te weten te komen over de cultuur en tradities van de Navajo, voor wie het toerisme de allerbelangrijkste bron van inkomsten is.

De Navajo (of Dineh, zoals ze zichzelf noemen) wonen sinds 1900 in dit gebied, nadat hun tribal lands ingenomen werden door de Europeanen. Ze zijn min om meer autonoom, want toen er in het reservaat steenkool, zilver en uranium werd gevonden, kwam het economisch beheer in handen van blanke Amerikanen die de mijnen verpachten aan grote ondernemingen.

Doorheen de vallei vind je nog enkele hogans, de traditionele woning van de Navajo. Er zijn ook Navajo’s die hun hogans verhuren om een ‘authentieke’ ervaring van hun traditionele cultuur mee te geven. Je kan de Navajo ook steunen door handwerk te kopen.

  1. Antelope Canyon bezoeken

De prachtige Antelope Canyon bevindt zich ook op Navajo-gebied ten oosten van Page. Antelope Canyon bestaat uit 2 verschillende delen, Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De twee delen zijn apart te bezoeken.

Upper Antelope Canyon is het meest bezochte deel, omdat je er makkelijk kan komen (je hoeft niet te dalen). Het is ook in dit deel van de canyon dat je tussen 20 maart en 7 oktober de sterkste zonnestralen kan zien die in de kloof 'vallen' (en die menig fotograaf op de gevoelige plaats wenst vast te leggen). Tijdens de winter zijn de kleuren gedempter.

De Lower Antelope Canyon heeft vrij steile trappen bij de ingang, en is hierdoor minder gemakkelijk toegankelijk. Dit deel van de canyon wordt echter steeds populairder, zeker omdat de wandeling en route in de kloof een pak avontuurlijker is dan de Upper Canyon. Wanneer je je door de smallere delen van de canyon wringt, heb je het echt wel een Indiana Jones-gevoel.

Wil je de Upper of Lower Antelope Canyon bezoeken, boek dan op voorhand je ticket, anders kom je gegarandeerd van een kale reis terug!

  1. Waar overnachten bij Monument Valley of Antelope Canyon?

Wakker worden met de zonsopgang over het prachtige Monument Valley? Dat kan in Goulding's Lodge, dat uitgebaat wordt door de Navajo. Je vind het niet mooier dan dit.

Dichtbij Antelope Canyon vind je dan weer heel wat accommodatiemogelijkheden in Page en bij Lake Powell.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Monument Valley en Antelope Canyon dankzij onze reisgids Zuidwest-USA!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist bij je bezoek aan Monument Valley en Antelope Canyon? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest USA

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?