Waar overnachten in Alicante 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Alicante 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

28 januari 2024 in Spanje0 reacties

Tijdens je bezoek aan Alicante heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Alicante. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Suites del Mar by Melia

Suites del Mar by Melia maakt deel uit van hotelcomplex Spa Porta Maris, waardoor je gebruik kan maken van het wellnesscentrum en het indrukwekkende rooftopzwembad. De luxueuze en stijlvolle suites zijn perfect uitgerust en beschikken over een terras en een eigen badkamer.

In de suite vind je bovendien ook een losstaande badkuip aan het raam, zodat je er volledig kan ontspannen met een prachtig uitzicht op de haven of de zee. Ook tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet in de ontbijtruimte of tijdens het drinken van een cocktail in het restaurant geniet je van dit fantastische uitzicht. Niet enkel het strand maar ook de kathedraal, verschillende musea, de markt en vele andere bezienswaardigheden liggen vlakbij. Je verblijft er dus op een toplocatie! Meer info en boeken.

  1. Hotel Serawa Alicante

Op een paar minuten wandelen van het Postiguet strand vind je het fantastisch mooie Hotel Serawa Alicante. Het hotel beschikt over lichtrijke en perfect uitgeruste kamers waar je je dankzij de moderne inrichting en authentieke houten vloeren en balken direct op je gemak voelt.

Ook de gemeenschappelijke ruimtes, zoals het restaurant en de bar, zijn zeer indrukwekkend. Het hotel werd dan ook ingericht door een architectenbureau en dat is zeer duidelijk zichtbaar! In de omgeving kan je prachtig fietsen en daarnaast kan je ook deelnemen aan excursies georganiseerd door de hoteleigenaren. Meer info en boeken.

  1. Casa Alberola Alicante, Curio Collection By Hilton

Bij Casa Alberola Alicanto, Curio Collection By Hilton overnacht je in een neoklassiek gebouw op een steenworp van de jachthaven, de Esplanada en het Canalejas-park. Het boetiekhotel beschikt over verschillende perfect uitgeruste kamers en suites met elegant interieur. Je kan er welk enkel kamers boeken voor volwassen. Na een lange dag fietsen of wandelen in de stad, kan je proeven van verfijnde internationale gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Port Alicante City & Beach

Viersterrenhotel Port Alicante City & Beach zorgt dankzij zijn warme interieur met een grote hoeveelheid aan planten en groen voor een echt vakantiegevoel. Het exotische hotel beschikt over een zwembad met jacuzzi, een sportruimte, een waterspeeltuin, een kinderspeeltuin en 2 paddle-tennisbanen. Zo zal je er dus niet snel verveeld geraken! Voor overheerlijke cocktails kan je terecht in de Sky Bar op de 10de verdieping, waar je geniet van een geweldig uitzicht. Het hotel heeft ook een uitstekende ligging, vlakbij tal van winkels, bars en restaurants. Meer info en boeken.

  1. AC Hotel Alicante by Marriott

Wil je graag volledig ontspannen? In AC Hotel Alicante by Marriott kan je plaatsnemen in de hottub of het Turks bad van waaruit je zicht hebt op de stad en de zee. Ook een verfrissende duik in het wondermooie rooftopzwembad valt er zeker aan te raden!

Als gast boek je er ruime kamers met eigen badkamer die van al het nodige zijn voorzien. Heb je na een drukke dag met bezoekjes aan de haven van Alicante, het Explanada de España en het kasteel van San Fernando nog energie over? Dan kan je ook gebruik maken van de fitnessruimte in het hotel! Meer info en boeken.

  1. Alicante old city & beach apartment

In het Alicante old city & beach apartment, in het centrum van Alicante, kan je verblijven met een groep van 6 personen. Het authentieke appartement met vintage inrichting heeft een eigen keuken, leefruimte en badkamer. Doordat je er vlakbij het strand en de oude stad verblijft vormt het de ideale vertrekplaats voor uitstappen naar de Centrale Markt van Alicante, de Kathedraal en het Archeologisch museum. De perfecte locatie dus voor wie de omgeving wilt verkennen! Meer info en boeken.

  1. Palacio Salvetti Suites

Droom je al je hele leven van een koninklijke overnachting? Bij Palacio Salvetti Suites overnacht je in een prachtig gebouw met klassieke plafondtekeningen, traditionele wanden, prachtige vloeren, ... Je kan er appartementen boeken die allemaal zijn uitgerust met een eethoek, eigen badkamer en volledig uitgeruste keuken. Elke ochtend wordt je er bovendien verzorgd met een heerlijk ontbijt en wie dat wenst kan bij de gastheren fietsen huren om er overdag op uit te trekken.

Aangezien het gebouw gevestigd is in het centrum van Alicante, liggen de boulevard Explanada de España, het Museum voor Moderne Kunst van Alicante en de kathedraal Concatedrál de San Nicolás de Bari vlakbij. In de omgeving vind je ook meerdere bars en restaurants. Meer info en boeken.

  1. Hospes Amérigo

Hotel Hospes Amérigo is gevestigd in een gerenoveerd 19de-eeuws Dominicanenklooster dat opvalt dankzij de prachtige gevel en zijn traditioneel mediterrane decoratie. Voor een unieke ervaring trek je best naar het dak van het hotel. Daar kan je tot rust komen in het zwembad met spa of op het terras terwijl je geniet van een uitzicht op het Kasteel van Santa Bárbara. De kamers met hoge plafonds en ramen zijn perfect uitgerust en stijlvol ingericht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Smile & Co Hostal Boutique

Voor een low-budget-overnachting ben je bij Hotel Smile & Co Hostal Boutique aan het juiste adres! Het hotel is gelegen in het hartje van de stad, vlakbij de haven en op loopafstand van het historisch centrum. Het hotel doet er alles aan om een huiselijke en warme sfeer te creëren en dat merk je ook aan de gastvrijheid van de eigenaars.

Je boekt er kamers met een eigen badkamer en geniet er elke ochtend van een overheerlijk ontbijt. Voor lunch en diner kan je terecht in de talrijke restaurants en bars in de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Dormirdcine Alicante

Ben je een echte designliefhebber? Dan zal je zeker onder de indruk zijn bij het betreden van Dormirdcine Alicante! De moderne kamers van Dormirdcine Alicante zijn namelijk, net zoals de gemeenschappelijke ruimten, zeer kleurrijk en gewaagd ingericht met prachtige muurtekeningen.

In het hotel vind je ook een rustgevend terras en een klein maar leuk rooftopzwembad. Je overnacht er op slechts een paar minuten wandelen van het stadhuis, het strand, de jachthaven, lokale musea en de Explanada de España. Dit is dus locatie bij uitstek voor een gevarieerde citytrip! Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Alicante?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Alicante? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis door zowel Alicante als Valencia. Bovendien word je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden gebracht (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia-Valencia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?