Hoe van luchthaven Sevilla naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Sevilla naar het centrum? Alle info, tips en tickets

8 juni 2023 in Sevilla0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Sevilla te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Sevilla, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Sevilla te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Sevilla te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Sevilla centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Sevilla online!

Ben je met een paar vrienden of familie op citytrip in Sevilla? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Reserveer je privé-transfer nu online.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming SVQ - Aeropuerto San Pablo de Sevilla

Een prachtige stad als Sevilla beschikt natuurlijk over een eigen, internationale luchthaven. Het vliegveld is op 10 kilometer gelegen van het stadscentrum. Je houdt dus best rekening met een gemiddelde reistijd van tussen de 15 à 30 minuten, afhankelijk van je vervoer.

Terminals van Sevilla Airport

Het vliegveld van Sevilla is na Malaga het grootste vliegveld van Andalusië. De luchthaven beschikt over een grote terminal die is opgedeeld in twee verdiepingen: op de benedenverdieping heb je de aankomsthal, op de bovenverdieping bevindt zich de vertrekhal. De luchthaven wordt vooral gebruikt door de luchtvaartmaatschappijen Vueling Airlines, Ryanair en Transavia.

Van plan om een stedentrip naar Sevilla te maken? Wil je graag zoveel mogelijk van de stad te zien krijgen? Bekijk hier de tours en excursies in Sevilla.

  1. Vanaf luchthaven Sevilla naar het centrum met de bus

Wil je graag zo goedkoop mogelijk reizen naar het centrum? Dan kan je best gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Met de bus (Tussam EA Especial Aeropuerto)

  • De bushalte kan je terugvinden aan je linkerzijde bij de aankomsthal van de terminal.
  • Van hieruit vertrekt de bus van vervoersmaatschappij Tussam.
  • Deze bus stopt o.a. bij treinstations Estación de Santa Justa, Paseo Colón (centrum), San Bernardo en de eindhalte is Plaza de Armas.
  • De reistijd met deze bus bedraagt ongeveer 30 minuten.
  • De bus rijdt dagelijks van 05u20 tot 01u15, iedere 30 minuten.
  • Een ticketje kost je €4 voor een enkele rit of €6 voor een retourtje, een retour is enkel geldig op de dag van aankoop).

Wil je graag een stadswandeling maken door Sevilla? Met deze wandelroute van Sevilla kom je voorbij alle belangrijke bezienswaardigheden van deze Andalusische stad.

  1. Vanaf de luchthaven naar het centrum met de taxi

Wil je graag iets meer comfort? Dan kan je natuurlijk ook altijd de taxi nemen naar het centrum van Sevilla. Het zal je in totaal iets duurder uitkomen maar je geniet wel van meer comfort en het is bovendien ook de snelste manier om in het centrum te geraken.

Je kan de taxistandplaatsen terugvinden net buiten de terminal van de luchthaven. De officiële taxi’s in Sevilla zijn wit en hebben een gele streep. De reis duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en afhankelijk van het verkeer en je eindbestemming, zijn de kosten tussen de 20 en 30 euro. 's Nachts, in het weekend en op feestdagen geldt natuurlijk een hoger tarief.

Tip: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Sevilla naar het centrum.

  1. Auto huren in Sevilla

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Sevilla? En wil je graag de omgeving van deze historische stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven net buiten de aankomsthal in de parkeergarage. Het is maar een klein stukje lopen.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Hoe verplaatsen in Sevilla?

Sevilla is een relatief kleine stad, waardoor alles goed te doen is te voet. De bezienswaardigheden zijn niet zo ver verspreid van elkaar en wanneer je de stad al wandelend verkent, kan dit makkelijk op eigen tempo.

Een begeleide wandeltour met gids is ook een optie, zo kom je meer te weten over specifieke plaatsen en/of bezienswaardigheden. De stad is erg vlak en daarom ook ideaal om met de fiets of pad te gaan. Hierbij heb je dan nog een keuze om op eigen houtje een fietstocht te maken, met een gids (in groep) en al dan niet met een elektrische fiets. Bekijk alle mogelijkheden en tours.

Ben je te moe om te wandelen of fietsen? Dan kan je ook gebruik maken van een taxi of Uber, het openbaar vervoer, of je kan aan boord springen van een hop-on-hop-off bus die door het centrum van Sevilla gaat. Vergeet voor die laatste niet om je ticket aan te schaffen, geldig voor 24 of 48 uur. Bestel hier je tickets voor de hop-on-hop-off bus in Sevilla.

Hoe besparen bij je bezoek aan Sevilla + wachtrijen vermijden?

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Sevilla City Pass €53, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer + de belangrijkste musea. Klik hier en boek je Sevilla City Pass online.

Wil je liever enkel een ticket voor het Koninklijk Paleis of de Kathedraal? Bekijk hier het volledige aanbod tickets.

De Sevilla City Pass combineert alle hoogtepunten van Sevilla:

  • Fast-track tickets voor het Koninklijk Paleis van Sevilla + Fast-track tickets voor de Kathedraal van Sevilla
  • Inclusief audioguide in 6 talen voor het Koninklijk Paleis en de Kathedraal
  • Ontdek Sevilla met de Hop on Hop off Bus die langs 12 haltes gaat (inclusief gratis audioguide in verschillende talen)
  • Ontvang 20% korting op talrijke andere attracties (onder andere Guadalquivir Cruise, Flamenco Shows, FC Sevilla games, Tapas Tours, rondleidingen en excursies)
  • Boek je Sevilla City Pass online

  1. Download hier je gratis stadswandeling door Sevilla

Herkenbaar: Wil je niets missen tijdens je verblijf? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Sevilla. Ideaal om Sevilla volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer ontdekken van Andalusië? Koop dan zeker onze volledige reisgids Andalusië en ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden over deze prachtige regio.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?