7 x mooiste fietstours in Sevilla + hoe fietsen huren in Sevilla

Volledige reisgids kopen voor € 10

7 x mooiste fietstours in Sevilla + hoe fietsen huren in Sevilla

8 juni 2023 in Sevilla0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Sevilla + waar je fietstocht boeken?

Sevilla is een bijzondere stad waar je Spanjaarden op overvolle terrasjes ziet keuvelen en waar je als toerist ontzettend veel te doen en te zien hebt. Het Real Alcazar, de Torre del Oro en de wijk Triana zijn bijvoorbeeld slechts enkele van de must-sees.

Om al die verschillende wijken, stadspaleizen en kerken in een korte tijd te bezoeken, kan je een fietstour maken. Zo tik je heel wat bezienswaardigheden af en leer je de stad samen met een deskundige gids kennen. Hieronder zetten we de mooiste fietsroutes in Sevilla op een rijtje + boek hier je fietstour online.

Fietstours in Sevilla en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Sevilla 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour in Sevilla met Nederlandstalige gids

Zie alle bezienswaardigheden van Sevilla in drie uur tijd op deze fietstour. Je vertrekt centraal in de stad en trekt er dan met een Nederlandstalige gids op uit. Zo is er geen taalbarrière en kan je al je vragen stellen. De gids vertelt je ook graag meer over de beste restaurants en flamencoshows in de stad en welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen in Sevilla.

Op het programma staan highlights zoals de kathedraal en de Torre del Oro, maar je maakt ook haltes bij de Plaza de Toros, het San Telmo-paleis, de universiteit van Sevilla, het María Luisa-park en je steekt de Guadalquivir over naar de levendige wijk Triana. Kortom, na deze fietstour in Sevilla heb je een compleet overzicht van de stad.

TICKETS: Boek hier je fietstocht met Nederlandstalige gids in Sevilla langs de must-see bezienswaardigheden.

  1. Tapas proeverijen tijdens je fietstocht door Sevilla

Naast de indrukwekkende kerken, rijkelijk gedecoreerde stadspaleizen en smalle straatjes zal je in Sevilla ook ontzettend veel restaurantjes en bars zien opduiken. Elke straat telt er meerdere. Dat is niet alleen voor toeristen, de Sevillanen leven echt buiten. Ze komen hier (vooral ’s middags) samen om te lunchen en in het weekend trekken veel Sevillanen van tapasbar naar tapasbar. Tapas proeven moet je dus zeker doen in Sevilla.

Op deze fietstour in Sevilla met tapasproeverijen combineer je de mooiste bezienswaardigheden en de lekkerste tapas van Sevilla. Proef de verschillende smaken van de stad tijdens 3 tapasproeverijen in 3 verschillende tapasbars. De fietstocht duurt ongeveer drie uur. Boek hier online een fietstocht met tapas in Sevilla.

  1. Fietstocht naar de Romeinse ruïnes van Itálica

Ook in de omgeving van Sevilla valt er veel te zien. Een van de absolute must-sees is Itálica, een de ruïnes van een voormalige Romeinse stad, op 10 kilometer van Sevilla. Het was de eerste stad die gesticht werd op het Iberisch schiereiland. In Itálica werden de roemrijke keizers Trajanus en Hadrianus geboren, onder wie het Romeinse Rijk het grootst was. Recent kreeg Itálica extra naamsbekendheid nadat er veel scènes uit Games of Thrones werden opgenomen (bekijk hier een van de scènes).

Onderweg fiets je door de dorpen Camas en Santiponce. De hele fietstocht is 26 km lang (heen en terug) en je kan eventueel ook voor een e-bike kiezen. Eenmaal je de ruïnes bereikt, krijg je uitleg in het Nederlands van de gids. Een aanrader, zeker voor geschiedenisliefhebbers die even aan de drukte van de stad wil ontsnappen.

FIETSTOCHT: Zin in een leuke daguitstap vanuit Sevilla met de fiets, boek dan zeker deze fietstocht naar de ruïnes van Itálica. Absoluut de moeite waard.

  1. Sevilla bij zonsondergang vanop de fiets

Kom je ergens tussen juni en september naar Sevilla? Dan is de kans op extreem warm weer erg hoog. Temperaturen boven de 40C° zijn de norm. In de hitte door de stad fietsen is dan misschien niet het beste idee. Daarom raden we je dan, of eigenlijk op eender andere tijd in het jaar, een fietstocht bij zonsondergang aan.

De slogan van Sevilla luidt dat de stad een speciale kleur heeft. En die warme, oranje-gele tint die je in de hele stad ziet opduiken komt helemaal tot zijn recht tijdens zonsondergang. De stad krijgt dan een warme gloed die alles nog mooier maakt.

Op deze fietstour bij zonsondergang in Sevilla maak je kennis met de mooiste plekjes van de stad. Je fietst langs de kathedraal, de stierenarena, het indrukwekkende Plaza de España, door de smalle straten van de wijk Santa Cruz en langs nog veel meer interessante haltes. De Nederlandstalige gids maakt je in drie uur tijd wegwijs in de stad en vertelt je over de stad aan de hand van leuke anekdotes. Boek hier een fietstour door Sevilla bij zonsondergang.

  1. Stadstour door Sevilla op een elektrische scooter

Zie de mooiste delen van de stad tijdens deze stadstour op een elektrische scooter. Je stadstour begint bij de meest populaire brug in de stad, Puente de Triana, en rijdt zo verder richting het aangename Maria Park waar Plaza de España ligt. Na een ritje op Plaza España trek je richting het stadscentrum en bezoek je de meest historische gebouwen in de stad, zoals het Real Alcazar, de kathedraal, Archives of Indies en de Royal Tobacco Factory. Boek je elektrische scootertour door Sevilla hier.

Ontdek nog meer mooie fietstochten door Sevilla

  1. Maak een Segwaytour door de straten van Sevilla

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een Segway. Bij een Segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een Segwaytour kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

  • Deze Segwaytour door Sevilla brengt je onder andere langs de gotische kathedraal, de Giralda en het iconische Alcazar-paleis. Stap af van je segway en maak leuke foto's op Plaza de Espana en rijd nog enkele rondjes in het park van Maria Luisa.
  • Tijdens deze Segwaytour ontdek je het stedelijke landschap van de oude stad en geniet van de unieke sfeer van de stad. Boek je segwaytour door Sevilla hier.
Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Andalusië, inclusief stadswandeling door Sevilla.
  1. Of huur je fiets en ga zelf op verkenning door Sevilla

Wil je liever op je eigen tempo en ritme door deze prachtige flamencostad? Dat kan natuurlijk ook. Zo kan je zelf een route langs de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla uitstippelen en halt houden waar en wanneer je maar wil.

Huur hier online een fiets in Sevilla

  1. Waar overnachten in Sevilla?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie in Sevilla? Wij hebben alvast enkele leuke adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, appartementen en B&B's in Sevilla.

  • Het Hotel Casa Imperial is gevestigd in een gerenoveerd Andalusisch herenhuis in het centrum van de stad. Het hotel is prachtig ingericht en heeft een eigen buitenzwembad. Een van de mooiste paleizen van Sevilla genaamd ‘Casa de Pilatos’ ligt net naast het hotel. Meer info en boeken.
  • Magno Apartments Castilla beschikt over stijlvolle appartementen, een buitenzwembad en een terras. Het verblijf ligt op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla. Meer info en boeken.
  • Hotel Amadeus Sevilla ligt in de wijk Santa Cruz, in de buurt van de kathedraal. Het hotel is gevestigd in 2 met elkaar verbonden gebouwen, beide gebaseerd op een thema uit de klassieke muziek. Geniet van het zonnetje op het dakterras met zwembad en uitzicht op de Giralda. Bij aankomst ontvang je een gratis welkomstdrankje op de 18e-eeuwse binnenplaats, waar muziekinstrumenten klaarstaan die je kan bespelen in de geluiddichte oefenruimte. Meer info en boeken.
  1. Download hier je gratis stadswandeling door Sevilla

Herkenbaar: Wil je niets missen tijdens je verblijf? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Sevilla. Ideaal om Sevilla volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer ontdekken van Andalusië? Koop dan zeker onze volledige reisgids Andalusië en ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden over deze prachtige regio.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?