Royal Botanic Garden Edinburgh: de Botanische tuin van Edinburgh bezoeken + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

Royal Botanic Garden Edinburgh: de Botanische tuin van Edinburgh bezoeken + tips

9 april 2024 in Schotland0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de Royal Botanic Garden Edinburgh + tips

Op zoek naar rust in Edinburgh? Zoek niet verder! De Royal Botanic Garden in Edinburgh is een stukje tropisch natuurparadijs in de Schotse hoofdstad. Ooit was dit niet meer dan een medicinale kruidentuin, maar 350 jaar later wandel je hier in 10 prachtige broeikasgebouwen en door uitgestrekte parken. Benieuwd naar wat de botanische tuin van Edinburgh te bieden heeft? Je komt het hier te weten.

Tours en uitstappen met gids in Edinburgh

Zelf op stap in Edinburgh of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours, wandelingen en mogelijkheden online. Nog meer tours kijk hieronder:

Tours worden uitgevoerd met lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van de Royal Botanic Garden in Edinburgh

De koninklijke botanische tuin van Edinburgh bestaat al sinds 1670. De tuin werd indertijd opgericht als een medicinale tuin waar planten met geneeskrachtige werkingen werden geteeld. Tot de dag van vandaag wordt hier nog steeds onderzoek gedaan, al is het vooral een toeristische trekpleister in Edinburgh.

De Royal Botanic Garden is een enorme tuin waarin heel wat prachtige serres staan. Ze werden zorgvuldig gebouwd en herbergen al eeuwenlang enkele van de meest bijzondere planten ter wereld. Tot het complex van de Royal Botanic Garden behoren nog drie andere botanische tuinen in Schotland.

TIP: De botanische tuinen zijn gratis te bezichtigen, maar liggen net buiten het centrum. Je kan de hop-on hop-off bus in Edinburgh nemen die langs de Royal Botanic Garden en tal van andere bezienswaardigheden rijdt.

  1. De Royal Botanic Garden in Edinburgh bezoeken

Een bezoek aan de botanische tuin van Edinburgh staat garant voor een stevige wandeling. De Royal Botanic Garden is namelijk maar liefst 70 hectare groot. Er worden meer dan 100 000 planten gekweekt en er zijn 10 verschillende broeikassen die je kan binnenwandelen.

Het hele domein is onderverdeeld in verschillende gebieden, die elk een bepaald thema behandelen. Zo is er bijvoorbeeld de Rock Garden en de Woodland Garden (een bomentuin). Er is ook de zogenaamde Chinese helling en er werd een typische Schotse heideweide nagebouwd. Voor elk wat wils dus.

De serres zijn de meest memorabele delen van de botanische tuin van Edinburgh

Er worden zeldzame planten geteeld uit de verste uithoeken van de wereld. Daar getuigt bijvoorbeeld de Queen Mother’s Memorial Garden van. Die serre werd volgeplant naar de wensen van de moeder van Queen Elisabeth II, zij was een fervente reizigster. In de andere broeikassen wandel je rond in een tropisch regenwoud, onderdoor bijzondere palmbomen en tussen de kleurrijke orchideeën. Elk van de tien broeikassen bootst namelijk een andere zone na.

De Royal Botanic Garden van Edinburgh is een stukje groen in de stad. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen. Ook met kinderen kan je hier zeker langskomen.

  1. Waar bevindt zich de Royal Botanic Garden in Edinburgh?

  • De Royal Botanic Garden bevindt zich aan de rand van het centrum van Edinburgh, op zo’n 25 minuten wandelen van de National Portrait Gallery.
  • Kom je met de bus? Dan stap je af aan de halte Royal Botanic Garden, op lijn 23/27. De dichtstbijzijnde tramhalte is York Place, al moet je dan wel nog een wandelingetje maken naar de Royal Botanic Garden.
TIP: Volg onze stadswandeling door Edinburgh en mis niets van de topbezienswaardigheden in de stad.

Wat is de ligging van Royal Botanic Garden in Edinburgh op de kaart?

  1. Praktische info voor je bezoek aan Royal Botanic Garden Edinburgh

  • Een bezoek aan de botanische tuin van Edinburgh is helemaal gratis. Een extra reden om deze oase van rust te bezoeken!
  • De Royal Botanic Garden van Edinburgh is elke dag geopend van 10u tot 17u.
  • Meer info op de website.
  1. Waar overnachten in Edinburgh?

Voor je bezoek aan de Schotse hoofdstad Edinburgh, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven in Edinburgh opgelijst.

  • BrewDog DogHouse Edinburgh is een milieuvriendelijke accommodatie middenin het centrum. Het hotel is de ideale verblijfplaats voor bierliefhebbers en mensen met een heel specifieke smaak van interieur. Het hotel beschikt ook over een gezellig buitenterras en 's avonds kan je genieten in de bar van een lekker lokaal biertje. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het luxe designhotel Kimpton Charlotte Square. Het vijfsterrenhotel kijkt uit op een van de mooiste privétuinpleinen van Edinburgh. Je verblijft in elegante kamers en het prachtige interieur combineert mooie houtsoorten, zachte stoffen en rijke kleuraccenten tot een luxueus effect. Geniet van het mooie weer op de prachtige binnenplaats en een lekkere keuken met invloeden uit het Midden-Oosten. Meer info en boeken.
  • Verblijf je toch liever lowbudget? CoDE Pod – The CoURT – Edinburgh is een hostel en biedt accommodatie in een aangename buurt in The Real Mary King’s Close. Het hostel ligt op wandelafstand van dé hoogtepunten in de stad zoals de Royal Mile en het Nationaal Museum van Schotland. Vooraleer je deze gaat ontdekken, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Sfeerbeelden van de Royal Botanic Garden Edinburgh

Ben je benieuwd naar je bezoek aan deze groene oase in de Schotse hoofdstad? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Edinburgh, Schotland.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?