10 x leukste jeugdherbergen en hostels in Edinburgh? Alle info en prijzen

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x leukste jeugdherbergen en hostels in Edinburgh? Alle info en prijzen

9 februari 2023 in Schotland0 reacties

Overzicht met de leukste jeugdherbergen en hostels in Edinburgh

In hostels deel je een kamer met andere reizigers. Je slaapt in een stapelbed, maar leert wel heel wat nieuwe mensen kennen én het is stukken goedkoper dan een hotelkamer. Jeugdherbergen en hostels zijn dan ook uitstekend voor (jonge) reizigers die alleen reizen. Nieuwe vrienden maken is nergens zo eenvoudig als in een hostel. In Edinburgh vind je heel wat hostels en jeugdherbergen. We zetten de beste hieronder op een rijtje.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Haystack Hostel

Het Haystack Hostel is gevestigd in een gerenoveerd 18e-eeuws georgiaans gebouw op wandelafstand van Princes Street. Het hostel biedt slaapzalen uitgerust met luxe houten drievoudige stapelbedden en een gedeelde badkamer met douches. Voor wie gesteld is op zijn privacy kan gebruikmaken van de aparte badkamers. Verder biedt het hostel een volledig uitgeruste keuken met kookgerei, wasservice en bagagelockers voor de gasten. In de omgeving van het hostel vind je diverse winkels, bars en restaurants en op 150 meter ligt het treinstation Edinburgh Waverley. Meer info en boeken.

  1. CoDE Pod – The CoURT – Edinburgh

CoDE Pod – The CoURT – Edinburgh biedt een low budget verblijf in een aangename buurt in The Real Mary King’s Close. Het hostel ligt op wandelafstand van dé hoogtepunten in de stad zoals de Royal Mile en het Nationaal Museum van Schotland. Vooraleer je deze gaat ontdekken, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Overnachten doe je in één van de privékamers of de gedeelde kamers met moderne stapelbedden met gordijntje. Meer info en boeken.

  1. Kick Ass Grassmarket (18+)

Kick Ass Grassmarket (18+) is een viersterrenhostel en biedt accommodatie uitsluitend voor volwassenen. Deze moderne hostel beschikt over slaapzalen en ruime standaardkamers, een gedeelde keuken, een sfeervolle bar en een gemeenschappelijke lounge. Heb je na een vermoeiende dag wat nood aan privacy? Dan kan je ook overnachten in de pod-bedden. Deze kan je afsluiten met een gordijntje.

's Avonds biedt de accommodatie ook entertainment zoals een leuke quiz of een karaoke en er is ook een excursiebalie voor wie graag de stad nog beter wilt leren kennen. Iedere ochtend geniet je van een continentaal ontbijt of een à-la-carteontbijt. Meer info en boeken.

  1. West End Hostel

West End Hostel is een comfortabele en betaalbare accommodatie in het hartje van Edinburgh. Het hostel is gevestigd in een monumentaal Victoriaans herenhuis, op 15 minuten wandelen van het West End van Princes Street. Het is de ideale verblijfplaats om te ontspannen en binnen handbereik van de topbezienswaardigheden in Edinburgh. Om de 10 minuten vertrekken er bussen vanaf het hotel naar het stadscentrum en het treinstation Edinburgh Haymarket ligt op slechts 5 minuten wandelen.

Je kan ervoor kiezen om in de moderne en grote slaapzalen met gedeelde badkamer te overnachten of in een van de kleine slaapzalen met eigen badkamer. Meer info en boeken.

  1. The Baxter Hostel

Graag low budget overnachten maar toch met een tikkeltje stijl? Dan is The Baxter Hostel misschien wel iets voor jou. The Baxter Hostel is een boetiekhostel in het centrum van Edinburgh en biedt slaapzalen die zijn uitgerust met stapelbedden en afsluitbare kluisjes. Verder beschikt deze moderne accommodatie ook over een gemeenschappelijke keuken met kookfaciliteiten, een gedeelde lounge en een bagageopslag. Meer info en boeken.

  1. Castle Rock Hostel

Castle Rock Hostel is gunstig gelegen in de oude binnenstad van Edinburgh, op wandelafstand van het treinstation Waverley en het Edinburgh Castle. Deze kleurrijke hostel is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw met kunst en biedt enkel accommodatie voor volwassenen. Je overnacht in een van de kleurrijke slaapzalen voorzien van stapelbedden met nachtkastjes en een gedeelde badkamer (met douches).

In de gezellige lounge kan je ontspannen bij de open haard of een film kijken. Verder beschikt Castle Rock Hostel ook over een wasservice en een bagageopslag. Meer info en boeken.

  1. St Christopher's Edinburgh Original

Het St Christopher's bevindt zich in het centrum van Edinburgh, tegenover het treinstation Waverley. Deze accommodatie biedt ruime kamers met een elektronische sleutelkaart, kluisjes om je persoonlijke spullen in op te bergen en verzekerde bagageopslag. 's Ochtends kan je nog genieten van een lekker continentaal ontbijt en de keuken van het hostel is geopend van 8u tot 22u. Na het verkennen van de stad, kan je terecht in de gezellige bar en genieten van de live muziek. Meer info en boeken.

  1. The Hostel

The Hostel is gevestigd in een origineel Victoriaans gebouw en beschikt over ruime, kleurrijke slaapzalen met stapelbedden, grote ramen en hoge plafonds. De accommodatie is eenvoudig ingericht en voorzien van originele kunstwerken van Jade Carrera. Je kan gebruikmaken van gedeelde badkamerfaciliteiten, de poolftafel en de gemeenschappelijk keuken. Het moderne hostel bevindt zich recht tegenover het treinstation Haymarket en op slechts 5 tot 10 minuten wandelen van Princes Street. Meer info en boeken.

  1. St Christopher's Edinburgh Old Town

St Christopher's Edinburgh Old Town is gunstig gelegen (op wandelafstand van Nationaal Museum van Schotland en het station Edinburgh Waverley) en biedt kleurrijke kamers met airconditioning, een gezellig restaurant, gratis WiFi en een sfeervolle bar. Vanuit het hostel geniet je ook van het uitzicht op de stad. Wil je graag de omgeving van de stad verkennen? Dan kan je bij de receptie terecht voor informatie. Meer info en boeken.

  1. a&o Edinburgh City

Of verblijf tijdens je stedentrip Edinburgh in a&o Edinburgh City vlakbij de Royal Mile. Het moderne hostel biedt zowel privékamers als gedeelde slaapzalen voorzien van stapelbedden en een eigen badkamer met een douche. Verder beschikt de accommodatie ook over een levendig restaurant en bar met pooltafel waar je 's avonds lekker kan nagenieten van je bezoek aan de stad. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Edinburgh

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?