5 x mooiste fietstours in Rotterdam + hoe fietsen huren in Rotterdam

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x mooiste fietstours in Rotterdam + hoe fietsen huren in Rotterdam

7 juni 2023 in Rotterdam0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Rotterdam + waar je fietstocht boeken?

Rotterdam is een van Nederlands interessantste steden. Het barst van de geschiedenis en kan uitpakken met architecturale hoogstandjes. Hier leer je een andere kant van Nederland kennen. Geen betere manier om dat te doen dan vanop de fiets.

In deze blogpost geven we je een overzicht van de mooiste fietsroutes in Rotterdam + boek je fietstours door Rotterdam hier online.

Fietstours in Rotterdam en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Rotterdam 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour langs de highlights van Rotterdam

Geen betere manier om Rotterdam te verkennen dan vanop de fiets. Deze fietstour is de perfecte manier om kennis te maken met de stad. Langs de fietsroute liggen alle highlights van de stad. Je ontmoet de gids centraal in Rotterdam en trekt er dan samen op uit. Onderweg krijg je meer uitleg over de mooiste bezienswaardigheden, de best bewaarde stadsgeheimen, de geschiedenis van de stad en de niet-te-missen monumenten. Een compleet overzicht van de stad dus.

Op het programma staan onder andere de Markthal, de Erasmusbrug, de beroemde Kubuswoningen, het Centraal Station, de Euromast, de Willemsbrug en de oude haven. Rotterdam is een stad waar architectuur centraal staat. De stad moest zowat helemaal heropgebouwd worden na de oorlog en daar maakten de Nederlanders gebruik van. Het resultaat is een moderne stad die toch de typisch Nederlandse gezelligheid in haar hart draagt.

TICKETS: Boek hier online een fietstour door Rotterdam met een gids en zie de mooiste highlights van de stad.

  1. Kindvriendelijke fietstocht door Rotterdam

Ben je op stedentrip in Rotterdam met kinderen? Dan kan je ook een kindvriendelijke fietstour boeken door Rotterdam. Tijdens deze leuke sightseeing fietstour ontdek je met het hele gezin deze wereldstad aan de Maas. Geen leukere uitstap! Bovendien profiteer je van een kinderkorting en krijg je een gratis kinder-doe-boek. Er worden veilige kinderzitjes voorzien op de fiets. Boek hier een fietstour voor met kids in Rotterdam.

  1. Culinaire fietstocht door Rotterdam

Rotterdam heeft echter meer troeven dan architectuur en geschiedenis alleen. Je kan er ook heerlijk eten. Niet alleen Nederlandse klassiekers zoals lokale kazen en allerhande soorten bitterballen, maar ook internationale restaurants met naam en faam. Hier komt de hele wereld samen op je bord.

Op deze culinaire fietstocht trek je langs de toeristische hoogtepunten van de stad en onderweg maak je verschillende haltes om de lokale lekkernijen te proeven. Als dat geen topcombo is! Zo zie je de stad niet alleen, maar proef je ze ook. Afsluiten doe je met een ambachtelijke cider of een lokaal biertje.

Je mag onder andere Surinaamse en Marokkaanse specialiteiten verwachten en ook de beste chocolade van de stad. Begin deze fietstocht dus zeker niet met een volle maag. Boek hier online een culinaire fietstocht door Rotterdam.

  1. Maak een segwaytour door de straten van Rotterdam

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een segway. Bij een segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een segwaytour kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Deze segwaytour door Rotterdam begint bij het monumentale park bij de iconische Euromast. Hier krijg je even de tijd om te wennen aan het rijden op de Segway en de schoonheid van het park bewonderen. Nadien ga je verder door naar het Scheepvaartkwartier om de oude gebouwen van de wijk te bewonderen. Boek je segwaytour door Rotterdam hier.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Rotterdam.
  1. Of huur je fiets en ga zelf op verkenning in Rotterdam

Wil je liever op je eigen tempo en ritme door deze bruisende havenstad fietsen? Dat kan natuurlijk ook. Fiets langs de beroemdste bezienswaardigheden van Rotterdam, zoals de overdekte markthal, of maak excursies naar dorpjes in de buurt van Rotterdam. Met een eigen fiets kies je helemaal zelf waar je naartoe gaat.

Huur hier online een fiets in Rotterdam

  1. Waar overnachten in Rotterdam?

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Rotterdam heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben alvast een van onze favorieten geselecteerd.

Stayokay hostel

Stayokay Hostel: Verblijf in een van de populairste gebouwen van Rotterdam: De Rotterdamse kubuswoningen! Deze modern ingerichte kamers in de vorm van een kubus zorgen voor een unieke overnachting in het centrum van Rotterdam. Meer info en boeken.

Hotel New York

Wat zo bijzonder is aan het hotel New York, is het prachtige pand. Dit authentieke gebouw staat pal tussen moderne wolkenkrabbers en springt daarom des te meer in het oog. Bovendien heeft het een boeiende geschieden! Tot op vandaag is de authenticiteit van het gebouw heel mooi bewaard gebleven, maar je kan er tegenwoordig ook in overnachten! Dat doe je dan uiteraard in een prachtige kamer of suite met een inrichting die perfect past bij de uitstraling van het Hotel New York. Meer info & boeken.

Wikkelboats

Je hoeft natuurlijk niet per se in een hotel of hostel te verblijven. Je kan ook altijd iets origineler gaan! Overnacht op het water! De Wikkelboats liggen op de mooiste jachthaven van Rotterdam: ‘The Red Apple Marina’. De Wikkelboat beschikt over al het comfort dat je nodig hebt tijdens je verblijf en je kan er ook gebruikmaken van de verwarmhet bubbelbad. Meer info en boeken.

Bekijk het volledige overzicht van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Rotterdam!

  1. Filmpje: breng een bezoek aan Rotterdam

Benieuwd naar hoe Rotterdam eruit ziet? In deze video nemen we je alvast mee naar deze architectonische havenstad. Als je dit met je eigen ogen wilt zien, zal je natuurlijk zelf naar Rotterdam moeten afreizen.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Rotterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip of stedentrip Rotterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. We stelden een complete stadswandeling samen langs alle highlights van de stad. Download je gratis reisgids Rotterdam. Wil je graag nog meer zien van Zuid-Holland, koop dan onze reisgids Zuid-Holland met een complete rondreis.

Zuid-Holland

Gratis reisgids Rotterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?