Naar het voetbal in Rome? Waar een voetbalmatch bijwonen in Rome: alle info & tips

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Naar het voetbal in Rome? Waar een voetbalmatch bijwonen in Rome: alle info & tips

14 april 2022 in Rome0 reacties

Praktische info: waar een voetbalmatch bijwonen in Rome? Waar tickets kopen?

Wil je naar het voetbal in Rome? Dan word je verwend. Je kan in Rome naar de voetbalwedstrijden van twee grote clubs: AS Roma en Lazio Roma. Een voetbalmatch bijwonen in het Stadio Olimpico is een hele ervaring in een voetballand als Italië.

Maar hoe kan je naar het voetbal in Rome? En waar kan je tickets kopen? Je komt het allemaal te weten in dit artikel.

Tours & Tickets Rome online bestellen

TIP: Met de Rome Tourist Card kan je eenvoudig deze top attracties (Colosseum, St. Pieter, Vaticaan Museum en Sixtijnse Kapel) reserveren in 1 handige combi zo zie je nog meer tijdens je bezoek aan Rome. Loop de wachtrijen voorbij en laat je ticket zien op je smartphone. Deze kortingskaart geeft ook nog eens 10% korting op alle andere attracties in Rome. (bestel hem hier)

Hoe nog meer geld besparen + wil je graag meerdere bezienswaardigheden in Rome bezoeken?

Inhoud artikel

  1. Een voetbalmatch bijwonen in Rome? Altijd een goed idee!

Italië is een echt voetballand. Je vindt er enkele van de beste voetbalclubs ter wereld en heel wat wereldberoemde voetbalvedettes voetballen er in gigantische voetbaltempels. Een match bijwonen in Italië is dan ook een hele ervaring op zich.

In Rome word je extra verwend. Het grote Stadio Olimpico is de thuisbasis van twee sterke ploegen: het succesvolle AS Roma en het bewogen SS Lazio. Beide clubs hebben grote hordes fans die zich de longen uit het lijf schreeuwen tijdens de wedstrijden. Voetbal leeft in Italië. Naar het voetbal gaan in Rome betekent een levendige avond vol bier en nieuwe vrienden. Het is de ideale manier om je onder de lokale bevolking te mengen.

TIP: Wil je naast het voetbal ook zoveel mogelijk zien? Koop dan de Rome Tourist Card en geniet van korting op verschillende attracties.

  1. SS Lazio vs. AS Roma

In Rome zijn er natuurlijk twee grote ploegen: SS Lazio en AS Roma. De twee ploegen zijn elkaars gezworen aartsrivalen. En toch delen ze hetzelfde stadion. Elke Romein is een trouwe fan van een van beide ploegen. Naar welke match je ook gaat, sfeer zal er gegarandeerd zijn.

SS Lazio

SS Lazio werd opgericht in 1902 en is de oudste voetbalclub van Rome. SS staat voor Societai Sportiva. Vaak wordt de ploeg gewoon Lazio Roma genoemd. Lazio is de naam van de regio waarin hoofdstad Rome ligt. De ploeg speelt al decennialang met de typisch lichtblauwe shirts. Het logo van SS Lazio is een adelaar, die verwijst naar het Romeinse Rijk. In het jaar 2000 won Lazio Roma zowel de landstitel als de Coppa Italia, dat was eveneens de laatste keer.

Lazio Roma is de minst succesvolle van de twee voetbalclubs en draagt een bewogen geschiedenis met zich mee. In de jaren ’80 kwam corruptie aan het licht waarop de ploeg gedegradeerd werd. De harde supporterskern van SS Lazio staat bovendien bekend om hun extreemrechtse karakter en scandeert vaak liederen uit de tijd van Mussolini.

AS Roma

AS Roma bestaat al sinds 1927. Het is de populairste club van de stad en ook de meest succesvolle. AS Roma heeft al veel landstitels en Italiaanse bekers op zijn palmares en schittert ook jaar na jaar op de Champions League. De spelers van AS Roma dragen shirt met geel en rood en worden daarom ook de Giallorossi genoemd. In het logo van AS Roma herken je het beeld van de Lupa Capitolina, de godin die de stichters van Rome, Romulus en Remus, opvoedde.

De wijk Testaccio in Rome staat bekend als het fervente supportershart van AS Roma. Daar bevindt zich namelijk het oude stadion van de voetbalclub, dat ze tot 1940 gebruikten. Je vindt er ook het supporterscafe van AS Roma, op de Via Lorenzo Ghiberti.

AS Roma heeft vooral aanhang in het zuiden van Rome, SS Lazio in het noorden van de stad.
  1. Het mythische Stadio Olimpico

Ondanks het feit dat SS Lazio en AS Roma erfvijanden zijn, spelen ze wel in hetzelfde stadion. Het Olympisch stadion van Rome (Stadio Olimpico) is het tweede grootste stadion van Italië, na het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan. Het stadion bestaat al sinds 1937, maar werd ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Rome in 1960 grondig gerenoveerd en uitgebreid. In 1990 werd het nogmaals vergroot voor het WK voetbal. Het stadion heeft een capaciteit van 72 700 zitplaatsen.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf aan de Italiaanse hoofdstad met onze reisgids Rome.

  1. Waar kan ik naar het voetbal in Rome?

De beste manier om voetbal in Rome te beleven is natuurlijk door een match bij te wonen in het Stadio Olimpico. De sfeer is er uitgelaten en de supporters zijn erg fanatiek. Heb je de kans om een derby tussen AS Roma en SS Lazio bij te wonen? Dan moet je dat zeker doen. Het is met voorsprong de match die de meeste sfeer (en ook wel problemen) teweegbrengt.

Hoe bereik je Stadio Olimpico in Rome?

  • Het Stadio Olimpico bevindt zich iets ten noorden van Rome.
  • Je kan het Olympisch stadion met het openbaar vervoer bereiken, maar je bent vanuit het centrum wel drie kwartier onderweg.
  • Neem eerst de metro en stap af bij de halte Lepanto of Ottaviano.
  • Bij de halte Lepanto neem je dan buslijn 301, bij de halte Ottaviano is dat buslijn 28.
  • Je kan ook gewoon buslijn 628 nemen vanuit het centrum en je komt dan ook uit bij het stadion.
  • Wil je sneller reizen? Dan is een taxi aangewezen.
  • Ook de hop-on-hop-off bus in Rome passeert langs het stadium.
Kan je geen tickets bemachtigen voor een wedstrijd van AS Roma of SS Lazio? Geen nood! In de stad wordt de wedstrijd in heel wat bars en cafés uitgezonden. Ook daar kan je uitstekend de sfeer opsnuiven.
  1. Tickets kopen voor een voetbalmatch in Rome?

Weet je even op voorhand wanneer je in Rome zal zijn? Koop dan alvast je tickets. Tickets voor belangrijke voetbalwedstrijden of de derby’s in het Estadio Olimpico raken razendsnel uitverkocht. Tickets zijn niet goedkoop, maar het is wel een unieke ervaring voor voetbalfans. Niet elke zitplaats is even duur en minder belangrijke wedstrijden zijn opvallend goedkoper.

  1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?