Waar overnachten langs de Rijn? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten langs de Rijn? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

17 november 2023 in Rijn0 reacties

Tijdens je bezoek aan de Rijn heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven langs de Rijn.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Das Ebertor - Hotel & Hostel

Hotel Ebertor geniet een schilderachtige locatie aan het water, aan de rand van het gezellige Boppard. Het driesterrenhotel wordt uitgebaat door een familie waar je een persoonlijke service mag verwachten! Het hotel biedt ruime kamers en een grote tuin met een groot terras met uitzicht op de rivier Rijn. In de stijlvolle Brasserie 53 kan je genieten van heerlijke traditionele gerechten uit de Rijnvallei en een heerlijke bijhorende wijn. Voor wat ontspanning kan je ook terecht in de Green Oasis waar je geniet van de Bio en Finse sauna, het bubbelbad, infraroodcabine en relaxruimte. Meer info en boeken.

  1. Rheinhotel Lamm

Het Rheinhotel Lamm is een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de Rijnvallei. Dit charmante hotel wordt beheerd door een familie en ligt aan de oever van de Rijn in het dorp Assmannhausen. De moderne, gezellige kamers van Rheinhotel Lamm beschikken over een eigen badkamer en sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op de Rijn. Heerlijk wakker worden! Iedere ochtend wordt er een heerlijk ontbijtbuffet verzorgd en het terras met uitzicht op de rivier en de wijngaarden in de heuvels, is een geweldige plek om te ontspannen met koffie en zelfgebakken taart. 's Avonds kan je in het restaurant of op het terras genieten van een 3-gangenmaaltijd met regionale en seizoensgebonden gerechten. Meer info en boeken.

  1. Ascari Parkhotel

Het Ascari Parkhotel: een uiterst strategisch en rustig ge­legen hotel met een moderne uitstraling! In het centrum van Pulheim, rustig en direct aan het stadspark, biedt het Ascari Parkhotel met zijn moderne kamers en junior suites de vertrouwde sfeer van een luxe privéhotel. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over alle comfort en luxe.

Begin je avond met een heerlijke cocktail aan de bar en geniet daarna van een heerlijke steak gepaard met een goed glas wijn in het Charly's Restaurant, een geliefkoosd adresje in de stad!

Het is de ideale uitvalbasis om de grootsteden Keulen en Düsseldorf te bezoeken! Meer info en boeken.

  1. Rheinhotel Rüdesheim - Wellness

Rheinhotel Rüdesheim is een comfortabel driesterrenhotel op wandelafstand van het oude centrum van Rüdesheim am Rhein. Met de nadruk op persoonlijke aandacht stelt de familie Dries alles in het werk om je een aangenaam verblijf te bezorgen! Daarbovenop is dit hotel gespecialiseerd in exclusieve wijnen. Na het proeven van een heerlijke lokale wijn uit de voorrad van het hotel, kan je jezelf even in de waten leggen in de spafaciliteiten van het hotel, waaronder een binnenzwembad, een Finse sauna, een aromatisch stoombad en een ontspanningsruimte. Meer info en boeken.

  1. Clostermanns Hof

Dit superior 4-sterrenhotel ligt in een rustig toevluchtsoord in Niederkassel. Hotel Clostermanns Hof is een geklasseerde hoeve op een historisch landgoed en heeft hotelkamers in 4 verschillende categorieën – het kleurontwerp, de materialen en het meubilair werden in elke kamer met veel liefde voor detail op elkaar afgestemd. Wil je graag een kamer met uitzicht op het park of liever op de golfbaan? De keuze is aan jou! Een klassieke en tegelijkertijd moderne inrichting biedt door design en functionaliteit een thuisgevoel ver weg van huis.

Na een middagje in de Finse sauna kan je gezellig genieten van een glas wijn in het buitencafé onder de oude eikenboom. Daarna kan je kennis maken met regionale gerechten in het restaurant, een serre met uitzicht op het uitgestrekte park of kan je een culinaire belevenis meemaken op topniveau in het fine dining restaurant Le Gourmet (bekroond door 16 punten van de Gault-Millau). Meer info en boeken.


  1. Wyndham Garden Lahnstein Koblenz

Bij de idyllische samenvloeiing van de Rijn en de Lahn, vind je het Wyndham Garden Lahnstein Koblenz! Een fantastisch toevluchtsoord omgeven door prachtige natuur met een adembenemende geschiedenis. Gelegen in een pittoresk park in Lahnstein, biedt het viersterrenhotel moderne uitgeruste kamers en suites met balkon en uitzicht over de riviervalleien van de Rijn en de Lahn. Daarnaast beschikt het hotel over geweldige eetgelegenheden, Finse sauna's, een modern fitnesscentrum en toegang tot wandelpaden en een veelvoud aan activiteiten in de natuur. Meer info en boeken.


  1. Motel One Bonn-Beethoven

Motel One Bonn Beethoven is gelegen in het centrum van Bonn. In de geboortestad van Ludwig van Beethoven geeft de muziek natuurlijk ook in het interieur de toon van dit designhotel aan. Details zoals trompetlampen en abstracte wanddecoraties, die concertbezoekers moeten voorstellen, zetten de toon en geven het hotel de juiste muzikale finishing touch! Je verblijft in moderne elegant ingerichte kamers die voorzien zijn van alle nodige comfort. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en daarna kan je even vertoeven met een goed boek en kopje koffie op het terras van het hotel. Meer info en boeken.


  1. Collegium Leoninum

In een prachtig, neogotisch gebouw vind je het charmante viersterrenhotel Collegium Leoninum. Het hotel is gelegen in het centrum van Bonn en biedt stijlvolle accommodatie en een internationaal restaurant op slechts 5 minuten lopen van het centraal station. Dit hotel beschikt over elegant ingerichte kamers met een ruime badkamer en sommige kamers beschikken over een balkon.

Als gast van het Collegium Leoninum kan je u elke ochtend verheugen op een heerlijk ontbijtbuffet, een goed begin van de dag. En in het Leo Bistro, vernoemd naar paus Leo XIII, worden heerlijke regionale gerechten met verse seizoensgebonden producten geserveerd. Heerlijk met een exclusief wijntje erbij!

Na een hevige dag verkennen van de omgeving kan je even ontspannen in de spa van het hotel met een mooi zwembad, een sauna en een moderne fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Black Hotels Köln

The Black Hotel, in Ehrenfeld, de meest opwindende wijk van Keulen! Zoals de naam het al doet vermoeden, heeft dit hotel een unieke donkere bekleding en decoratie. Alles staat hier in het teken van zwart. Het hotel biedt verschillende type kamers aan; van een comfortkamer tot een volledig uitgeruste superior loft. Elke kamer heeft zijn eigen charme en is voorzien van alle moderne faciliteiten. Na een goeie nachtrust, kan je genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. 25hours Hotel The Circle

Het 25hours Hotel The Circle ligt op slechts een paar minuten lopen van de stad in het hart van Keulen in een spectaculaire rotonde. Samen met 25hours ontwikkelde het Berlijnse creatieve team Studio Aisslinger, een ontwerpconcept gebaseerd op het thema retrofuturisme voor het monumentale pand in het midden van het Friesenviertel. De ruime kamers zijn stedelijke retraites met contrasterende werelden waar de speelse retrostijl de fantasierijke utopieën ontmoet. Het hart van het 25hours Hotel The Circle zijn het NENI restaurant en de Monkey Bar op de 8e verdieping met een uniek uitzicht op de Dom van Keulen. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Rijnland

Op vakantie naar Rijnland? Ontdek dan de omgeving met onze gratis rondreis Romantische Rijn. Of Download onze reisgids Rijn, deze bevat een complete rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden + 6 uitgewerkte wandelingen.

Rijn autoroute en wandelroutes

Gratis reisgids Romantische Rijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?