Zin in safari? Alles wat je moet weten over jouw reisvisum Kenia

Zin in safari? Alles wat je moet weten over jouw reisvisum Kenia

10 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Wie op safari wil gaan, kan niet om Kenia heen. Naast de schitterende dierendiversiteit, pronkt het land ook met prachtige natuur. Een reis door Kenia is dan ook een onvergetelijke ervaring. Maar voor je op reis vertrekt, moet je eerst een visum aanvragen. Via VisumBuitenland vraag je snel en eenvoudig jouw visum Kenia aan.

Waarom heb ik een visum Kenia nodig?

Alle reizigers die in 2019 of 2020 naar Kenia trekken, hebben een visum nodig om het land binnen te mogen. Het visum is een elektronische reistoestemming die door de Keniaanse overheid wordt toegekend en is ook verplicht als je het land in wilt. Met het visum Kenia mag je eenmalig tot 90 dagen in het land verblijven.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Alle reizigers die in 2019 of 2020 naar Kenia trekken, hebben een visum nodig om het land binnen te mogen. Het visum is een elektronische reistoestemming die door de Keniaanse overheid wordt toegekend en is ook verplicht als je het land in wilt. Met het visum Kenia mag je eenmalig tot 90 dagen in het land verblijven. Hier vind je het volledige lijstje aan vereisten om een Keniaans visum te mogen aanvragen.

Hoe vraag ik een e-visum Kenia aan?

Het e-visum voor Kenia kan je 24 uur per dag, 7 dagen op 7 online aanvragen via VisumBuitenland.be. Dat kan je tot vier dagen voor vertrek, maar om te voorkomen dat je jouw aanvraag te laat indient, wordt aangeraden om dit meer dan twee weken voor vertrek te doen.

De procedure bestaat uit drie eenvoudige stappen

  • Allereerst vul je het aanvraagformulier in.
  • Vervolgens verwerk je de betaling via Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten bedragen € 74,95 per persoon.
  • Ten slotte dien je een pasfoto, paspoortscan en een boekingsbevestiging te uploaden.

Nadat de aanvraag is ingediend, wordt die gecontroleerd op volledigheid en veelgemaakte fouten. Als er een vermoeden is van invulfouten of onvolledigheden, wordt er direct contact met je opgenomen zodat je de aanvraag kan corrigeren. Na toekenning wordt het visum dan per e-mail naar je toegestuurd.
Heb je een reis naar Kenia gepland? Vraag dan direct jouw e-visum aan via VisumBuitenland.be

Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Download: Vergeet niets met de handige inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?