Wat zijn de voordelen van een stedentrip?

8 februari 2022 in Reisinfo0 reacties

Soms kun je er even helemaal aan toe zijn: even een paar dagen erop uit om je hoofd leeg te maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je af en toe een uitstapje maken gewoon leuk vindt. Een vakantie naar het buitenland vergt meestal teveel tijd, maar een stedentrip is snel en gemakkelijk te regelen. Wat zijn de voordelen van een stedentrip?

  1. Lekker dichtbij

Het voordeel van een stedentrip is dat je voldoende keuze hebt in interessante steden. Daarvoor hoef je helemaal niet het vliegtuig te pakken.

  • Je kunt ervoor kiezen om in Nederland te blijven, want ook Nederland heeft voldoende interessante steden om te ontdekken.
  • En met de auto rijd je heel gemakkelijk de grens over naar België of Duitsland. Je hebt dan ineens een nog grotere keuze in mooie steden.
  • Ook andere Europese landen zijn nog relatief gemakkelijk met eigen auto te bereiken, waardoor het zeker nog de moeite waard is om een halve of hele dag in de auto te zitten. Bovendien zijn veel Europese steden ook per trein te bereiken.
  1. Stedentrip kan goedkoop zijn

Een stedentrip hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Eigenlijk kun je het zo duur maken als jezelf wilt. Je hebt niet te maken met dure vliegreizen en in de meeste Europese steden zijn er genoeg alternatieven voor dure hotels. Denk daarbij aan Airbnb. Wil je toch in een hotel zitten, dan zijn er altijd wel online aanbiedingen te vinden voor een leuk arrangement voor weinig geld.

Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je ook kennismaken met de lokale bevolking van een stad? Meld je dan aan op de website Couchsurfing. Hier bieden lokale bewoners een gratis slaapplek aan.

  1. In korte tijd veel zien en meemaken

Sommigen gaan er prat op dat ze tijdens een lange vakantie ontzettend veel zien of meemaken. Maar dit kan ook tijdens een twee- of driedaagse stedentrip. Vooral als je een grote en oude stad bezoekt, krijg je te maken met geschiedenis, cultuur en kunst. Daarbij mag je natuurlijk ook de gastronomie niet vergeten.

Ga je meerdere keren per jaar op stedentrip, dan zul je waarschijnlijk meer zien en meemaken dan tijdens een lange vakantie van drie weken.

  1. Veel landen in korte tijd

Er zijn mensen die graag alle landen die ze op bezocht hebben op een wereldkaart afvinken. Met enige trots kun je dan terugkijken op alle plekken waar je bent geweest.

Dit kan natuurlijk met een lange vakantie van enkele weken of zelfs maanden. Maar dit kan ook met een stedentrip. Met meerdere stedentrips op jaarbasis, kun je al snel heel veel landen afvinken.

  1. Regelen van stedentrip

Een klein beetje voorbereiding op een stedentrip kan geen kwaad. Zo kun je gemakkelijk wegwijs worden door een onbekende stad met Google Maps. Zorg ervoor dat je thuis alvast de plattegronden van de stad die je gaat bezoeken download. Dit scheelt je veel bandbreedte als je geen beschikking hebt over wifi in je accommodatie.

Heb je nog geen reisverzekering? Het is verstandig om er één te hebben. Gelukkig kan een reisverzekering tegenwoordig snel online afgesloten worden. Ga je met de auto? Check dan of je je groene kaart en alle autopapieren bij je hebt.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Gent met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Gent? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Gent met 5 uitgestippelde stadswandeling door Gent, en meer dan 113 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Gent.

Gent

Gratis reisgids Gent downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?