Waarom E-bike routes steeds normaler worden

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Waarom E-bike routes steeds normaler worden

22 december 2022 in Reisinfo0 reacties

Steeds meer mensen maken gebruik van een e-bike. De elektrische fiets wordt steeds populairder, omdat het gebruik ervan een aantal prettige voordelen met zich meebrengt. Zo fiets je sneller van A naar B, maar hoef jij je ook minder in te spannen tijdens het fietsen. Fiets je graag naar school of naar werk en wil je liever niet bezweet aankomen?

Ook dan kan het gebruik van een e-bike prettig zijn. Sommige mensen kiezen, soms in combinatie met een fietsplan, voor een e-bike in plaats van een auto. Dit doet men vaak met het oog op duurzaamheid. Dit is vooral goed voor je portemonnee en voor onze planeet, juist wanneer je ook nog eens over zonnepanelen beschikt en de fietsbatterij vrijwel zonder kosten kunt opladen.

 1. Bosch accu voor uw fiets

Onder de e-bikes is de Bosch accu fiets enorm gewild. Het gerenommeerde A-merk heeft zich toegespitst op het vervaardigen van elektrische fietsaccu's. Sommige e-bikerijders willen graag over een goede fietsaccu beschikken, zodat deze jarenlang meegaat. Daar hoort ook een goede accu van Bosch bij. Van Bosch kan je geen e-bikes verkrijgen, maar wel een goede fietsaccu. Vooral de Bosch Classic en de Bosch Powerpack worden het meest gebruikt.

Van zowel de Bosch Classic als de Bosch Powerpack kan je meerdere varianten krijgen. Waar eerder veel goedkope en minder goedkope merken fietsaccu's uitbrachten, zijn er nu een aantal vaste fietsmerken waarvan u accu of een oplader elektrische fiets kunt kopen. Populair zijn enkele bekende fietsmerken, zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Ook minder bekende merken, zoals Haibike en Victoria beschikken doorgaans over een Bosch accu.

 1. Tijd om erop uit te gaan

Is uw elektrische fiets voorzien van een nieuwe accu? Dan is het tijd om erop uit te gaan! Voor e-bikes zijn er inmiddels speciale fietsroutes uitgebracht. Mensen met een e-bike staan er doorgaans om bekend dat ze van fietsen houden. Een speciale e-bike route is dan echt een aanrader. De meeste routes voor elektrische fietsen zijn uitgebreider ten opzichte van normale fietsroutes. Bij het samenstellen van de routes is goed gelet op de omgeving en de snelheid waarmee je een route aflegt.


 1. Waarom zijn e-bike routes populair?

De elektrische fiets is allang niet meer alleen populair onder gepensioneerden, maar wordt ook steeds vaker gebruikt door scholieren en fietsliefhebbers. Hou je van fietsen, dan kan jij je hart ophalen met enkele e-bike routes. E-bike routes worden steeds populairder, omdat er bij het maken van de routes is gekeken naar vlak terrein en de lengte van de routes.

Een fietsroute van 10 kilometer heb je natuurlijk zo gefietst, terwijl je daar met de normale fiets veel langer over doet. Per provincie is er een mooi overzicht gemaakt van de meest populaire fietsroutes voor e-bikes. De gemiddelde route bedraagt zo'n 60 kilometer.

 1. Oplaadpunten voor onderweg

Is het belangrijk voor jou dat je jouw e-bike onderweg kunt opladen? Er zijn zelfs fietsroutes waarbij je onderweg even kunt stoppen om de accu van de e-bike op te laden. Dit kan erg handig zijn bij een lange fietsroute. Er is bijvoorbeeld een fietsroute in Gelderland, de Lingeroute, welke 70 kilometer lang is. Ga je op pad, dan kan je het best eerst even nakijken hoeveel kilometer de accu van de e-bike ongeveer meegaat.

TIP: Op zoek naar een oplaadpunt voor je fiets? Vind je oplaadpunt hier online.

 1. 5 meest populaire fietsroutes voor e-bikes

 • Op nummer een staat het Drents-Friese Wold. Dit is een nationaal park waar je door prachtige heidevelden, bossen en stuifzandgebieden fietst. Er is zelfs een tussenstop, namelijk in Appelscha. In Appelscha staat een hoge uitkijktoren van 33 meter, waardoor je de mooie omgeving vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Het uitzicht moet prachtig zijn.
 • Op de tweede plek staat een prachtige fietsroute door Zeeuws-Vlaanderen. Langs het strand geniet je van de kust en de Zeeuwse polders. Houd je van de wind in je haren, duinen en de zon op je bolletje? Dan is deze fietsroute echt iets voor jou.
 • Verder naar het midden van ons land, de Veluwe. Geniet van de mooiste Gelderse kastelen en enkele heidevelden op de Veluwe. Deze fietsroute voor e-bikes is erg afwisselend. Ben je een beetje bourgondisch aangelegd? Kies dan voor deze fietsroute.
 • In Goeree Overflakkee geniet je van een schitterende fietsroute langs de kust. Dit is tevens een afwisselende route van ongeveer 50 kilometer. Duinen, het Grevelingenmeer en de zee. Wat wil je nog meer?
 • Last but not least: de Utrechtse Heuvelrug. Deze route leidt je door het bos. Wij raden aan om deze fietsroute in de herfst te fietsen, zodat je kunt genieten van de prachtige herfstkleuren.
 1. Download onze gratis fietsgidsen

Wil jij ook graag gaan fietsen? Download onze gratis fietsgidsen en ga zelf op ontdekking.

ZeelandAntwerpenLimburgOost-VlaanderenWest-Vlaanderen
Fietsgids ZeelandFietsgids AntwerpenFietsgids LimburgFietsgids Oost-VlaanderenFietsgids West-Vlaanderen

Ga je graag fietsen? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze uitgestippelde fietsroutes. Bekijk ons volledige aanbod fiestroutes of teken er zelf uit met onze fietsrouteplanner knooppunten.

Fietsgids Limburg

Gratis reisgids fietsroutes downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?