Op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Dit moet je weten over jouw reisvisum

Op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Dit moet je weten over jouw reisvisum

27 februari 2020 in Reisinfo0 reacties

Nieuw-Zeeland is al lang veel meer dan ‘het kleine broertje van Australië’ en is een reisbestemming voor avonturiers, natuurmensen, wijnliefhebbers en rustzoekers. Voor je vertrekt heb je natuurlijk een visum nodig. Via VisumBuitenland vraag je snel en eenvoudig jouw visum Nieuw-Zeeland aan.

Het indrukwekkende landschap van Nieuw-Zeeland vol bergen, gletsjers, meren en groene weiden spreekt tot de verbeelding, en achter elke bocht lijkt wel een verrassing te liggen. Het is dan ook geen verrassing dat het land tot heel wat reisbucketlists behoort. Ben je ook van plan Nieuw-Zeeland te bezoeken? Dan helpen we je alvast op weg bij de aanvraag van jouw visum.

Inhoud artikel

Wat moet ik weten over het visum voor Nieuw-Zeeland?

Of je nu op vakantie of voor een zakenreis naar Nieuw-Zeeland gaat, je hebt sowieso een visum voor Nieuw-Zeeland nodig. Deze elektronische reisvergunning (visa waiver) wordt ook wel NZeTA genoemd, wat staat voor ‘New Zealand electronic Travel Authority’. Dit document vervangt het visum, waardoor je geen extra document aan jouw paspoort moet laten aanbrengen. Eens jouw NZeTA is goedgekeurd, wordt het digitaal aan jouw paspoort gekoppeld.

Gebruik maken van de online aanvraagprocedure

Wil je gebruikmaken van de online aanvraagprocedure, dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo heb je een paspoort nodig dat nog minimaal drie maanden geldig is na het vertrek uit Nieuw-Zeeland, en moet je ook al over een retour- of doorreisticket beschikken. Je mag tijdens jouw verblijf ook niet in dienst treden bij een plaatselijke organisatie, en uiteraard mag je ook geen gevaar vormen voor de gezondheid of de veiligheid van het land. Je hebt een NZeTA nodig voor jouw vakantie en zakenreizen, maar ook sollicitanten en onbetaalde amateursporters hebben een NZeTA nodig.

Een NZeTA is twee jaar geldig vanaf de dag van de toekenning. Met een visum kan je onbeperkt naar Nieuw-Zeeland reizen, waarbij elk verblijf maximaal drie maanden mag duren. In elke periode van twaalf maanden mag je er maximaal zes van in Nieuw-Zeeland wonen.

Hoe vraag ik een NZeTA aan?

Een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen doe je via VisumBuitenland. Na het invullen van het aanvraagformulier wordt jouw aanvraag gekeurd door de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland. Na goedkeuring krijg je een sms-bericht ter bevestiging en wordt het visum via e-mail opgestuurd.

De normale levertijd van een NZeTA is vijf werkdagen. Voor een kortere levertijd kan je een beroep doen op de spoedlevering. Hierbij wordt in 90% van de gebakken binnen het uur jouw visum toegekend.

Wat kost een NZeTA?

Een visum Nieuw-Zeeland kost € 39,95 per persoon. Die prijs is inclusief toeristenbelasting, visumkosten en verwerkingkosten. Bij een spoedaanvraag betaal je een toeslag van € 17,50 per persoon.

Meer weten?

Wil je meer weten, of ben je van plan jouw NZeTA aan te vragen? Surf dan snel naar VisumBuitenland.be!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?