TV kijken op reis binnen de Europese Unie

TV kijken op reis binnen de Europese Unie

9 mei 2023 in Reisinfo0 reacties

Heb jij je volgende reis binnen Europa al helemaal uitgestippeld? Dan kun je vast niet wachten tot het zover is. Om alvast van de voorpret te genieten, ben je mogelijk al bezig met de voorbereidingen. Als je graag op vakantie televisie kijkt, kun je hier ook vooraf wat stappen voor ondernemen.

  1. Televisiekijken op vakantie

Televisiekijken op vakantie kan op allerlei manieren. Afhankelijk van wat je wilt zien, zijn er verschillende zaken die je moet regelen. Je kunt bijvoorbeeld lokale televisie kijken, live Nederlandse televisie kijken, of films en series streamen. Het is allemaal mogelijk.

  1. Lokale televisie kijken

Lijkt het je leuk of leerzaam om af en toe lokale televisie te kijken op reis? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Check bijvoorbeeld of er in je verblijf een televisie aanwezig is. Ook op campings is er soms een gezamenlijke ruimte met een televisie.

En zonder televisie op je vakantieadres kun je televisiekijken in een lokaal café. Wellicht is er een spannende sportwedstrijd tijdens je verblijf, waar je samen met de lokale bevolking naar kunt kijken. Een hele belevenis.

  1. TV kijken via internet

Kijk je liever programma’s van eigen bodem en ben je geen fan van nagesynchroniseerde of onnavolgbare gesprekken? Ook Nederlandse televisieprogramma’s kun je in het buitenland kijken, zelfs live. Wel kijk je deze via je smartphone, tablet of laptop, en je moet er wat extra’s voor doen.

Vaak hebben omroepen betaald voor het uitzenden van een programma of film binnen een bepaald land. Als je dus via bijvoorbeeld NPO Start, VRT NWS of je normale internet- en tv abonnement voor je favoriete programma aanzet, kun je een melding krijgen dat de video niet beschikbaar is op je locatie. Om zo’n melding te vermijden, heb je een VPN nodig.

Een VPN is een soort extra internetverbinding waarmee je je digitale locatie aanpast. Je kunt dus streamen via een Nederlandse verbinding vanaf je vakantieadres, waardoor het lijkt alsof je vanuit Nederland een programma probeert te kijken. Weg melding, hallo journaaluitzending.

  1. Series en films streamen

Een andere optie is series en films streamen. Daarvoor heb je uiteraard een abonnement op een streamingdienst nodig. Denk bijvoorbeeld aan Netflix of Amazon Prime. Heb je al zo’n abonnement, dan scheelt dat weer een stapje. Je bent er echter nog niet.

Tenzij je afhankelijk wilt zijn van je buitenlandbundel en erg veel data kunt verbruiken, doe je er goed aan om te checken of er op je vakantiebestemming wifi wordt aangeboden. Via een wifi- netwerk kun je namelijk televisiekijken zonder dat het extra geld kost.

Met een openbare wifi-verbinding inloggen in je favoriete streamingdienst gaat in het buitenland trouwens net even anders dan in België of Nederland. Je krijgt namelijk vaak het lokale aanbod te zien. Dus in Frankrijk zul je ineens erg veel Franstalige films en series tussen alle titels terugvinden. Voor het Nederlandse of Belgische aanbod zet je opnieuw een VPN aan.

  1. 140 x gratis reisgidsen

Nog op zoek naar een reisgids voor je vakantie? Download een van onze 140 x gratis reisgidsen

Klik hier en kies je gratis reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?