Populariteit campervakantie nog steeds groot

16 mei 2023 in Reisinfo0 reacties

Net als het gebruik van de e-bike bereikte ook de populariteit van een vakantie met de camper vorig jaar een hoogtepunt. Was het voor de groep senioren die zowel het gemak van de e-bike als de camper omarmde, daar is het nu een brede groep liefhebbers die er regelmatig met de camper op uit trekt.

Inhoud artikel

  1. Vakantie in eigen land met de camper

De groep liefhebbers die een camper aanschafte was nog nooit zo hoog als in 2021. Doordat de mogelijkheid voor velen wegviel om naar het buitenland op vliegvakantie te gaan werd volop naar alternatieven gezocht. Veelal werd hierbij gekozen voor een vakantie in België of Nederland. Met een camper heb je echter veel meer bewegingsvrijheid en kon je ook makkelijk over de naburige grenzen gaan om de mooiste plekken in het buitenland uit te zoeken.

  1. Bescherm je investering

In 2021 bereikte de verkoop van nieuwe kampeerauto’s een uniek recordniveau van 3097 exemplaren. Dat is maar liefst 28,3 procent meer dan in 2020. Het was nog nooit eerder gebeurt dat er meer dan 3.000 spiksplinternieuwe campers in één kalenderjaar zijn verkocht. Dat is voor velen een kostbare investering. Die natuurlijk goed verzekerd moet worden. Daarvoor is zelfs een speciale camperverzekering. Je wilt natuurlijk dat wanneer je op vakantie gaat alles goed geregeld is.

Naast alle spullen die je mee wilt nemen en de nodige informatie over de landen waar je naartoe gaat is camperverzekering onmisbaar als je zorgeloos op pad wilt gaan. Net als een personenauto kun je bij zo’n verzekering kiezen uit verschillende dekkingen. Wil je weten welke dat zijn kijk dan op Diks.nl, waar je makkelijk die camperverzekering kunt regelen. Vaak is de die verzekering goedkoper dan van een gewone auto omdat je met de camper per jaar vaak minder kilometers rijdt.

Heb je de papieren van je camper in orde dan rijst de vraag hoe je het beste voorbereid op reis kunt gaan met zo'n luxe kampeerwagen. Wanneer je een occasion hebt gekocht en je die regelmatig gebruikt dan moet deze ook goed onderhouden worden. Laat dus voor de zekerheid je camper nog eens grondig nakijken voordat je bijvoorbeeld van plan bent om een groter reis door Europa te maken.

LEESTIP: Wil jij ook met je camper erop uit trekken? Download onze gratis reisgidsen met compleet uitgestippelde rondreizen, zo kan je zonder zorgen op reis vertrekken.

  1. Rijvaardigheid voor de camper

Heb je nog nooit met een camper gereisd dan is het aan te raden om van te voren een rijvaardigheidstraining te doen. Een plek waar je dat kunt doen is bij de De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Daar kun je jouw camper rijvaardigheid verbeteren. Deze training is speciaal ontwikkelt door de BOVAG en de NKC. Gedurende een 4 uur durende training kun je een betere chauffeur worden.

Je leert er onder andere alle essentiële technieken die nodig zijn om een kampeerwagen veilig te besturen. Zo ga je daarna met een stuk meer zelfvertrouwen met je eigen camper op vakantie.

  1. Verkeersregels

Net zoals in een auto is het belangrijk om de verkeersregels in het buitenland goed te kennen.

  • Gelden bijvoorbeeld in Frankrijk of Spanje dezelfde regels als in Nederland.
  • Hoe staat het met de voorrangssituatie op een rotonde en welke maximale snelheden gelden in de verschillende landen voor een camper.
  • Zijn er ook speciale staanplaatsen of regels waar je je aan moet houden als je op een openbare camperplaats staat. Allemaal handig om te weten.
  • Ga dus goed voorbereid op reis zodat je een veilige en relaxte campervakantie hebt.
  1. Ontdek de mooiste steden in België met onze reisgidsen

Wil je graag wat inspiratie op doen voor je stedentrip in België? Dat kan met onze compleet uitgewerkte reisgidsen! Download een van onze gratis reisgidsen, zodat je zeker niets mist tijdens je verblijf!

Reisgids BrusselBelgische ArdennenReisgids AntwerpenReisgids BruggeReisgids GentReisgids Belgische Kust
Reisgids BrusselReisgids Belgische ArdennenReisgids AntwerpenReisgids BruggeReisgids GentReisgids Belgische Kust
  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamNoord-BrabantNoord-NederlandTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Noorwegen

Gratis reisgids Noorwegen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?