Ongeval tijdens je vakantie in Frankrijk: reis- of zorgverzekering?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Ongeval tijdens je vakantie in Frankrijk: reis- of zorgverzekering?

13 mei 2019 in Reisinfo0 reacties

Het laatste waar je tijdens je vakantie in Frankrijk aan wilt denken is het krijgen van een ongeluk. Helaas kan je altijd en overal pech hebben, ook als je net in het buitenland bent.

Het is daarom verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Zo kom je niet achteraf voor hoge kosten en vervelende verrassingen te staan. Maar bij wie moet je deze kosten eigenlijk verhalen? De zorg- of de reisverzekering? En welke kosten worden eigenlijk precies gedekt? In dit artikel lees je er meer over.

  1. Basisverzekering met de zorgverzekering

Als je medische kosten in Frankrijk maakt, bijvoorbeeld omdat je een ongeluk krijgt, kun je je zowel tot je zorg- als je reisverzekering wenden. Alle medische kosten die vallen onder de basisverzekering worden in principe vergoed door je zorgverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spoedeisende hulp.

Houd er wel rekening mee dat je bij de zorgverzekering een eigen risico hebt, en dat extra kosten boven het Nederlandse tarief niet worden gedekt. Ook als je in het ziekenhuis belandt na een risicovolle onderneming, zoals wintersport of duiken, krijg je niet altijd een volledige vergoeding van je zorgverzekeraar. Het is dus belangrijk om je apart te verzekeren voor deze activiteiten.

Daarnaast worden allerlei extra kosten die je maakt tijdens een verblijf in het ziekenhuis in Frankrijk niet gedekt door je zorgverzekering. Hier zul je dus zelf voor moeten opdraaien, of een extra verzekering voor moeten afsluiten.

  1. Aanvullende verzekering met buitenlanddekking of reisverzekering?

Een zorgverzekering is dus niet altijd voldoende om al je medische kosten in Frankrijk te dekken. Een aanvullende verzekering met buitenlanddekking kan daarom een uitkomst zijn. Hiermee worden de eventuele extra kosten boven het Nederlandse tarief namelijk ook gedekt. Daarnaast kan je reisverzekering deze extra kosten dekken, mits je de module geneeskundige kosten hebt afgesloten. Het is dus altijd verstandig om één van deze twee verzekeringen af te sluiten.

Daarnaast kan je reisverzekering kosten dekken zoals het vervoer naar huis na het ongeluk, de extra reiskosten van en naar het ziekenhuis of de extra kosten voor het verblijf in Frankrijk als je na het ongeluk niet meteen terug naar huis kunt. Ook dekt je reisverzekering kosten voor het eerder afbreken van je vakantie. Een reisverzekering is hierdoor dan ook de meest complete verzekering waarmee je niet snel voor onverwachte en hoge extra kosten tijdens je vakantie zult komen te staan.

  1. Wintersport of duiken in Frankrijk

Hoewel je met een reisverzekering vaak behoorlijk goed gedekt bent en met een gerust hart op reis kunt, vallen bijvoorbeeld wintersport en duiken niet onder de standaarddekking. Hier moet je dan ook een extra module voor afsluiten. Bij je verzekeraar kun je hier meer informatie over opvragen en ontdekken wat er precies gedekt wordt in het geval van een ongeluk tijdens deze activiteiten.

Laat je dan ook goed voorlichten, om alsnog hoge kosten te voorkomen na een ongeluk. Wij wensen je in ieder geval alvast een fijne en veilige vakantie in Frankrijk toe!

Provence

Gratis reisgids Provence downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?