23 x mooiste meren van Europa: alle info voor je bezoek, kaartje + foto's

Volledige gids kopen voor € 10

23 x mooiste meren van Europa: alle info voor je bezoek, kaartje + foto's

28 januari 2024 in Reisinfo1 reactie

Overzicht van de mooiste meren in Europa + wat zien en doen in de omgeving?

Ben jij ook altijd op zoek naar een gezellig meer met verschillende recreatiemogelijkheden wanneer je op vakantie bent? Dat kennen we. Gelukkig hoeven we niet per se ver te reizen om te vertoeven aan een prachtig meer, in Europa vind je tal van mooie meren die de moeite waard zijn. Daarnaast kan je in de omgeving vaak pittoreske dorpen met gezellige restaurants en talloze bezienswaardigheden bezoeken.

Ontdek hier alvast een overzichtje van de mooiste meren in Europa.

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste meren in Europa

  1. Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer is een van de grootste troeven van Hongarije. Dit meer is met een oppervlakte van 592 km² het grootste meer van Midden-Europa en wordt ook wel de ‘Zee van Hongarije’ genoemd. Terwijl de noordelijke oever bekend staat om zijn historische karakter en ook een belangrijke wijnstreek is, kan je aan de zuidelijke oever vooral badplaatsen vinden. Er zijn tal van mogelijkheden om je tijd in deze regio door te brengen, maar onderstaande must-sees mag je echt niet missen.

Ontdek wat het Balatonmeer en de omgeving te bieden heeft

  • Badacsony is beroemd omwille van zijn wijnen en unieke basaltbergen waar zeldzame planten en dieren voorkomen. De mooie hellingen zijn bekleed met wijnranken waaronder de charmante dorpjes genesteld liggen. Ideale omgeving om te wandelen of fietsen met een spectaculair uitzicht over het meer.
  • Het schiereiland Tihany, waar het gelijknamige vakantieoord ligt, is een van de topplekken aan het Balatonmeer. Tihany ligt op een 80 meter hoog plateau en is de thuisbasis van een mooie abdijkerk - een zeer populaire bezienswaardigheid.
  • Balatonfüred wordt algemeen beschouwd als de "hoofdstad" van de noordelijke kustlijn. Zeer populair bij zeilers en vissers. De stad heeft een paar jachthavens, een reeks mineraalwaterbronnen en vele prachtige 18e- en 19e-eeuwse gebouwen in de aanbieding. Kuuroorden, wijnproeverijen en heerlijke restaurantjes zijn kenmerkend voor Balatonfüred!

TIP: Wil je graag meer te weten komen over het Balatonmeer? En wat het nog meer te bieden heeft? Denk maar aan een wereldberoemd festival en talloze badplaatsen! Lees meer in ons uitgebreid artikel over het Balatonmeer.

Extra info en tips voor je vakantie aan het Balatonmeer

  1. Königssee, Schönau

De Königssee heeft wel wat weg van een fjord

Het idyllische meer ligt in het zuidoosten van Duitsland en wordt omgeven door de bergen van het Berchtesgadener Land. Het beroemde meer bevindt zich aan de voet van de berg Watzmann, die met zijn 2713 meter hoog boven het landschap uittorent. Het meer is ook de laatste stop van de bekende Duitse Alpenroute.

Mis hier zeker de echowand en de Sankt Bartholomä kerk niet. Hier laat de kapitein met behulp van een trompet de legendarische echo van de Königssee horen. De Sankt Bartholomä kerk bevindt zich op het schiereiland Hirschau en is een bekend bedevaartsoord.

Om het water in het meer proper te houden, mogen enkel elektrisch aangedreven boten het meer overvaren. Er is ook geen landbouw in de omgeving, en er komen dus geen schadelijke stoffen in het water terecht. Dat is de reden dat je hier grote hoeveelheden forellen kan zien zwemmen. De Königssee is een bloeiende biotoop voor vissen, waterplanten en plankton.

TOURS: Bekijk de mogelijkheden om de Königssee te bezoeken met een tour hier online!

  1. Gardameer in Italië

Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord: het prachtige Gardameer. Het helderblauwe Gardameer is gelegen tussen Milaan en Venetië en wordt omgeven door een prachtig berglandschap. Aan de oevers bevinden zich verschillende historische dorpjes, prachtige bezienswaardigheden en boomgaarden vol olijf- of citroenbomen. Een bezoekje aan deze plek is een absolute aanrader wanneer je op vakantie bent in het noorden van Italië.

Wat zeker zien en doen aan het Gardameer?

  • De parel van het Gardameer is het romantische stadje Sirmione. Hier kan je een fort, een Romeinse villa en de Catullo-grotten bezoeken.
  • In de havenstad Desenzano del Garda kan je ook nog een middeleeuws kasteel bewonderen.
  • Bezoek Parco Grotta Cascata Varone, een grot waarin een waterval naar beneden stort. Via paden, bruggen en kronkelende trappen is dit indrukwekkende natuurfenomeen vandaag de dag voor iedereen zichtbaar.
  • In Malcesine kan je het goed bewaarde Castello Scaligero bezoeken. Maak hier ook een ritje op de kabelbaan naar de Monte Altissimo nemen, de hoogste bergtop bij het Gardameer.
  • Wandel rond het Gardameer of maak een onvergetelijke fietstocht en geniet van de prachtige uitzichten. Bekijk het aanbod fietstochten aan het Gardameer.
  • Of je kan ook gewoon lekker genieten aan het Gardameer.

Extra info en tips voor je vakantie aan het Gardameer

  1. Comomeer in Italië

Naast het bekende Gardameer kan je ook het Comomeer bezoeken. Het Comomeer ligt ten noorden van Milaan vlakbij de grens met Zwitserland. Rond het helderblauwe meer liggen idyllische dorpjes verstopt tussen grote bergkloven. Vanaf het Comomeer kan je zelfs de besneeuwde bergtoppen rondom St. Moritz zien liggen!

Je kan rondom het meer prachtige wandelingen maken, maar je vindt er ook heel wat prachtige dorpen en steden vol villa’s uit voorgaande eeuwen. Het Comomeer is namelijk al sinds de Romeinse tijd een populair gebied. Bezoek een aantal villa’s, wandel door de straten van plaatsen zoals Varenna, Lecco en Como, huur een bootje en kom even helemaal tot rust. Boek je boottocht op het Comomeer.

Extra info en tips voor je vakantie aan het Gardameer

  1. Lago Maggiore in Italië

Als alternatief voor of als toevoeging op het Comomeer kan je ook een bezoek brengen aan het Lago Maggiore, dat op de grens met het naastgelegen Piëmont en deels in Zwitserland is gelegen. Dit is na het Gardameer het grootste meer van het land en heeft ook weer prachtige natuurgebieden versierd met imponerende bergen, pittoreske dorpjes en mooie bouwwerken te bieden.

Extra info en tips voor je vakantie aan Lago Maggiore

  1. Lago d’Orta in Italië

In het noorden van Piemonte vind je ook het romantische Lago d’Orta, omgeven door bergen en bossen. Dit is na het Lago Maggiore het grootste meer van de regio en is ook een heerlijke plek om even tot rust te komen. De meest betoverende plekjes vind je natuurlijk aan het heldere water.

Wat zeker zien en doen aan Lago d'Orta?

  • Het schilderachtige dorpje Orta San Giulio is de belangrijkste trekpleister rondom het meer.
  • Vanaf dit middeleeuwse dorpje kan je ook de veerboot nemen naar het Isola San Giulio, een eilandje in het meer dat vlak voor het dorp is gelegen.
  • Op dit eilandje kan je een bezoek brengen aan de Basilica di San Giulio en het bijbehorende Benedictijnse klooster.
  • In de heuvels buiten Orta San Giulio vind je ook de Sacro Monte van Orta, een belangrijke pelgrimsstop.
  1. Gorges du Verdon in Frankrijk

De Gorges du Verdon aan de Verdonrivier, gelegen dichtbij Cannes, is op de Tarakloof na de grootste kloof van Europa, weliswaar De Grand Canyon van Frankrijk. Met zijn 25 km lengte en zo’n 700 m diepte is deze ruige kloof echt wel indrukwekkend. De kloof is door de jaren heen uitgesleten door de Verdon rivier die er nog steeds met prachtig turquoise water doorheen stroomt.

De Gorges du Verdon is geen meer maar toch de moeite waard om in dit lijstje mee op te nemen. Gorges du Verdon is namelijk erg geliefd bij natuurliefhebbers en avonturiers. Het mooie groenblauwe water en de steile kalkrotsen trekken dan ook elk jaar duizenden toeristen aan om een onvergetelijke vakantie te beleven. Hieronder geven we alvast enkele tips:

Wat zeker zien en doen bij de Gorges du Verdon?

  • Vele toeristen huren er een bootje of gaan kajakken op de Verdonrivier.
  • Hou je niet zo van het water? Dan kan je er ook rotsklimmen, mountainbiken en bungeejumpen.
  • Of kies voor een namiddagje raften op de Verdonrivier en geniet onderweg van het prachtige zicht op de kloof! Boek je tour hier online vanaf €45.
  • Beklim de mooiste uitzichtspunten rondom de Gorges du Verdon zoals Point Sublime en Balcon de la Mescla en Pont du Galetas.
  • Bezoek pittoreske dorpjes als Moustiers-Sainte-Marie, Castellane en Aiguines.

Extra info en tips voor je vakantie bij Gorges du Verdon

  1. Meer van Annecy in Frankrijk

Het meer van Annecy is ongetwijfeld een van de bekendste meren in Frankrijk. Ieder jaar komen heel wat toeristen en lokale bevolking om aan het meer te genieten. Het meer is ontstaan door het smeltende gletsjer water uit de Franse Alpen en is sindsdien uitgegroeid tot het op twee na grootste meer in Frankrijk.

De dag van vandaag wordt het meer gevoed door verschillende beekjes uit de omliggende bergen. Daarnaast zijn er een aantal waterzuiveringsstations rondom het meer van Annecy en staat het ook bekend als een erg zuiver meer met schoon water waar je uitstekend kan zwemmen. Naast de watersporten kan je in deze prachtige omgeving ook heerlijk wandelen of fietsen.

Extra tips en info voor je vakantie aan het Meer van Annecy

  1. Meer van Hallstatt in Oostenrijk

Hoog in de bergen van Oostenrijk vind je het gezellige Hallstatt met de Hallstättersee. Het pittoreske meer behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is natuurlijk niet voor niks.

Tijdens de lente- en zomermaanden is het mogelijk om waterfietsen en motorboten te huren aan de waterkant van Hallstatt. Je kan op die manier op je eigen tempo de prachtige Hallstättersee verkennen. Bovendien heb je vanop het water een mooie uitzicht op Hallstatt zelf.

Extra tips en info voor je vakantie aan de Hallstättersee

  1. Bodensee in Duitsland

Het unieke Bodenmeer, of Bodensee zoals ze in het Duits zeggen, grenst aan zowel Duitsland, Liechtenstein als Oostenrijk. Dit meer is een van de grootste van Europa en bestaat uit drie delen: de Obersee, de Untersee en een verbindingskanaal tussen de twee van meer dan 4 kilometer. Het immense zoetwaterreservoir dat hoofdzakelijk uit Rijnwater bestaat, is omringd door authentieke dorpjes uit de middeleeuwen.

Dit meer staat al lang bekend als de Rivièra van Duitsland en kan uitpakken met een aantal bloeiende badplaatsen langs de noordelijke oever en met de eilandstad Lindau. De Bodensee is een populair vakantieoord waar je van het frisse water kan genieten, maar ook het gebied rond het meer biedt veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Het is tevens de start van de gekende Duitse Alpenroute.

  1. Walchensee in Duitsland

De Walchensee is een van de diepste en grootste alpenmeren in Duitsland. De Walchensee is opnieuw een perfect meer voor liefhebbers van watersport en als je op een warme dag op zoek bent naar verfrissing. Dankzij de thermische winden komen hier in de zomermaanden veel mensen windsurfen en zeilen.

De rotswanden van de noordwestelijke oever van het meer tonen hoe verschillende rotslagen op elkaar gerangschikt liggen. Dit is wellicht een van de oudste meren van Duitsland. Het meer wordt omgeven door beboste bergen en gevoed door de rivier Obernach. Het water van het meer heeft vaak een turquoise-groenige tint dankzij het relatief hoge gehalte aan calciumcarbonaat in het water.

RONDREIS: Wil je graag nog meer ontdekken van de Duitse Alpen? Download onze rondreis langs de Duitse Alpenroute hier ontdek de mooiste bekende en minder bekende plekjes.

  1. Las Salinas de Torrevieja in Spanje

Las Salinas of de zoutmeren van Torrevieja zijn een betoverende must-see. Wanneer je de meren bezoekt, krijg je een surreële ervaring, omdat het water er roze is. Door het enorme zoutgehalte in het water blijf je hier ook drijven, wat heel bijzonder is om mee te maken.

De modder van het meer schijnt een geneeskrachtige werking te hebben, maar laat je hier toch vooral betoveren door de fantastische kleuren: het roze dat overgaat in blauw, het contrast met het zand… Een échte droomplek, je komt er bij met onze rondreis door Valencia en Murcia.

REISGIDS: Wil jij ook Torrevieja verkennen? Download onze reisgids Murcia en Valencia en zie het mooiste van deze Spaanse regio.

  1. Meer van Banyoles in Spanje

Het meer van Banyoles is het grootste natuurlijke meer van Catalonië. Het meer is ruim 1,1 vierkante kilometer groot en heeft een gemiddelde diepte van vijftien meter, al bereikt het op bepaalde plekken een diepte van wel 60 meter.

Het meer is gelegen bij de stad Banyoles en is de favoriete plek van zowel lokale bevolking als toeristen om even tot rust te komen met een picknick. Aan het water vind je veel vissershuisjes waar vissers de hele dag hun hengel uitlaten, terwijl je op het water veel roeiboten terug kan zien. Daarnaast loopt er rond het meer een mooi wandelpad van 8 kilometer. Er zijn verschillende tours die vanuit Girona oa Banyoles en de vulkaanregio aandoen.

REISGIDS: Ontdek nog meer van de omgeving en het meer van Banyoles met onze rondreis door Catalonië.

  1. Meer van Ohrid in Noord-Macedonië

Het meer van Ohrid is gelegen op de grens met Noord-Macedonië bij het plaatsje Pogradec. Het grootste deel van het meer is gelegen in Macedonië maar desondanks is het nog altijd 1 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Albanië.

Het meer is een van de oudste en diepste meren van heel Europa. Met een oppervlakte van 349 km2 is het op het Meer van Shkodër na het grootste van het Balkanschiereiland, en met een diepte van 296 m het diepste van de regio.

Wat zeker zien en doen aan het meer van Ohrid?

  • Het meer van Ohrid biedt de mogelijkheid om te vissen, kajakken en snorkelen.
  • Rondom het meer kan je heerlijk wandelen, waarnaast je ook verschillende bezienswaardigheden kan aanschouwen, zoals het klooster van Sveti Naum in Noord-Macedonië.
  • Je kan ook een bezoekje brengen aan Ohrid, de grootste stad rondom het meer.
  • Het dorpje Pogradec is een goede uitvalsbasis aan de Albanese kant van het meer.
  1. Plitvicemeren in Kroatië

De Plitvicemeren zal je ongetwijfeld wel kennen of althans eens van gehoord hebben. En hoe kan dat ook anders? Het is een van de bekendste meren gelegen in het Nationaal Park Plitvice. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij zijn 16 kristalheldere meren welke overgaan in sierlijke watervallen.

De kleur van het water verandert continue door de verschillen in het aantal mineralen, organismen en de zon. Het is hier heerlijk vertoeven! Alhoewel het er heel druk kan zijn, is het alsnog een bezoekje waard.

Wat zeker zien en doen bij de Plitvice meren?

  • Wandel naar de Grot van Šupljara, één van de interessante, natuurlijke grotten in kalksteen in dit gebied.
  • Bewonder de Grote Waterval of de Veliki Slap. Met een hoogte van 78 meter is het de grootste waterval van Kroatië.

Extra tips en info voor je vakantie aan de Plitvicemeren

  1. Meer van Genève in Zwitserland

Een ander bekend meer, is het meer van Genève op de grens van Zwitserland en Frankrijk. Een van de grootste meren in Europa waar bekende plekken als Genève, Montreux en Lausanne gevestigd zijn. Zo kan je in de voormiddag een stadje bezoeken om nadien te ontspannen aan het meer.

Het meer van Genève wordt ook wel eens het Lac Léman genoemd. Het is de Franse benaming van het meer dat afstamt van het Keltische ‘Lam an’, wat ‘groot water’ betekent. Ook hier kan je een rondvaart maken met de boot. Je kan er zelfs een culinaire boottocht of cruise van maken!

Ontdek hieronder de leukste tours op het Meer van Genève

  1. Blausee in Zwitserland

Blausee, de naam verklapt al meer dan genoeg. Het is een opvallend blauw meertje in de Kandervallei en een van de bekendste meren in Zwitserland. De Blausee ligt middenin in een natuurpark, waarvan het landschap gevormd werd door gevallen rotsgesteente, waardoor ook dit meer ontstond. Je kan hier aangenaam wandelen en heerlijk picknicken.

Maar de meest populaire excursie, is toch wel een boottochtje op de Blausee. Bij aankomst zal je dan ook meteen heel wat bootjes in het meer zien liggen. Met een kapitein aan boord, geniet je van het meer en zijn prachtige omgeving terwijl je wat meer uitleg krijgt over alles wat met het meer te maken heeft.

Zo zal je onder meer een standbeeld van een vrouw terugvinden in het kristalheldere water. Volgens een lokale legende komt de kleur van het water, door de ogen van een jonge vrouw die aan het meer treurde om de dood van haar vriend.

VERBLIJFTIP: Wil je graag wat langer genieten van de Blausee? Verblijf in Hotel Blausee. Dit hotel heeft niet alleen een gunstige ligging aan het kristalheldere meer maar ook een spa en een gastronomisch restaurant waar heerlijke forel en andere lekkernijen worden geserveerd! Meer info en boeken.

  1. Saimaameer in Finland

Saimaa-gebied ligt in het zuidoosten van Finland en kan uitpakken met haar vele meren, meanderende rivieren en kanalen glinsteren tussen de groene bossen en glooiende heuvels. Het Saimaameer is bovendien het grootste meer van Finland en beslaat in totaal een oppervlakte van circa 4500 m². In de winterperiode kan je schaatsen op het Saimaameer en in de zomer kan je tijdens een kanotocht de prachtige natuur rond het meer verkennen.

  • Maak een wandeling door de nationale parken Linnansaari en Kolovesi.
  • Bezoek de gezellig plaatsjes rondom het Saimaameer zoals Joensuu, Mikkeli, Lappeenranta en Savonlinna.
  • Probeer tijdens je bezoek aan het meer de zeldzame Saimaa ringelrob te spotten.

REISGIDS: Wil je graag meer zien van Finland? Download dan zeker onze reisgids Lapland.

  1. Meer van Bled in Slovenië

Het beroemde Meer van Bled mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Dit meer is het mooiste en bekendste meer van Slovenië en het is er dan ook behoorlijk druk, zeker in het hoogseizoen. Rondom het meer zijn er heel wat activiteiten te doen en bezienswaardigheden te vinden.

  • Middenin het meer prijkt een eilandje met een 9e-eeuwse Maria Hemelvaartkerk, versierd met fresco’s en een gouden altaar.
  • Bezoek de kerk met een bootje, maak een wandeling rondom het meer en trek naar het uitkijkpunt Ojstrica voor een fantastisch uitzicht.
  • Treed in de voetsporen van Fidel Castro in Vila Bled, met het Belvédère Pavilioen dat als theehuis fungeert.
  • Ben je op zoek naar een adrenaline-kick? Probeer dan zeker eens de Straža bled-rodelbaan.

Extra tips en info voor je vakantie aan het Meer van Bled

  1. Meer van Bohinj in Slovenië

Het meer van Bohinj in het nationaal park Triglav is groter dan het meer van Bled en ook een stuk minder toeristisch. Je kan er in alle rust rondwandelen in een prachtig natuurgebied met de alpen op de achtergrond. Het meer van Bohinj is de perfecte uitvalsbasis voor wie een avontuurlijke en natuurvakantie wil in Slovenië.

Je kan in de regio mooie wandeltochten maken, mountainbiken of kajakken en zelfs gaan skiën in de buurt van de stad Vogel. Vergeet ook zeker niet om een wandeling rond het meer te maken om van het uitzicht te genieten.

  1. Lipnomeer in Tsjechië

In het Zuiden van Tsjechië, bij de grens met Oostenrijk, vind je het Lipnomeer. Dit is een stuwmeer van zo’n 40 km lang dat de overstromingen in het nabijgelegen plaatsje Český Krumlov moest voorkomen. De stuwdam werd tussen 1951 en 1960 aangelegd binnen het nationale park Šumava en is sindsdien een favoriete vakantielocatie.

Wat zien en doen rond het Lipnomeer?

  • Rondom het meer zijn er meerdere campings en vakantieparken. Een heel netwerk van fiets- en wandelroutes omringen het Lipnomeer.
  • Voor watersporten, zoals kanoën, zeilen, surfen, zwemmen en vissen is dit een enorm populaire locatie. In de winter is het meer vaak dichtgevroren en kan erop geschaatst worden.
  • In de buurt zijn ook heel wat leuke bestemmingen zoals Lipno nad Vltavou en Frymburk te vinden.
  • Wie graag de hoogte opzoekt kan er ook wandelen door de bomen, er is een wandelpad aangelegd die je tot 40 meter boven de boomtoppen brengt. Meer info de site.
  • Ondanks dat het Lipnomeer éen van de meest toeristische gebieden is van Tsjechië is het zeker de moeite waard.
  1. Machovomeer in Tsjechië

Een ander prachtig meer is het Machovomeer in het noorden van Tsjechië, vlakbij het Boheemse Paradijs. Dit meer is erg populair onder de lokale bevolking maar is nog niet echt ontdekt door de toeristen.

Wat te zien en doen rond het Machovomeer

  • Rond het meer zijn vele kleine stranden te vinden, speciaal ingericht voor families met kinderen, waarbij er speeltoestellen zijn te vinden en afzettingen in het water. In de zomer is er op verschillende stranden ook een strandwacht aanwezig.
  • Verder is het mogelijk om een waterfiets of boot te huren en het meer op te gaan.
  • Ook kan je rond het meer aangenaam wandelen en een bezoekje brengen aan de kasteelruïne van Bezdez met een 40 meter hoge majestueuze toren en een vroeg gotische kapel.
  1. Meer van Lovatnet in Noorwegen

Bij het gezellige dorpje Loen vind je het meer Lovatnet, één van de meest pittoreske meren ter wereld. Op zonnige dagen heeft het meer een diepgroene kleur die het te danken heeft aan kleideeltjes en stof die door gletsjers werden afgesleten. Die kleideeltjes kwamen via de gletsjerrivieren dan in het meer terecht.

Lovatnet wordt omringd door torenhoge schilderachtige bergtoppen en grenst aan Jostedalsbreen. Je kan het Jostedalsbreen Nationaal Park verkennen of een bezoekje brengen aan het gelijknamige dorpje Lovatnet. Het dorpje draagt een duistere geschiedenis met zich mee. In 1905 en 1936 viel een grote rotsblok in het meer. De vloedgolf die volgde, veegde twee dorpjes helemaal van de kaart. 135 mensen kwamen daarbij om het leven.

  1. Jökulsárlón gletsjermeer in IJsland

Het Jökulsárlón ijsmeer mag zeker niet ontbreken! Het is hét grootste en bekendste gletsjermeer van IJsland en één van de grootse natuurwonderen van het eiland. Het ijsmeer is gelegen naast het Skaftafell Nationaal Park in het zuidoosten van IJsland en ligt vlak aan de Atlantische Oceaan.

Het meer is bezaaid met kleine en grote ijsschotsen die in het water liggen te drijven. Het ijsmeer is adembenemend mooi en zorgt voor bijzonder geslaagde foto’s.

Weetje: De commerciële boottochten over het ijsmeer Jökulsárlón begonnen pas in 1985, nadat het meer de setting was geweest voor de James-Bondfilm A View to a Kill en veel toeristen op zoek gingen naar het meer.

TIP: Wil je ook graag op zoek gaan naar dit prachtige ijsmeer waar James Bond ooit speelde? Boek je tours vanuit Reykjavik naar het Jökulsárlón gletsjermeer online.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?