De 11 leukste reisspelletjes: voor nóg meer plezier onderweg!

De 11 leukste reisspelletjes: voor nóg meer plezier onderweg!

20 maart 2019 in Reisinfo0 reacties

Of je nu alleen reist of samen met je partner en kinderen, spelletjes zijn altijd leuk om de rustigere momenten van je reis mee te vullen. Een pak kaarten in je tas komt bijvoorbeeld altijd van pas, en ook yahtzee is een perfect vakantiespel.
Maar deze spellen zijn dan vaak ook weer zo "standaard". Gelukkig zijn er nog heel wat andere reisspelletjes op de markt die voor een extra noot plezier en ontspanning op reis zorgen.

Inhoud artikel

 1. Boonanza en Al Caboon kaartspel

Boonanza en Al Caboon zijn allebei kaarstpelletjes met als thema - je raadt het al - bonen. Het principe is bij beide hetzelfde, maar voor Boonanza heb je minstens drie spelers nodig terwijl je Al Caboon al met z’n tweeën kan spelen. Het doel is om geld te ontvangen door bonen te verzamelen en te verbouwen. Om te winnen, moet je veel bluffen en met elkaar handelen.

Koop hier Boonanza of koop hier Al Caboon!
 1. Koehandel Master kaartspel

Koehandel is vooral in Nederland razend populair. Koehandel Master kan al met twee spelers gespeeld worden. Je verdient punten door op kaarten te bieden om zo de meeste dierensetjes te verzamelen. Met de bonuskaarten in het spel kan je anderen minpunten geven. Bluffen hoort bij het spel, dus hou je zeker niet in!

Koop hier Koehandel Master!
 1. Catan dobbelspel

Het originele Catan-spel komt in een redelijk grote doos met veel losliggende stukken waar een speelveld mee gelegd kan worden. In deze reisvariant speel je met velletjes papier en dobbelstenen. Het principe van grondstoffen verzamelen en dorpen bouwen blijft hetzelfde, maar dan in een compactere versie.

Koop hier het Catan dobbelspel!
 1. Machiavelli kaartspel

Machiavelli kaartspel is één van onze favoriete reisspelletjes. Bij Machiavelli wil je zoveel mogelijk punten verdienen door gebouwen te plaatsen. Dit wordt je echter lastig gemaakt door de karakterkaarten. Deze kaarten hebben allemaal een aparte functie. Je weet niet wie welk karakter is, en elke ronde ben je iemand anders. Zo kan je goudstukken waarmee gebouwen gekocht kunnen worden, stelen van een andere speler of elkaar op een andere manier dwarsbomen. Klinkt allemaal misschien een beetje ingewikkeld, maar eens je het beet hebt, is het urenlang pret (en soms ook wat frustratie) verzekerd!

 1. Carcassone reisspel

Zoals de naam al aangeeft, is het Carcassonne reisspel de reiseditie van het grotere bordspel Caracassonne. Jij en je medespelers moeten de stad Carcassonne opbouwen en daarbij zoveel mogelijk punten verdienen. Dit doe je door speltegels en figuurtjes te plaatsen, waarbij aan elkaar liggende tegels die een stad, weg of gebouw vormen meer punten opleveren dan onafgebouwde steden.

Koop hier het Caracassonne reisspel!
 1. Guillotine kaartspel

Guillotine is een leuk, klein kaartspel dat je al met 2 spelers kan spelen. Je mag om de beurt één van de personages onthoofden en ontvangt hiervoor punten, maar met sommige karakters verdien je meer punten dan met anderen. Met actiekaarten kan je ervoor zorgen dat de volgorde van de rij kaarten verandert zodat er tijdens jouw beurt een karakter met meer punten vooraan ligt, klaar om onthoofd te worden.

Koop hier Guillotine!
 1. Love Letter kaartspel

Nog zo één van onze favorieten. Love Letter is een kaartspel waarbij je niet erg diep hoeft na te denken en dat ook niet heel lang hoeft te duren. Ideaal dus om even snel tussendoor te spelen. In het spel zitten acht karakterkaarten, waarvan sommige kaarten vaker terug komen dan andere, en het is de bedoeling om met hogere kaarten andere mensen weg te spelen en zo de liefde van de prinses te winnen. Je speelt meerdere rondjes en de speler die het snelst een bepaald aantal rozen van de prinses heeft gekregen, wint.

Koop hier Love Letter!
 1. Skip-Bo en Uno kaartspel

Skip-Bo en Uno zijn twee kaartspelletjes die veel op elkaar lijken. Het is bij deze reisspelen de bedoeling dat je jouw hand kaarten zo snel mogelijk wegspeelt. Bij Skip-Bo doe je dit door ze in volgorde van 1 naar 12 neer te leggen, waarbij de Skip-Bo-kaart zelf als joker werkt en dus altijd neergelegd kan worden. Uno volgt meer het spel van Pesten, met extra speciale pestkaarten. Beide zijn leuke spelletjes als je een normaal pak kaarten een beetje saai vindt.

Koop hier Skip-Bo en koop hier Uno!
 1. Wie is het? En Rara, wat ben ik? reisspelletjes

Van het spel Wie is het? is er ook een kleinere reisvariant. Het reisspel heeft dezelfde opbouw als de grote variant. Je moet via ja- of nee-vragen erachter zien te komen welke karakterkaart de andere speler heeft. Het reisspel is alleen een stukje kleiner waardoor het gemakkelijker mee te nemen is. Een vergelijkbaar spelletje is Rara, wat ben ik? Hierbij hebben de spelers een kaart op hun voorhoofd en moeten er met slimme vragen achter zien te komen wie of wat zij zijn. Leuk voor de kinderen op de achterbank.

Koop hier Wie is het? en koop hier Rara, wat ben ik?
 1. Rummikub reisspel

Ook Rummikub is in reisformaat verkrijgbaar, waardoor je het gemakkelijk mee kan nemen en overal ter wereld kan spelen. De bedoeling is om zo snel mogelijk jouw eigen tegeltjes op tafel te leggen, en dit doe je door cijferreeksen en combinaties neer te leggen of toe te voegen aan tegels die al op tafel liggen.

Koop hier het Rummikub reisspel!
 1. Black Stories en Kletskaarten

Op zoek naar een reisspel waarbij je geen kaarten of tegels moet neerleggen of zaken moet noteren? Black Stories en Kletskaarten zijn dan perfect. Bij het spel Black Stories lees je een raadsel voor. Andere spelers moeten raden wat er precies is gebeurd via ja- en nee-vragen.

Geen zin om een raadsel op te lossen? Dan kan je met het Kletsdoosje een leuk gesprek voeren onderweg naar je reisbestemming. In het doosje zitten meer dan 100 kletskaarten met leuke vragen en interessante dilemma’s, wat tot verrassende gesprekken in de auto of het vliegtuig kan leiden.

Koop hier Black Stories en koop hier Kletskaarten!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?