Kan ik ondanks corona nog naar Amerika reizen?

16 juni 2020 in Reisinfo0 reacties

Op dit moment geldt er een inreisverbod voor Amerika. Deze maatregel geldt tot deze zomer en zal waarschijnlijk worden verlengd.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden reizigers op basis van hun reisverleden gescreend. Er geldt een reisverbod voor reizigers die in de 14 dagen voorafgaand aan hun vertrek in Nederland of België zijn geweest, of in onder andere Duitsland, Italië, Noorwegen, Polen en zo nog een hele lijst van landen.

Mensen die inwoner van Amerika zijn of die de Amerikaanse Nationaliteit hebben en hun echtgenoot of echtgenote mogen nog wel het land in, vanaf een beperkt aantal luchthavens.

Inhoud artikel

ESTA kan nog steeds worden aangevraagd

Een ESTA is een Electronic System for Travel Authorization, een veiligheidsmaatregel om ongewenste reizigers nog voordat ze het vliegtuig instappen of een schip betreden, te kunnen weren. Het is door middel van een online formulier sneller en goedkoper aan te vragen dan een visum.

Normaal gesproken kunnen reizigers met een ESTA negentig dagen achtereen in het land verblijven. Zowel voor zaken als vakantie. Om naar de Verenigde Staten te reizen heeft u geen visum voor Amerika nodig.

Een ESTA is twee jaar geldig en mag momenteel nog aangevraagd worden. De aanvraag wordt ook in behandeling genomen, ondanks het voorlopige inreisverbod.

Visum aanvragen

Wie bijvoorbeeld voor stage of voor een baan naar Amerika wil afreizen en er langer wil blijven, moet wel een visum voor Amerika aanvragen. Er moet ook een visum worden aangevraagd door diegene die sinds 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië is geweest, of de nationaliteit heeft van een van deze landen.

Een visum aanvragen voor een verblijf langer dan 90 dagen, mits geen immigratie, is eenvoudig online in te dienen door een formulier in te vullen. Daarna wordt u uitgenodigd op het Amerikaanse consulaat of ambassade voor een interview.

Mis niets tijdens jouw rondreis in het zuidwesten van Amerika

Bespaar uren tijd en opzoekingswerk en koop deze rondreis, volledig uitgewerkt in een reisgids van 187 bladzijden met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids USA Westkust downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?