Je kunt nu online reizen - Dit is hoe het werkt!

Je kunt nu online reizen - Dit is hoe het werkt!

27 mei 2020 in Reisinfo0 reacties

Met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zijn er wereldwijd natuurlijk veel problemen omtrent reizen. Het toerisme ligt in veel landen vrijwel helemaal stil, waardoor veel reizen nu ook niet doorgaan. Toch is er de mogelijkheid om nog steeds op reis te gaan; niet fysiek, maar online!

In dit artikel gaan we daarom bekijken hoe dat online reizen precies in zijn werk gaat. Daarnaast kijken we ook wat de voor- en nadelen zijn en geven we tips om ook online veilig te reizen.

Inhoud artikel

  1. Hoe werkt het?

  • Virtueel reizen krijgt een geheel nieuwe dimensie. Het virtuele reizen wordt mede mogelijk gemaakt door de komst van Virtual Reality, ook wel bekend als VR.
  • In de reisbranche wordt virtueel reizen al veel gebruikt om bekende reisbestemmingen bij toeristen aan te prijzen.
  • Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld filmpjes te maken van de reisbestemming, 360 graden foto’s van bijvoorbeeld het hotel of juist door gebruik te maken van Virtual Reality-brillen.
  1. Veilig virtueel reizen

Het is daarbij belangrijk om te vermelden dat veilig virtueel reizen heel belangrijk is. Hackers grijpen tegenwoordig elke manier van online communicatie aan om jouw computer te hacken of jouw privacy aan te tasten. Dit is met het gebruik van virtueel reizen niet anders. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld een VPN te downloaden. Een VPN zorgt ervoor dat jouw locatie verborgen blijft. Je stuurt en ontvangt namelijk data naar en van het internet op een versleutelde wijze. Hierdoor is het voor hackers duidelijk lastiger om te achterhalen welke informatie dit is.

Daarnaast wordt je locatie ook nog eens verborgen door middel van een VPN. Jouw computer neemt namelijk de locatie aan van de server waarmee de VPN een verbinding opzet. Ook hierdoor kunnen hackers jouw locatie niet achterhalen.

Een andere manier om veilig virtueel te reizen, is door dit zittend te doen. Dit klinkt natuurlijk erg raar, maar als je verder leest over de nadelen van virtueel reizen, dan begrijp je al snel wat hiermee wordt bedoelt.

  1. Voordelen van virtueel reizen

Het grote voordeel van virtueel reizen voor jou als toerist is natuurlijk dat je vrijwel overal heen kunt. Online zijn er namelijk meer dan genoeg foto’s en video’s te vinden die je naar elke plek ter wereld kunnen brengen. Dit maakt het reizen naar deze landen niet alleen heel divers, het zorgt er ook voor dat geld geen rol hoeft te spelen.

Daarnaast biedt virtueel reizen een groot voordeel als het gaat om de uitstoot van broeikasgassen. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je ervoor kiest om virtuele reizen te maken. Vliegtuigen behoren tot de meest vervuilende vervoersmiddelen op aarde, wat vliegreizen dan ook erg duur maakt. Virtueel reizen biedt dus niet alleen voor de natuur wat soelaas, ook voor je portemonnee.

Tot slot kun je virtueel reizen zonder fysiek gevaar te lopen. Zeker in landen waar de criminaliteit hoger ligt dan in Nederland, kan het nog aardig oppassen zijn. Met virtueel reizen is dit niet meer nodig. Zo kun jij onbezorgd naar het Alhambra of de tempels in Azië reizen.

  1. Nadelen van Virtueel reizen

Helaas zitten er aan virtueel reizen ook een aantal nadelen. Allereerst wordt het bijvoorbeeld aanbevolen om deze reizen zittend te maken. Zeker bij het dragen van VR-brillen kan het voor sterke misselijkheid en duizeligheid zorgen. De brillen geven je een gevoel van ruimte dat je niet eerder hebt ervaren. Hierdoor zie je vaak dat mensen vallen of onwel worden.

Daarnaast wordt natuurlijk de echte ervaring van het reizen door het land deels weggenomen. De fysieke ervaringen die je op een reis hebt, zul je in dit geval niet ervaren. De ongemakkelijke praatjes die je bijvoorbeeld met de bevolking maakt of het struinen door smalle steegjes zit er dan ook niet meer in. Dit vormt voor veel mensen nog een groot nadeel van virtueel reizen.

Tot slot zijn ook de benodigdheden er nog niet voor gemaakt om daadwerkelijk virtueel te reizen. Zo hebben veel VR-brillen de nadelen dat ze duur en zwaar zijn, terwijl ze vaak ook niet langer dan een half uur gedragen kunnen worden. Ze zitten namelijk niet allemaal even prettig. Dit maakt virtueel reizen dan ook niet voor iedereen interessant.

Hoewel reizen vanwege COVID-19 momenteel niet mogelijk is, biedt virtueel reizen een uitkomst. Reis ook virtueel veilig en gebruik een VPN. Hiermee doe je niet alleen je portemonnee, maar ook de natuur een groot plezier! Geniet van je virtuele reis met een VR-bril, 360-graden foto’s of filmpjes van een bekende plek als de Taj Mahal.

Inpaklijst + reisapotheek

Download de checklist voor je reisapotheek

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?