Huwelijksreis boeken? Waar op huwelijksreis gaan? Inspiratie voor dé mooiste honeymoon bestemmingen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Huwelijksreis boeken? Waar op huwelijksreis gaan? Inspiratie voor dé mooiste honeymoon bestemmingen

8 maart 2021 in Reisinfo0 reacties

De huwelijksreis is voor veel jonggehuwden een moment van ontspanning na het huwelijksfeest en wordt vaak ervaren als een speciale vakantie.

Koppels maken voor deze gelegenheid dikwijls verre reizen of zoeken een romantische bestemming op. Je kunt een strandvakantie boeken met een uitgebreid verwenarrangement, of een actieve vakantie, waarbij je de omgeving verkent en nieuwe culturen ontdekt.

Inhoud artikel

  1. Zeven tips voor het boeken van een huwelijksreis

1.1. Bepaal het budget van je huwelijksreis

Staat je portemonnee een nacht toe in een Airbnb, een rondreis rond de wereld van topklasse of iets daartussenin? Zoek uit hoeveel je kunt uitgeven en denk na hoe duur je bestemming mag zijn.

1.2. Bespreek jouw idee van de perfecte vakantie

Hou je van sporten? Wil je een nieuwe ervaring beleven? Lig je graag in de zon? Ga je liever naar het strand of de bergen? Wil je een exotische bestemming verkennen? Droom je ervan om eens te overnachten in een kasteel? Maak een lijst met dingen die jou het meest aanspreken en vergelijk die met je partner.

1.3. Kies de bestemming voor je huwelijksreis

Als je een beperkt budget hebt, moet je er rekening mee houden dat veel plaatsen hun tarieven seizoensgebonden aanpassen.

  • Het is bijvoorbeeld goedkoper om het Caribisch gebied te bezoeken bij warm weer (traditioneel dalen de tarieven vanaf half april).
  • Skigebieden met veel activiteiten (maar waar geen sneeuw is) zijn in de zomer ook goedkoper.

1.4. Raadpleeg een reisbureau

Het kost niks extra wanneer je raad vraagt aan een professional. Hij of zij kan de hele huwelijksreis organiseren, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. Normaalgezien komen hier geen servicekosten bij. Door een reisadviseur in te schakelen, hou je zelf tijd over voor het plannen van de bruiloft. Het resultaat is een op maat gemaakte, unieke vakantie, met alles erop en eraan.

Zorg er wel voor dat de betreffende organisatie is aangesloten bij de SGR en ANVR (in Nederland) of de VVR en GFG (in Vlaanderen), mocht er iets mis gaan, dan weet je dat de zaak goed behandeld zal worden.

1.5. Heb je een visum of paspoort nodig?

Sommige bestemmingen vereisen een geldigheid van je paspoort tot minimaal zes maanden na het bezoek. Controleer je paspoort dus tijdig voor vertrek! Voor bepaalde landen is een bewijs van inenting tegen bepaalde ziekten verplicht. Maak vroeg op voorhand een afspraak met je arts om de nodige vaccinaties ruim voor de bruiloft te krijgen. Zo verklein je de kans op misselijkheden na het prikje.

1.6. Laat je verblijf weten dat je een huwelijksreis boekt

Hoewel luchtvaartmaatschappijen zelden iemand een plezier doen, proberen hotels wel dikwijls iets te regelen in de hoop dat je terugkomt. Je kunt bijvoorbeeld een gratis upgrade krijgen naar een betere kamer, een welkomstfles champagne ontvangen en wie weet wat nog meer.

1.7. Plan tijd in om helemaal niets te doen

Hoewel het geweldig is om veel activiteiten te plannen, is dit tenslotte een huwelijksreis. Laat die prachtige kamer- en roomservice niet verloren gaan!

  1. De mooiste bestemmingen voor een huwelijksreis

2.1. Puglia

Puglia bevindt zich in de hiel van de Italiaanse laars en is een typische Italiaanse regio. Het is een gebied vol eeuwenoude dorpjes die trots hun geschiedenis dragen, idyllische landschappen bezaaid met olijfbomen, een keuken die niet moet onderdoen voor andere regio’s in Italië, de zee en prachtige stranden. Bezoek tijdens je huwelijksreis het prachtige Castel del Monte, de Trulli-hoofdstad Alberobello en nog zoveel meer.

TIP: Wil je ook graag een huwelijksreis door Puglia maken? Download onze gratis reisgids Puglia deze bevat meerdere stadswandelingen en een complete rondreis Puglia.

2.2. Bali

Een tropisch paradijs! Bali is de perfecte huwelijksreis bestemming voor jou en je partner. Je kunt het prachtige eiland ontdekken met de fiets of scooter en er overnachten in de meest luxueuze hotels. Als je op zoek bent naar een huwelijksreisbestemming waar je kunt ontspannen, kunt genieten van cultuur, spiritualiteit en avontuur, dan is Bali iets voor jou. Luier op het strand, trek de natuur in, surf op de hoge golven en laat je toekomst voorspellen in het prachtige Bali.

TIP: Wil je ook graag een huwelijksreis op Bali doorbrengen? Download onze gratis reisgids Bali-Lombok deze bevat alle bezienswaardigheden op Bali en een complete rondreis Bali.

2.3. Andalusië

Andalusië is één van mooiste regio’s van Spanje. De regio in Zuid-Spanje heeft authentieke cultuursteden in overvloed, en je kan vertoeven op het strand van de Costa del Sol aan de Middellandse Zee, ideaal dus voor een huwelijksreis. Geniet er van de prachtige natuur en daarbovenop nog een heerlijk klimaat. Andalusië is ook de bakermat van de Sangria en de Flamenco. Cultuur in overvloed!

Andalusië is de ideale bestemming als je graag op roadtrip gaat tijdens je honeymoon. Zo kan je cultuur, natuur en culinair genieten combineren. Download onze reisgids Andalusië met tal van stadswandelingen en rondreizen door Andalusië.

2.4. Griekenland

Griekenland is misschien wel de beste vakantiebestemming rond de Middellandse Zee. Denk aan Santorini, een eiland met uitzicht op de azuurblauwe Egeïsche Zee. Athene en Delphi met hun legendarische ruïnes en de Akropolis zijn een must-see tijdens je huwelijksreis in Griekenland.

Liever weg van de drukte? Ga tijdens je huwelijksreis dan naar de minder bekende eilanden, als Cythera en Kastelorizo. Terwijl je mooiste van Griekenland verkent, kan je genieten van de heerlijke mediterrane keuken onder de zon. Nog niet zeker wel Grieks eiland je wil uitkiezen voor je honeymoon? Bekijk hier de mooiste Griekse eilanden.

Download alvast onze gratis reisgids Griekenland, zo ontdek je welk eiland voor jou de ideale huwelijksreis is.

2.5. IJsland

IJsland is dé plek bij uitstek voor natuurliefhebbers. Het land staat gekend voor z’n vele vulkanen, natuurlijke warmwaterbronnen, prachtige landschappen, en nog zo veel meer. Plan een actieve huwelijksreis en trek door het eiland met een 4x4. Zowel tijdens de zomer als winter is dit een unieke reisbestemming.

Zelf zijn we reeds meerdere malen op IJsland geweest, we hebben al onze tips in een unieke reisgids gebundeld. Download onze IJsland reisgids en ga zelf op roadtrip langs de Ringweg.

2.6. Zuid-Afrika

De huwelijksreis wordt voor koppels vaak gezien als de laatste grote reis voordat ze aan kinderen beginnen. Exotische, afgelegen plekken zoals Zuid-Afrika worden steeds meer geboekt. Zuid-Afrika is zeker een goede keuze, je kunt er avontuur, opwinding, dieren in het wild, een prachtig landschap en een levendige cultuur verwachten.

Vlieg in een warmeluchtballon boven de prachtige natuur, plan een safaritocht in het Kruger National Park, spot walvissen in de Zuid-Atlantische zee en proef de beste Zuid-Afrikaanse wijnen.

2.7. Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn één van de populairste huwelijskreis bestemmingen in Europa. Dankzij hun ligging voor de West-Afrikaanse kust, ter hoogte van Marokko, is het er het hele jaar door aangenaam warm, met zachte winters en aangename zomers. De archipel bestaat naast heel wat kleine, onbewoonde eilandjes, uit 7 grotere eilanden die je kunt bezoeken. Ga op huwelijksreis langs Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife,… en geniet van lekker eten, mooi weer en een prachtige natuur.

Nog niet kunnen kiezen op welk Canarisch eiland je je honeymoon wil doorbrengen? Download onze reisgids Canarische eilanden en ontdek je favoriet huwelijksreis eiland !

2.8. Kroatië

Kroatië heeft heel wat te bieden: prachtige stranden, helderblauw water, een boeiende geschiedenis, schitterende natuur, veel zon en lekker eten. Je kan er tijdens je huwelijksreis overnachten in luxe accommodaties aan de Adriatische Zee, ga er op ontdekking in de eeuwenoude steden zoals Dubrovnik, Pula of Split en natuurlijk genieten van de prachtige natuur en de vele stranden. De droombestemming voor een honeymoon!

Download onze gratis reisgids Kroatië en maak een unieke rondreis door Kroatië tijdens je huwelijksreis.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Kroatië met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis door Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?