Wat zijn de 10 x mooiste Center Parcs parken? Welk vakantiepark best kiezen?

Volledige gids kopen voor € 10

Wat zijn de 10 x mooiste Center Parcs parken? Welk vakantiepark best kiezen?

2 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Weekendje weg om even tot rust te komen, een familiereünie of gewoon lekker op vakantie in een Center Parcs?

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek, want bij Center Parcs kan je zowel in eigen land als in een buurland heerlijk genieten van rust, even uitwaaien of op avontuur gaan, ongeacht of je nu met vrienden, gezin of de ganse familie op vakantie gaat of wat voor type vakantie je wil.

Ontdek hier alvast onze selectie favoriete Center Parcs voor een onvergetelijke vakantie.

De 10 x leukste Center Parcs vakantieparken

Om je zoektocht naar het juiste verblijf te vergemakkelijken, hebben we alvast onze favoriete Center Parcs vakantieparken voor je op een rijtje gezet, maar weet dat er buiten deze selectie nog veel meer geweldige parken te vinden zijn in binnen- en buitenland.

Center ParcsBestemmingPrijs
1. Center Parcs Les ArdennesVielsalm - Belgische ArdennenBekijk prijs
2. Terhills Resort by Center ParcsDilsen-Stokkem - Belgisch LimburgBekijk prijs
3. Center Parcs De HaanDe Haan - Belgische KustBekijk prijs
4. Center Parcs Port ZelandeOuddorp - ZeelandBekijk prijs
5. Vakantiepark ZandvoortZandvoort - Noord-HollandBekijk prijs
6. Center Parcs Limburgse PeelAmerica - Limburg (Nederland)Bekijk prijs
7. Center Parcs park EifelVulkaaneifel - RijnlandBekijk prijs
8. Center Parcs Park AllgäuLeutkirch im Allgau - Baden WurttembergBekijk prijs
9. Villages Nature® ParisMarne-la-Vallée - ParijsBekijk prijs
10. Domaine Le Bois aux DaimsPoitiers - Nouvelle-AquitaineBekijk prijs

Overzichtskaartje met de mooiste Center Parcs

Inhoud artikel

  1. Center Parcs Les Ardennes (Belgische Ardennen)

Op een bosrijk terrein dat vroeger behoorde tot een kasteeldomein bevindt zich het compleet vernieuwde park: Center Parcs Les Ardennes. Het vakantiepark ligt in de Ardennen in Vielsalm en biedt een perfecte mix van avontuur en heerlijke rust. Je verblijft hier in comfort cottages uitgerust met alles wat je maar nodig hebt én met elk een privéterras en open haard.. gezellig! Vervelen zal je hier ook zeker niet, er is voor ieder wat wils. Boek je verblijf hier.

Wat heeft het Domaine Les Ardennes Center Parcs allemaal te bieden?

  • Het subtropisch waterpark heeft onder andere een spannend golfslagbad, meerdere glijbanen en stroomversnellingen.
  • Sportievelingen kunnen hun hart ophalen op de tennis- en squashbaan. Daarnaast beschikt het park ook over een leuk midgetgolf- en bowlingbaan, en tafeltennis-, snooker- en biljarttafels.
  • Ontdek het platteland van de Ardennen tijdens een mooie wandel- of fietstocht.
  • Je kan kiezen tussen een buffet- en een à-la-carterestaurant. Of je kan boodschappen doen in de supermarkt en zelf koken in je volledig uitgeruste keuken.
  • Het vakantiepark ligt op een uurtje rijden van Maastricht.
  • Meer info en boeken.
  1. Terhills Resort by Center Parcs (Limburg)

Terhills Resort by Center Parcs is een prachtig nieuw park (2021) aan de rand van Nationaal Park de Kempen in Dilsen-Stokkem vlakbij Outlet Maasmechelen. In dit kleinschalige resort staan rust en comfort centraal. Je overnacht in een van de stijlvolle, vrijstaande cottages aan het water (meeste beschikken over een eigen steiger).

's Ochtends geniet je vanop je terras van de fluitende vogels en 's avonds kan je gezellig samen barbecueën met een schitterende zonsondergang op de achtergrond. Bij Terland Restaurant & Beach kan je genieten van heerlijke gerechten en fingerfood aan het strand. Blijf je toch liever relaxen in je cottage? Dan kan je verrukkelijke ontbijtmanden, BBQ-pakketten en pizza's laten leveren. Boek je verblijf hier.

Wat valt er allemaal te beleven op en rond het vakantieresort?

  • Heerlijk relaxen kan in de Aqua Garden, dit kleinschalige zwembad is aangelegd als een tropische rivier. Er is ook een infinity pool vanwaar je een fraai uitzicht hebt over het meer.
  • Of je kan ook een dagje zonnebaden aan het meer of leren suppen.
  • Daag elkaar uit voor een potje minigolf of probeer zo snel mogelijk uit de escape rooms te ontsnappen.
  • The Glass House on the Lake’ op het meer van Terhills Resort. Deze unieke drijvende pop-up bar biedt een spectaculair 360° uitzicht (enkel en alleen van november tot februari).
  • Meer info en boeken.
  1. Center Parcs De Haan (Belgische Kust))

Lekker relaxen aan de Belgische kust? Op wandelafstand van zee en strand, en midden in een prachtige omgeving ligt Center Parcs De Haan aan Zee. Je verblijft hier in een van de vernieuwde cottages met een privé tuin of met terras aan het meer. Vanuit je cottage heb je trouwens prachtig zicht over de omgeving, fijn wakker worden is dat! Boek je verblijf hier.

Strandplezier en speelvertier bij Center Parcs De Haan

  • Even geen kust? Dan kan je altijd een frisse duik nemen in het waterparadijs Aqua Mundo met wildwaterbaan en interactieve Black-Hole-glijbaan.
  • Voor de kinderen is er de Baluba, een indoor speelparadijs waar ze zich geen moment zullen vervelen!
  • Voor de sportievelingen is er een tennisbaan, squashbaan, volleybalveld, badmintonbaan, minigolfbaan, tafeltennis en een biljartbaan.
  • Je kan ook fietsen huren bij de receptie en ga het prachtige duinlandschap verkennen. Of je kan ook een daguitstap maken naar Oostende of De Haan zelf.
  • Meer info en boeken.
  1. Center Parcs Port Zelande (Zuid-Holland)

In Center Parcs Port Zelande is het heerlijk uitwaaien tussen twee wateren! Het vakantiepark wordt omringd door water en zorgt voor mooie vergezichten over het Grevelingenmeer. Je overnacht in een van de ruime appartementen of cottages geschikt voor voor 2 tot 12 personen. Sommige accommodaties beschikken ook over een bubbelbad en/of sauna.

Geen zin om te koken? Dan kan je altijd terecht in een van de 5 restaurants onder de palmen. Je hebt de keuze uit Italiaans, pannenkoeken, een uitgebreid buffet, grillspecialiteiten of een snelle snack.

Wat kan je allemaal doen op en rondom het domein?

  • Het is de ideale omgeving voor een namiddagje duiken, strandsporten en watersporten zoals zeilen en windsurfen.
  • Ook de indoor activiteitenhal Adventure Factory, subtropisch zwemparadijs en de speeltuin maken je vakantie onvergetelijk!
  • Zo beschikt het subtropisch zwemparadijs over een grote waterspeeltuin en een bandenglijbaan.
  • Klauteren op de klimtoren, in de High Adventure of daag elkaar uit voor Laser Battle of Paintball.
  • Breng een bezoekje aan de geitenboerderij.
  • Of trek er op uit en maak een leuke daguitstap naar Zierikzee en Renesse.
  • Meer info en boeken.
  1. Center Parcs Zandvoort (Noord-Holland)

Of verblijf aan het Noordzeestrand in Zandvoort! Center Parcs Zandvoort bied je een onvergetelijk verblijf in een van de vernieuwde cottages midden in de duinen, pal aan het strand. Je kan ook een hotelkamer boeken aan de boulevard, zo geniet je altijd van een fantastisch zeezicht! Boek je verblijf hier.

Wat valt er allemaal te beleven bij Center Parcs Zandvoort en omgeving?

  • Na een heerlijke nachtrust kan je een namiddagje zonnebaden op het strand, een potje beachvolleybal spelen of de golven trotseren op een surfplank.
  • Valt het weer tegen? Dan kan je altijd een dag spenderen in het subtropisch zwemparadijs waar je je urenlang kan vermaken.
  • Of leef je uit in de indoor Action Factory waar je kan bowlen of trampolinespringen op de gigantische trampoline Jump Town.
  • Verken je graag de omgeving? Bezoek dan zeker eens het gezellige Haarlem of het bruisende Amsterdam.
  • Meer info en boeken.
  1. Center Parcs Limburgse Peel (Limburg - Nederland)

Center Parcs Limburgse Peel ligt midden op de Limburgse Peel, een van de mooiste bosgebieden van Nederland. Kom helemaal tot rust in de (vrijstaande) cottages voorzien van alle luxe en comfort. Je kan kiezen uit de comfort of VIP cottages, geschikt voor 2 tot 8 personen. Iedere accommodatie beschikt over alle moderne faciliteiten. Boek je verblijf hier.

Het familiepark biedt heel wat faciliteiten voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin

  • Leef je een dag uit in het subtropisch zwembad Aqua Mundo met een golfslagbad, waterglijbanen en een stroomversnellingsbad.
  • Daag elkaar uit voor een partijtje squash of tafeltennis
  • Ga relaxen bij de bruisende Zomer Hotspot met verschillende zitzakken, picknick-kleedjes en pop-up terras.
  • Even toe aan ontspanning? Geniet dan enkele uurtjes in de sauna, het Turks Stoombad of het solarium.
  • Sluit je dag af met een lekker dinertje in een van de restaurants in de Market Dome met overweldigende themabuffetten.
  • Meer info en boeken.
  1. Center Parcs Eifel (Duitse Eifel)

Center Parcs Eifel is gelegen in het hart van de Duitse Eifel en is de ideale vakantiebestemming voor wandel- en fietsliefhebber. Je hebt de keuze uit compleet ingerichte comfort cottages, premium cottages en VIP cottages waar je kan relaxen in een privésauna. De vrijstaande cottages hebben een eigen terrasje en liggen in het prachtige, heuvelachtige kraterlandschap boven de Heilbachsee. Boek je verblijf hier.

Wat heeft het vakantiepark allemaal te bieden?

  • Vervelen zal je hier zeker niet. Het vakantiepark beschikt over outdoor tennisbanen en minigolf, nordic walking routes, biljart, bowlingbanen en nog veel meer.
  • Dompel je onder in de subtropische waterwereld met diverse zwembaden en glijbanen.
  • Een prachtig vulkaanlandschap waar je mooie wandel- en fietstochten kan maken én zelfs langlaufen in de winterperiode.
  • Het is ook zeker de moeite om de fraaie kastelen in de charmante steden Cochem en Nürburg te bezoeken.
  • Meer info en boeken.
  1. Center Parcs Park Allgäu (Baden-Württemberg)

Center Parcs Park Allgäu bevindt zich in Leutkirch im Allgäu in de Duitse regio Baden-Württemberg. Het vakantiepark biedt gezellige cottages in de spectaculaire natuur van Allgäu. Voor de ultieme ontspanning kan je kiezen voor de nieuwe 'wellness cottages'. De cottages bieden accommodatie voor 2 tot 12 personen en beschikken over alle luxe en comfort dat je kan wensen. Boek je verblijf hier.

Wat kan je allemaal doen op en rondom het vakantiepark?

  • Het waterpark beschikt over 5 glijbanen, een kinderbad, een wildwaterbaan.
  • Kinderen kunnen zich prima vermaken in de 2 overdekte speeltuinen en met het animatieteam terwijl de ouders zich laten verwennen in het wellnesscentrum.
  • Tegen betaling kan je eventueel waterfietsen huren, bowlen, minigolven en gebruik maken van het fitnesscenter.
  • Na een gezellige dag je kan lekker eten in een van de 7 restaurants.
  • De groene omgeving met heuvels en bossen zorgt voor heel wat mogelijkheden voor outdoor activiteiten
  • Op 30 minuten rijden ligt het gezellige Bodenmeer en op 1 uur rijden bereik je het sprookjeskasteel Neuschwanstein.
  • Meer info en boeken.
  1. Villages Nature® Paris (Parijs)

Villages Nature® Paris heeft een ideale ligging, op slechts 15 minuten rijden van Disneyland Parijs. Het is een atypisch vakantieresort waar je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat. Je kan kiezen uit 3 verschillende accommodatie types: comfort, premium of VIP. Ieder appartement of cottage is ruim en voorzien van veel lichtinval. Vanaf je privéterras heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.

Het resort ligt op 10 minuten rijden van het treinstation Marne-la-Vallée-Chessy, met een directe verbinding naar Parijs en Disneyland Parijs. Boek je verblijf hier.

Wat kan je allemaal doen op en rondom het domein?

  • Het vakantiepark heeft 5 themagebieden, waaronder het Aqualagon, een van de grootste waterparken van Europa. Het park wordt het hele jaar door geothermisch verwarmd en beschikt over 7 glijbanen, een golfslagbad en een buitenbad met uitzicht op het meer van het resort.
  • De Lakeside Promenade biedt amusement voor het hele gezin, zoals bootverhuur en een kinderclub.
  • Kinderen zullen zich geen moment vervelen op de speeltuinen in het Forest of Legends. Breng ook zeker een bezoekje aan Boerderij BelleVie waar je te zien krijgt hoe een boerederij te werk gaat. Je kan ook zelf deelnemen aan workshops in bijenteelt en brood maken.
  • Tijdens je verblijf kan je gebruikmaken van de gratis pendeldienst voor vervoer binnen het resort.
  • Meer info en boeken.
  1. Domaine Le Bois aux Daims (Nouvelle-Aquitaine)

Domaine Le Bois aux Daims ligt midden in de natuur in het kleine dorpje Morton. Het vakantiepark biedt houten huisjes voorzien van alle moderne gemakken of je kan ook verblijven in de gezellig ingerichte boomhutten (2 tot 12 personen). Vanuit je boomhut geniet je van een adembenemend uitzicht op de omgeving. Wanneer je door het vakantiepark wandelt, dan kan het al eens zijn dat je een kudde herten tegenkomen. Boek je verblijf hier.

Wat heeft Le Bois aux Daims Center Parcs allemaal te bieden?

  • Het vakantiepark heeft een eigen waterpark van 6000 m² met een buitenzwembad, 4 binnenzwembaden en 9 glijbanen.
  • Tegen een toeslag kan je genieten van ontspanning in de sauna en massagesessies in de spa.
  • Je hebt de mogelijkheid om te paintballen, midgetgolfen en boomklimmen.
  • Op het terrein vind je een kleine supermarkt, een bakker, een bar en 5 restaurants. Je zal dus zeker niets tekort komen.
  • Wil je graag de omgeving verkennen? De accommodatie ligt op 30 minuten rijden van het Château de Chinon en op 65 km van het pretpark Futuroscope.
  • Meer info en boeken.
  1. Hoe het perfecte Center Parcs voor jou kiezen?

Wanneer je de natuur in wilt, rust en ruimte op wilt zoeken maar ook comfortabel wilt verblijven en meer dan genoeg wilt kunnen ontdekken in de nabije omgeving zit je sowieso goed bij Center Parcs. Met zo veel verschillende parken kan het nog wel eens lastig zijn om het juiste park te kiezen voor jezelf en de rest van je reisgezelschap.

Daarom geven wij je hier wat tips om het perfecte Center Parcs te kiezen:

Waar wil je naar toe?

  • Ga je maar voor een paar dagen er op uit en wil je daarom wat dichter bij huis blijven.
  • Wil je het liever wat verder weg zoeken en eventueel in een van de buurlanden verblijven?
  • Je hebt bij Center Parcs de keuze uit maar liefst 4 landen: België, Duitsland, Nederland en Frankrijk. Als je een bepaalde streek of een bepaald land in gedachte hebt dan kan je gemakkelijk een vakantiepark vinden op de website van Center Parcs. Je kan hier namelijk op een kaart bekijken waar de verschillende parken liggen en zo op zoek gaan naar jouw ideale Center Parcs.

Wat voor vakantie wil je hebben?

  • Ga je er met zijn tweeën op uit en wil je heerlijk ontspannen in een wellnesscenter, of wil je juist actief de bergen en de natuur verkennen? Of ga je liever uitwaaien op het strand of een watersport beoefenen? Ook hiervoor zijn weer verschillende Center Parcs te vinden.
  • Zo wil je voor een strandvakantie of een actieve watersport vakantie het liefst zo dicht bij mogelijk aan het water zitten en kan je dan beter voor een vakantiepark aan de kust van Nederland of België kiezen, maar voor een weekendje relaxen heb je alleen maar een park nodig waarbij je snel de spa in kan.
  • Of ga je er met kinderen op uit? Dan heeft Center Parcs meer dan genoeg vermaak voor de kleinere gasten, van fantastische speelparadijzen tot heerlijke tropische zwembaden, minigolfbanen en andere leuke activiteiten, Orry en zijn vrienden zorgen voor extra vermaak voor de kinderen, zodat iedereen het tijdens de vakantie naar zijn zin zal hebben.
  1. Praktische info over een vakantie in Center Parcs

Center Parcs gevestigd in 4 verschillende landen

Wanneer je voor een vakantie in Center Parcs kiest kan je alle kanten op. Met parken in 4 verschillende landen kan je er voor kiezen om uit te waaien aan de Noordzee kust of het vulkaanlandschap in de Duitse Eifel te verkennen. Je kan dichtbij huis in eigen land op een park gaan staan, maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn er verschillende Center Parcs gevestigd.

Wandelen, fietsen of watersporten? Center Parcs is altijd een goede keuze

Er is dan ook altijd wel een vakantiepark van Center Parcs te vinden die te bieden heeft wat jij zoekt. Of je nu alleen wandelend of op de fiets de natuur in wil of gemakkelijk de omgeving kan gaan verkennen met verschillende uitjes. Sommige vakantieparken liggen in de prachtige natuur omgeven door meren waar je mooie boottochten op kan maken, anderen liggen dan weer in de buurt van leuke steden waar je een dagje kan shoppen. Voor ieder wat wils.

Verschillende type accommodaties bij Center Parcs

Ook qua accommodatie is er meer dan genoeg keuze. Zo kan je kiezen uit ruime, moderne bungalows, cottages, lodgetenten en appartementen. Sommige vakantieparken bieden ook de mogelijkheid om bijzonder te overnachten in bv. boomhutten of woonboten. Naast de verschillende type accommodaties die je kan kiezen, heb je ook nog eens de keuze uit de hoeveelheid luxe die je wilt hebben.

  • Zo kan je kiezen uit een standaard comfort verblijf, maar je hebt ook de keuze uit premium en VIP accommodaties waar meer luxe aan te pas komt zoals een sauna en een bubbelbad.
  • Op deze manier is het dan ook mogelijk om je vakantie of uitje zo avontuurlijk of comfortabel mogelijk te maken als jij zelf wilt.
  • Ga je niet alleen maar met je partner maar met het hele gezin of een grote groep vrienden op vakantie? De vakantieparken bieden accommodaties aan voor groepen tot 20 personen.

Eten en drinken bij de vakantieparken van Center Parcs

  • Gezellige samen ontbijten en dineren onder de palmbomen? Daarvoor hoef je niet naar verre oorden te reizen. De restaurants van Market Dome worden namelijk omringd door prachtig groen en mooie palmbomen. Er zijn verschillende soorten restaurants afhankelijk van jouw vakantiepark.
  • Zo kan je tussen alle waterpret door genieten van een snelle hap in het Aqua Café (hamburgers, snacks, salades), smaakvolle vis- en vleesgerechten in de grillrestaurants. Eerder zin in een lekkere koffie met gebak? Dat kan natuurlijk ook. Of misschien wil je wel traditionele, verrassende en heerlijke zoete pannenkoeken als vieruurtje. 's Avonds kan je jouw favoriete voetbalploeg aan het werk zien in een van de sfeervolle bars.
  • Je kan uiteraard ook zelf boodschappen doen in de supermarkt op het domein of in de winkels in de nabije omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk barbecueën met uitzicht op een meer of de natuur.
  • Wil je liever niet zelf achter het fornuis staan maar toch gezellig in de cottage blijven? Dan kan je ook altijd iets bestellen (bv. een pizza) voor bij een avondje gezelschapspelen.

Uren speelplezier met Orry & zijn vrienden

Bij Center Parcs valt er van alles te beleven voor zowel jong als oud. Ook bij slecht weer kan je nog steeds genieten van een aangename vakantie. Terwijl ouders zich kunnen ontspannen in de wellnesscentra, kunnen ook kinderen zich prima vermaken. Ze kunnen heerlijk zwemmen en spelen in het subtropisch zwembad, zich uitleven in de speeltuinen of een indoor speelpaleis.

Daarnaast zorgen Orry en zijn vrienden Woops, Rep en Bing ook nog eens voor extra animatie voor de kinderen. Je zal ze steeds zien rondrijden in zijn rode Orry Mobiel. Enkele leuke activiteiten die ze organiseren zijn: voorleesmomentjes, interactieve spelshows, een kids parade en een kids disco! Niemand zal zich dan ook snel gaan vervelen op een Center Parcs.

  1. Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids. 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, het achteraf bewerken en back-ups maken,... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Smartphone fotografie gids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?