De meest fotogenieke plekken ter wereld

23 oktober 2020 in Reisinfo0 reacties

Voor veel mensen is het reizen het allermooiste wat er bestaat. Eenmaal terug in België vertellen we er graag uren over. Maar zeg nou zelf: beelden zeggen altijd veel meer dan woorden. In dit artikel zetten een aantal fotogenieke plekken op de wereld voor jou op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Petra, Jordanië

Petra is één van de zeven moderne wereldwonderen. Het is een mysterieuze stad, uit rotsen gehakt, in de woestijn. De stad werd gesticht door de Nabateeërs, een Arabisch volk dat in de klassieke oudheid leefde. Ze waren voor hun tijd hele bekwame architecten. Zo hakten zij tientallen huizen, tempels en tombes uit de rotsen. Ze wisten Petra honderden jaren verborgen te houden voor de buitenwereld. Tot 1812, wanneer een Zwitserse ontdekkingsreiziger per toeval op de ruïnes stuit. Al Khazneh, ofwel De Schatkamer, is het bekendste bouwwerk van Petra. Deze schatkamer is al door heel wat reizigers op de foto gezet.

  1. Blue Lagoon, IJsland

Een foto van IJsland doet het altijd goed aan de muur. Maar als je dan toch één keuze moet maken, dan is een foto van Blue Lagoon de beste optie. De Blue Lagoon is een kunstmatig meer in de buurt van Grindavík, zuidwest IJsland. Het geothermisch bad werd in 1992 geopend. Inmiddels is Blue Lagoon uitgegroeid tot een razend populaire attractie. Het water heeft een prachtige blauwe, soms groene kleur. Om die reden kun je op deze plek fantastische foto's schieten. Handig om te weten is dat jouw telefoon abonnement waarschijnlijk ook gewoon geldig is in IJsland. Dat betekent dat je gewoon kunt internetten en jouw perfecte reisfoto op Instagram kunt zetten!

Tip: wil je graag op rondreis door IJsland? Download onze gratis reisgids IJsland met een complete uitgewerkte voorbeeld route, ideaal om zelf direct te vertrekken !

  1. Marrakech, Marokko

De stad Marrakech ademt het verhaal van duizend-en-één-nacht. Het is daarom ook de perfecte plaats om fantastische foto's te maken. Laat je betoveren door de prachtige kleuren en heerlijke geuren. Breng vooral een bezoekje aan één van de souks en de prachtige historische kern die al heel wat jaren op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Tip: wil je graag op rondreis door Marokko? Download onze gratis reisgids Marokko met een complete uitgewerkte voorbeeld route, ideaal om zelf direct te vertrekken !

  1. Palawan, Filipijnen

Palawan is zonder twijfel de mooiste bestemming van de Filipijnen. Het eiland is zelfs in het verleden uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld. Je vindt hier ontelbare witte stranden en helder turquoise water. Een echte aanrader is de meerdaagse eilandtour van El Nido naar Coron (of andersom). Je slaapt dan in een eenvoudig hutje op een onbewoond eiland, vangt je eigen vis en snorkelt tussen de mooiste vissen. Dit is dan ook de plek waar veel seizoenen van Expeditie Robinson zijn opgenomen! Voor de duikers onder ons is Coron de ultieme bestemming. Daar vind je namelijk 30 Japanse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog.

  1. Grand Canyon, Verenigde Staten

De Grand Canyon is één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld. Aan de rand van de Grand Canyon liggen verschillende uitkijkpunten. Vanaf deze punten kun je genieten van een fantastisch uitzicht en uiteraard het perfecte plaatje schieten. De enorme kloof is uitgeslepen door de woeste Colorado rivier. Op het breedste punt liggen de noordelijke en zuidelijke rand maar liefst 29 kilometer uit elkaar.

Tip: wil je graag op rondreis langs de Westkust van Amerika? Download onze gratis reisgids Zuidwest USA met een complete uitgewerkte voorbeeld route, ideaal om zelf direct te vertrekken !

  1. Mis niets tijdens jouw rondreis in het zuidwesten van Amerika

Bespaar uren tijd en opzoekingswerk en koop deze rondreis, volledig uitgewerkt in een reisgids van 187 bladzijden met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest USA downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?