Citytrip: kies je voor Berlijn of Parijs?

15 november 2018 in Reisinfo0 reacties

Stedentrips zijn enorm populair. Het is dan ook ideaal om voor een korte tijd een nieuwe stad te bezoeken. Niet alleen om de bezienswaardigheden langs te gaan, maar ook om je onder te dompelen in de cultuur van een ander land. Er zijn zat leuke steden om ons heen die geschikt zijn voor een stedentrip, zoals Parijs en Berlijn. Hoe maak je de keuze tussen deze twee?

  1. Bezienswaardigheden in Parijs

Als je van cultuur houdt, dan zijn beide steden erg geschikt om naartoe te gaan. Parijs is erg romantisch. Je hebt er de Eiffeltoren, die niet mag ontbreken aan het rijtje bezienswaardigheden.
Het Louvre vind je er ook, welke een van de grootste musea van de wereld is én enorm leuk om te bezoeken. Al is het maar om de beroemde Mona Lisa te bewonderen. Neem je de tijd en ben je een kunstfanaat, dan kun je dagen spenderen in dit museum.
Ook de Notre Dame is zeker een bezoek waard. Bij goed weer is het fijn om naast de Notre Dame te zitten, over de romantische bruggen te wandelen of in het naastgelegen park even uit te rusten.
Ook de Arc de Triomphe is niet te missen. Deze grote boog, en een van de bekendste bouwwerken van de stad, vind je op een rotonde aan de Champs-Élysées. Het bouwwerk stamt uit de tijd van Napoleon. Verder loopt rivier de Seine door de stad. En.... Ga je met je geliefde naar Parijs? Vergeet dan geen slotje aan een van de bruggen te hangen.

  1. Bezienswaardigheden in Berlijn

Ook Berlijn kent verschillende musea en bezienswaardigheden. Wel is Berlijn een stuk meer gefocust op kunst, creativiteit en geschiedenis. Het is er wat minder romantisch dan in Parijs. Wanneer je Berlijn bezoekt, kan de Berlijnse Muur uiteraard niet worden overgeslagen. Deze lange muur scheidde Oost- en West-Berlijn van elkaar in de Koude Oorlog. In 1989 viel de muur, maar de restanten van de muur zijn tegenwoordig een vrijplaats voor kunstenaars. Ook het Rijksdaggebouw, waar het parlement zit gevestigd, en de Brandenburger Tor zijn een bezoek waard. Het is leuk om 's avonds rondom de Brandenburger Tor te gaan eten en vervolgens een bezoek te brengen wanneer deze is verlicht.

  1. It’s up to you

Het hangt dus voornamelijk van je eigen voorkeuren af of je liever naar Berlijn of naar Parijs kunt gaan. Ben je in voor romantiek? Dan is Parijs misschien een betere optie op dit moment. En ga je voor geschiedenis en creativiteit? Dan is Berlijn een interessante optie. Als je met de auto op stedentrip gaat, dan kan het ook leuk zijn om tussendoor ook andere bestemmingen aan te doen.

  1. Keuze vervoersmiddel

Je kunt de bestemming ook laten afhangen van de reistijd ernaartoe. Berlijn en Parijs zijn beide goed te bereiken met de trein, ook kun je gemakkelijk vliegen naar deze steden vanaf verschillende vliegvelden in Nederland. Als je graag met de auto op weg wilt, dan kun je de bestemming laten afhangen van de tijd die de reis in beslag neemt.

Reis je vanuit Amsterdam, dan ligt Parijs op 5,5 uur en Berlijn op 7,5 uur. Maar vertrek je vanuit Groningen, dan is Berlijn dichterbij. Controleer voor jezelf via Google Maps wat de reistijden zijn.

Ben je van plan om met de auto op reis te gaan, dan is het verstandig om de autoverzekering te controleren. Wat dekt deze? En moet je misschien nog een nieuwe, aanvullende autoverzekering afsluiten? Heb je geen pechhulpdekking in het buitenland, dan is het verstandig om deze wel af te sluiten. Heb je een reisverzekering? Dan kan het zijn dat deze dekking hierin is meeverzekerd.

Wat ook je keuze is, download alvast je gratis reisgids

Waar je ook naartoe gaat, download zeker onze gratis stadsgids Parijs of gratis stadsgids Berlijn. Zo mis je niets !

Berlijn

Gratis reisgids Berlijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?