Citytrip België: 3 x steden die een bezoekje waard zijn

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Citytrip België: 3 x steden die een bezoekje waard zijn

8 februari 2022 in Reisinfo0 reacties

Heb je al voor ogen wat je volgende vakantie wordt? Wellicht heb je bepaalde suggesties voor een volgende bestemming, maar ben je er niet geheel zeker over. Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog oriënterende en dat je alles op je af laat komen. In dat geval helpen wij je graag om inspiratie op te doen.

Wat dacht je namelijk van een citytrip naar België? Het voordeel van een bezoekje aan onze zuiderburen is dat je niet ver hoeft te reizen en dat ook een kortere vakantie kunt plannen. Bovendien is een stedentrip relatief voordeliger en bepaal je zelf wat je allemaal wel en niet wil doen.

Daarnaast is België zeker ook de moeite waard om een keer te zien. Zeker de grote steden worden steeds populairder. Benieuwd welke steden je zeker een keer geweest moet zijn? Laat je dan inspireren in dit artikel.

Inhoud artikel

Antwerpen

De kunstzinnige stad Antwerpen is al jaren in trek bij Nederlanders. Naast dat het net over de grens ligt en goed aan te rijden is, zo biedt de stad volop vertier. Veel shopliefhebbers reizen dan ook graag af naar bruisende centrum om te genieten van een dagje winkelen, Belgische biertjes te proeven op één van de vele terrasjes en om de prachtige bouwwerken van dichtbij te bewonderen.

Zeker in straten als de Meir en bij Quarter Latin kun je zeer goed slagen. Houd je van uitgaan? Dan is de Grote Markt de plek waar je moet zijn. Naast cafeetjes en barretjes kun je ook helemaal losgaan in één van de vele discotheken. Of kom je meer voor de culturele hoogtepunten? Het bruisende, middeleeuwse centrum kent veel nauwe straatjes en steegjes, massale marktpleinen en talloze bouwwerken zoals de wereldberoemde Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal. Wie dus voor een veelzijdige stedentrip kiest, is bij Antwerpen aan het juiste adres

Wil jij graag Antwerpen verkennen? Download onze gratis reisgids Antwerpen of gebruik onze uitgestippelde stadswandeling Antwerpen.

Brugge

Een andere toeristische trekpleister is het bruisende Brugge. De stad ademt historie en is enorm in trek bij cultuurliefhebbers. Het ‘Venetië van België’ kent talloze grachtjes waar je heerlijk met een bootje doorheen kunt varen. Daarnaast lijkt het alsof je door de gemoedelijke straatjes teruggaat in de tijd.

Maar niet alleen de roemrijke geschiedenis maakt Brugge uniek, de stad is ook zeer modern en gezellig te noemen. Grote winkelketens, pittoreske boetiekjes en bomvolle stadspleinen is ook waar veel mensen op af komen. En wie graag wil bijkomen met een overheerlijk drankje kan altijd terecht in één van de vele horecagelegenheden. Heb je dus nog geen plannen voor je volgende vakantie? Dan is Brugge zeker aan te raden.

Wil jij graag Brugge verkennen? Download onze gratis reisgids Brugge of gebruik onze uitgestippelde stadswandeling Brugge.

Gent

Wellicht iets minder bekend, maar ook zeker de moeite waard is het sprookjesachtige Gent. Het gezellige centrum en de talrijke winkelstraten kenmerken de populariteit. Niet voor niets dat steeds meer Nederlanders en andere toeristen graag naar Gent toegaan voor een stedentrip of weekendje weg. Door de vele waterwegen, schattige bruggetjes en nauwe straatjes staat alles met elkaar in verbinding.

Steeds meer jongere mensen trekken dan ook graag naar Gent om zich te huisvesten. Bovendien kan je er ook altijd terecht voor een Belgische versnapering. Zoek je dus een stad in opkomst, dan is Gent jouw volgende uitvalsbasis.

Wil jij graag Gent verkennen? Download onze gratis reisgids Gent of gebruik onze uitgestippelde stadswandeling Gent.

Mis niets tijdens je bezoek aan Gent met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Gent? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Gent met 5 uitgestippelde stadswandeling door Gent, en meer dan 113 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Gent.

Gent

Gratis reisgids Gent downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?