5 Beste telefoonhouders voor je fiets 2024 kopen: wat is een goede telefoonhouder?

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

5 Beste telefoonhouders voor je fiets 2024 kopen: wat is een goede telefoonhouder?

27 juli 2021 in Reisinfo6 reacties

Een houder voor je fiets is ideaal om je telefoon of smartphone gemakkelijk en veilig mee te nemen op pad. Zo kan je je smartphone gebruiken als fietsnavigatie maar je ziet ook meteen of je gebeld wordt en kan je zelfs muziek afspelen. Daarbovenop is het niet alleen handig, het is ook veiliger in het verkeer. Je loopt hiermee dan ook geen risico op een bekeuring.

Een telefoonhouder is een ideale oplossing om je smartphone veilig te gebruiken op de fiets. Op zoek naar een goede telefoonhouder? Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst. Of raadpleeg meteen het volledige aanbod telefoonhouders.

Inhoud artikel

Onze favoriete telefoonhouders opgelijst

Op zoek naar een goede telefoonhouder? De dag van vandaag is het aanbod telefoonhouders enorm uitgebreid. Om je zoektocht naar de beste telefoonhouder te vergemakkelijken, hebben wij alvast een selectie gemaakt van de beste telefoonhouders. Of bekijk het volledige aanbod telefoonhouders online.

  1. Vebics universele telefoonhouder

  • De Vebics universele telefoonhouder voor de fiets bestaat uit een stuurmontagesysteem inclusief een omvangrijke case waarin je je telefoon waterdicht kan opbergen.
  • Door middel van de bevestigingsclip kan je de case eenvoudig vastzetten op het stuur.
  • De telefoonhouder is ook waterbestendige en biedt de optimale bescherming van je telefoon.
  • Verder is er een extra opbergvakje om eventueel een powerbank of dergelijke op te bergen.
  • Deze telefoonhouder is geschikt voor iedere smartphone tot en met 6,5 inch.

Ben je benieuwd naar deze telefoonhouder? Bestel je Vebics universele telefoonhouder nu online bij bol.com.

  1. Universele Telefoonhouder Fiets

  • Met deze telefoonhouder kan je tijdens het fietsen makkelijk gebruikmaken van je telefoon voor bijvoorbeeld navigatie, bellen of appen.
  • Je handen blijven vrij, zodat je de veiligheid waarborgt!
  • Je kan de telefoonhouder van Case2go zeer eenvoudig installeren op je fietsstuur en is geschikt voor alle telefoons van 4 tot 6.5 inch.
  • Je plaatst de telefoon makkelijk in de elastische klemmen.
  • Het stevige en soepele siliconen materiaal zorgt ervoor dat je smartphone stevig op je stuur bevestigd wordt en blijft.

Met deze telefoonhouder kan je perfect gebruik maken van je smartphone en zorg je er voor dat je niet afgeleid wordt. Bestel je universele telefoonhouder online.

  1. Kreezi Z3 Mobiele telefoonhouder fiets

  • Met de Kreezi Z3 telefoonhouder heb je je telefoon altijd binnen je gezichtsveld als je aan het fietsen bent. Je kan er hands-free gebruik van maken.
  • Deze handige telefoonhouder kan je eenvoudig aan het stuur van je fiets te bevestigen en is voorzien van een transparant venster.
  • Je kan het scherm dus elk moment duidelijk zien en gebruik maken van de telefoon terwijl je aan het fietsen bent.
  • Verder is de telefoonhouder waterbestendig en voorzien van een stofvrije hoes wat zorgt voor een optimale bescherming van je spullen.
  • Deze houder heeft twee extra vakken waardoor je er ook nog andere belangrijke dingen in kwijt zoals je powerbank of sleutels.

Wil jij ook graag deze mobiele telefoonhouder? Bestel je telefoonhouder van Kreezi nu online!

  1. Hama fietstelefoonhouder

  • Op zoek naar een universele, compacte telefoonhouder die vrijwel zeker bij jouw fiets en telefoon past? Dan is de Hama Telefoonhouder fiets zeker een aanrader.
  • Doordat de telefoonhouder zorgt voor een stevige bevestiging, hoef je niet bang te zijn dat je de telefoon kan verliezen.
  • Je kan het toestel ook makkelijk bedienen en dankzij de draaibaarheid kan je de telefoon in verschillende posities gebruiken.
  • Niet alleen is hij makkelijk te bedienen, ook de montage is is vrij eenvoudig aan de stuurstang met klembout.
  • Bovendien komt de telefoonhouder met een elastiek wat zorgt voor extra beveiliging van je smartphone.
  • Ook is deze telefoonhouder prijs-kwaliteitswaardig.

Benieuwd naar deze telefoonhouder? Bestel je Hama telefoonhouder voor je fiets nu online en test hem dit weekend nog uit.

  1. R2B Telefoonhouder Fiets

  • Wil je verzekerd zijn van een droge telefoon? Rij dan veilig dankzij de universele telefoonhouder voor de fiets van R2B.
  • De R2B smartphonehouder is (spat) waterdicht zodat je met een gerust geweten door de regen kan rijden.
  • De telefoonhouder komt met een extra opbergvak zodat je je gsm ten alle tijden kan opbergen.
  • Bovendien is de houder 360° roteerbaar. Zo blijft het scherm van je smartphone de hele rit perfect zichtbaar!
  • En ook de montage van je telefoonhouder is vrij eenvoudig. Je hoeft dus geen handige Harry te zijn om je houder te bevestigen.

Wil jij ook graag deze telefoonhouder uit testen? Bestel je R2B Telefoonhouder Fiets snel online bij bol.com.

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over de telefoonhouder

Waar heb je een telefoonhouder nodig?

Je denkt er misschien niet meteen aan maar een telefoonhouder kan gewoon erg handig zijn. En dat niet alleen in de auto, maar ook op de fiets! In de auto gebruik je je smartphone vaak als GPS, om te bellen of naar muziek te luisteren. Zo’n telefoonhouder kan je bevestigen op de voorruit van je wagen zodat je deze veilig kan gebruiken.

Dit geldt ook voor de fiets. Je neemt je telefoon vaak mee tijdens je fietstocht, zodat je je vrienden of familie kan bereiken of om de weg terug te vinden of om mooie foto’s te maken onderweg. Een smartphone in de hand houden is echter ongemakkelijk én bovendien ook gevaarlijk. Je koopt dus ook het best voor op je fiets een telefoonhouder.

  1. Waar je telefoonhouder bevestigen?

Je hebt je telefoonhouder nu aangekocht maar waar wil je deze bevestigen? Wil je de telefoonhouder, net zoals een fietsnavigatie, op het stuur van je fiets bevestigen? Of vind je het net iets handiger als de telefoonhouder op het frame van je fiets bevestigd wordt? Over het algemeen wordt er meestal gekozen om je houder op je stuur te monteren, omdat je er dan het beste zicht op hebt.

  1. Waarop letten bij het kopen van een telefoonhouder voor je fiets?

Naast de keuze tussen stuur of framehouder zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een telefoonhouder koopt. Bij het aankopen van een telefoonhouder, let je best op nog volgende zaken:

Is je telefoonhouder stevig?

Ben je van plan om met je telefoon rond te fietsen? Dan is het natuurlijk wel zo handig dat je telefoonhouder aan je fiets bevestigd blijft. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer je over de kasseien hobbelt, je telefoon uit de houder komt en beschadigd raakt. Ook is het gewoon fijner dat je houder niet hele tijd aan het trillen is wanneer je fietst. Kijk daarom dus goed naar de stevigheid van je houder vooraleer je hem koopt.

Let ook goed op, of de telefoonhouder geschikt is voor iedere fietsrit. Misschien is je telefoonhouder meer geschikt voor een rustige fietstocht door de stad dan een avontuurlijke tocht met de mountainbike.

Gebruiksgemak van je houder

Het is natuurlijk van alle belang dat je smartphone zo stevig mogelijk bevestigd zit. Maar je wil ook je telefoon even makkelijk en snel in de houder kunnen plaatsen als hem er weer uitnemen. Ben je niet zo handig? Dan kijk je best een telefoonhouder die gebruiksvriendelijk is! Denk eraan dat, wanneer je je boodschappentas in je handen hebt, je niet zomaar je beide handen kan vrijmaken om je telefoon in de houder te plaatsen of uit te nemen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je de rijknoppen van je gsm niet mag blokkeren. Sommige universele telefoonhouders kunnen op de klemposities knoppen, usb of koptelefoonaansluiting blokkeren waardoor je niet meer alles met je telefoon kan doen wanneer deze in de houder zit.

Het ontwerp van je houder

Het formaat van je telefoon is ook van belang om rekening mee te houden. Telefoonhouders zijn namelijk in verschillende maten verkrijgbaar. Een smartphone is natuurlijk een stukje groter en zwaarden dan een standaard fietsnavigatie. Daarom is het van belang dat de telefoonhouder zelf zo licht en compact mogelijk is. Zo zit deze iets minder in de weg.

Is het een waterdicht model?

Niemand houdt er van om in de regen te fietsen, maar soms is het onvermijdelijk. Fiets je vaak door weer en wind? Gelukkig zijn de nieuwste telefoons zelf al waterdicht maar je kiest best ook nog voor een waterdicht telefoonhoudermodel. Zo loop je niet het risico op waterschade. Het zou zonde zijn als je telefoon onnodig waterschade oploopt. Ga je vooral op zonnige dagen fietsen? Dan is het weer handig dat je telefoonhouder zonwerend is! Bekijk hier het aanbod waterdichte telefoonhouders voor je fiets.

Is je telefoonscherm goed zichtbaar?

Om je telefoon zo goed mogelijk vast te klemmen, bedekken sommige telefoonhouders een deel van het scherm. Daardoor kan je soms het scherm niet meer zien en er niet op werken. Uiteraard is dit niet de bedoeling. Je probeert je dan in alle bochten te wringen om toch iets van je scherm te kunnen zien maar dat kan al eens voor problemen zorgen. Zorg er dus voor dat je scherm steeds vrij en goed zichtbaar is.

Heeft de telefoonhouder een powerbank?

Wanneer je je telefoon gebruikt als GPS, kan het zijn dat hij na een lange fietstocht, sneller plat valt. Daarom kan het handig zijn om extra accucapaciteit tot je beschikking te hebben. Daarom kan een telefoonhouder met ingebouwde powerbank handig zijn. Of ga op zoek naar een telefoonhouder met extra opbergvakje waarin je je powerbank kan opbergen.

  1. Extra: Handig alternatief? Fietsnavigatie!

Vind je het toch niet zo verstandig om je smartphone te bevestigen op je fiets? Dat begrijpen we. Je kan dan op zoek gaan naar een goede fietsnavigator voor op je fiets te bevestigen. Of je nu een recreatieve fietser of een sportfietser bent, fietsnavigatie is kan altijd wel handig. Al is een fietsnavigatie vaak duurder dan een telefoonhouder voor je fiets. Dit komt vooral omdat je naast het meten van de snelheid, het aantal kilometers en de tijd van je rit er nog andere zaken worden geregistreerd.

Echter hebben fietsnavigaties ook extra functies die jouw smartphone misschien niet hebben. Enkele functies die apparaten zouden kunnen hebben naast navigatie en ritstatistieken zijn een hartslagmeting, cadansmeting, hoogtemeting, luchtdrukmeter, calorieverbruik, routeplanner, connectie met apps op je telefoon, connectie met andere fietsers binnen de fietsgroep, een horlogefunctie en een kompas.

Heb je interesse gekregen in een fietsnavigatie? Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees ons uitgebreid blogartikel over de beste fietsnavigaties.

  1. Ontdek onze 40 GRATIS fietsroutes!

Gemotiveerd om je stalen ros van stal te halen, maar nog op zoek naar een leuke fietsroute? Reisroutes biedt heel wat GRATIS fietsroutes aan, meteen te downloaden! Download je gratis fietsroute en vertrek vandaag nog !

40 routes in 4 x fietsgidsen, gratis te downloaden !

Smeer die kuiten al maar in, pomp die banden goed op en trappen maar!

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 14 september 2022 - Ben

Zeker doen: fietsen door de heide, fietsen door de bomen en fietsen door het water alsook een bezoekje aan Genk en Hasselt

- 5 september 2022 - Tim van Noord

Wat een top gids! Mede dankzij de gids heb ik de R2B telefoonhouder gekocht en heb ik een top fietsvakantie gehad.

- 3 augustus 2022 - ton daniels

Interessante en complete gids, ga hem gebruiken als ik weer naar Limburg ga zou graag nog wat meer fietsideeën zien

- 2 augustus 2022 - Rudy De Volder

De reisgids bevat werkelijk alle informatie die je nodig hebt om er een geslaagde uitstap van te maken ! En last but not least … doe zo verder 👌

- 13 augustus 2021 - Jef Meekers

limburg het fietsparadijs bij uitstek! De gastvrije limburgers ontvangen je met open armen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?