10 x mooiste campings in Puglia: waar kamperen in Zuid-Italië + tips?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste campings in Puglia: waar kamperen in Zuid-Italië + tips?

24 november 2022 in Puglia0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Puglia, Zuid-Italië + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in Puglia zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Puglia.

Inhoud artikel

  1. Camping La Masseria (Gallipoli)

Camping La Masseria is een ultieme famiilecamping op 3,5 km verwijderd van het authentieke vissersstadje Gallipoli. De camping biedt staanplaatsen midden in een groot dennenbos voor reizigers met een tent, caravan of camper. Of je kan er ook voor kiezen om te overnachten in een van de kleine knusse huisjes (max. 5 personen) op de camping.

Wanneer het zwembad te druk is, kan je altijd een dagje doorbrengen op het prachtige zandstrand bij de camping. Verder beschikt de camping over een zwembad, een speeltuin, miniclub en een uitgebreid sport- en avondprogramma. Meer info en boeken.

  1. Camping Santa Maria di Leuca (Lecce)

Camping Santa Maria di Leuca ligt in Gagliano del Capo (Lecce) en is een gezellige familiecamping en biedt schaduwrijke staanplaatsen voor tenten, voor campers en caravans. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een van de mobilhomes of appartementen te huren.

De camping is een ideale verblijfplaats voor gezinnen met jonge kinderen. Op warme zomerdagen kan je urenlang in het openluchtzwembad doorbrengen of daag elkaar uit voor een potje volleybal, voetbal of badminton. Wil je liever de omgeving van de camping verkennen? Dan kan je fietsen huren voor een dag om zelf op ontdekking te gaan. Of je kan ook altijd de shuttlebus nemen naar het strand op 3 km van de camping. Uiteindelijk kan je de dag afsluiten met een onvergetelijk feestje in de discotheek. Voor wie aan ontspanning toe is, kan nog eventueel massages boeken tegen een toeslag.

Verder kan je in het campingwinkeltje terecht voor je dagelijkse boodschappen en vers brood. Heb je eens een avond geen zin om te koken? Dan kan je gewoon lekker dineren in het campingrestaurant. Meer info en boeken.

  1. Villaggio Turistico Le Diomedee (Vieste)

Vakantiepark Villaggio Le Diomedee ligt op slechts 5 km van het centrum van Vieste en biedt uitzicht op de baai van Santa Maria di Merino. Het vakantiepark beschikt over ruime, moderne appartementen (geschikt voor 3 tot 6 personen) met een gezellige woonkamer, een badkamer en een volledig uitgeruste keuken in de overdekte veranda. Het kampeerterrein is daarnaast ook voorzien van meer dan 150 staanplaatsen voor campers, caravans en tenten. Dit alles op wandelafstand van het strand.

In de periode van mei tot september kan je iedere dag baantjes trekken in het buitenzwembad of je kan deelnemen aan georganiseerde excursies in de omgeving. Zo kan je een gegidst bezoek brengen aan het nationaal park Gargano en de Tremitische Eilanden. Meer info en boeken.

  1. Villaggio Capo Vieste (Vieste)

Een ander vakantiepark waar je een onvergetelijke vakantie zal beleven is het Villaggio Capo Vieste gelegen aan zee in het nationaal park Gargano. Het vakantiepark ligt ondergedompeld in een uniek landschap en biedt zowel bungalows met patio als stacaravans maar ook schaduwrijke staanplaatsen. Vervelen zal je hier ook niet dankzij de talloze entertainmentactiviteiten. Altijd al willen surfen of kiten? Dan heb je hier de kans om het aan te leren in de surf- en kitesurfschool! Voor een leuke uitstap raden we aan om de beroemde necropolis La Salata te bezoeken, een beroemde archeologische vindplaats vlakbij de camping (12 minuten wandelen).

Op het terrein vind je verder een supermarkt, een gezellig restaurant met pizzeria, een sfeervolle bar met terras en prachtig uitzicht op de zee. De place to be om 's avonds te bekomen van een leuke dag op de camping. Meer info en boeken.

  1. Camping Riva di Ugento (Ugento)

Camping Riva di Ugento in Ugento (Lecce) is een gezellige familiecamping op wandelafstand van het strand. Het kampeerterrein wordt omringd door kleurrijke bloemen en diverse bomen. De meeste staanplaatsen liggen in de schaduw van de hoge pijnbomen, anderen liggen in de duinen. Daarnaast zijn er ook mobilhomes en caravans te huur.

Om even helemaal tot rust te komen kan je deelnemen aan de yoga- en meditatiesessies of enkele uren doorbrengen in het Oasis beauty center, onder andere voor massages of een nieuwe coupe voor je haar. Ook kinderen hoeven zich geen seconde te vervelen. Het enthousiaste animatieteam zorgt telkens voor leuke activiteiten voor zowel jong als oud. Er is zelfs een discotheek op de camping!

Het zwembad is jammer genoeg niet gratis toegankelijk maar je kan altijd een duik nemen in de zee, op 10 minuten wandelen van de camping. Je kan er ook beachvolleyballen, windsurfen en een bootje huren om zelf op ontdekking te gaan. 's Avonds kan je dan weer genieten van het live entertainment in de bar. Meer info en boeken.

  1. Villaggio Camping Bosco Selva (Alberobello)

Camping Bosco Selva is een kleinschalige camping nabij Alberobello dat bekend staat om zijn trulli, de typische kalkstenen huisjes met kegelvormige daken. Het kampeerterrein is gelegen in een mooi bos in een rustgevende omgeving en biedt schaduwrijke staanplaatsen. De bomen zorgen voor de natuurlijke afbakening, waardoor je volledige privacy hebt.

Deze camping is een ideale verblijfplaats als je op zoek bent naar een eenvoudige en vooral rustige camping. Je zal hier dan ook geen restaurant, zwembad of animatieteam vinden. Een verblijf op deze camping wordt dan oo, niet echt aangeraden voor gezinnen met kinderen maar wel voor echte rustzoekers. Meer info en boeken.

  1. Camping dei Trulli di Alberobello (Alberobello)

Camping dei Trulli di Alberobello is een ander aan te raden camping in de buurt van Alberobello (op 1 km). De camping wordt omgeven door een prachtig dennenbos en biedt schaduwrijke staanplaatsen voor campers. Wie iets meer comfort nodig wenst tijdens zijn vakantie, kan overnachten in trulli en mini-appartementen.

Voor sportliefhebbers is biedt men een uitgebreid programma met verschillende excursies, gegidste wandelingen en diverse fietsroutes. Daarnaast is er ook een buitenzwembad, mogelijkheid om fietsen te huren, een pizzeria en een restaurant gevestigd op het terrein. Meer info en boeken.

  1. Camping Internazionale Manacore (Peschici)

Camping Internazionale Manacore ligt op zo'n 5 km afstand van Peschici, dit is in het noordelijke deel van Puglia. Vanaf hier kan je perfect op ontdekking naar de Isole Tremite eilanden of gaan wandelen of fietsen in het Parco Nazionale Foresta Umbra natuurpark.

De camping ligt in een prachtige baai, vlak aan zee. Alle mogelijk sportfaciliteiten zijn voorzien nabij het witte strand. Je kan er heerlijk afkoelen in het zwembad, genieten van de plaatselijke keuken. Meer info en boeken.

  1. Camping Residence Atlantide (Monopoli)

Residence Camping Atlantide bevindt zich aan de kust van Capitolo, op 5 km van Monopoli. De camping beschikt over staanplaatsen met afbakening voorzien van enige schaduw. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid tot het huren van bungalows voorzien van alles wat je nodig hebt voor een comfort verblijf.

Wie 's ochtends graag een ontbijtje heeft, kan dat regelen bij de receptie. Het ontbijt bestaat onder andere uit verse croissants, brood, jam, vruchtensap en een heerlijke cappuccino. Verder beschikt de camping ook over een speeltuin en sportterrein. Tijdens de zomerperiode, in juli en augustus, is er ook een miniclub voorzien voor kinderen. Meer info en boeken.

  1. Camping Porto Cesareo (Porto Cesareo)

Camping Porto Cesareo is een mooie camping gelegen bij zee aan de westkust van Puglia. De sfeervolle camping heeft een gunstige ligging en wordt omringd door prachtige witte zandstrand en schitterende natuur. De camping biedt ruime staanplaatsen die elkaar scheiden dankzij de lage struiken en bomen. Verder beschikt de camping over een speeltuin voor de kinderen, een buitenzwembad (enkel geopend in de zomerperiode) en een gezellig restaurant waar je terecht kan als je zelf geen zin hebt om te koken. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?