5 x Fietsen in Porto (fietstours Porto met gids) + hoe je fiets huren?

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x Fietsen in Porto (fietstours Porto met gids) + hoe je fiets huren?

18 maart 2024 in Porto0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Porto + waar je fietstocht boeken?

Porto is een prachtige stad die bijzonder veel te bieden heeft: een historisch stadscentrum, een rivier die naar het binnenland reikt en even verderop een kustlijn waarlangs mooie stranden verstopt liggen.

Wie alle geheimen van Porto wil ontdekken, doet dat het beste vanop de fiets. Zo verplaats je je snel door de stad en zie je zoveel als mogelijk in een kort tijdsbestek. Hieronder vind je enkele van de mooiste fietsroutes in de Portugese stad + boek je fietstour in Porto online.

Fietstours in Porto en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Porto 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour in Porto langs de hoogtepunten

Het bijzondere Porto verken je het beste vanop de fiets. Op deze fietstour trek je met een Nederlandstalige gids door de straten van Porto. Zo krijg je de uitleg in je eigen taal en kan je zoveel vragen stellen als je wil. Een ding is zeker: na deze fietstour in Porto ken je de stad op je duimpje.

In drie uur tijd rijg je alle highlights van Porto aan elkaar. Dat doe je op een comfortabele e-bike, want geen enkele straat in Porto is helemaal vlak. Je fietst langs eeuwenoude gebouwen, pittoreske stadspleintjes en interessante monumenten. Halt houden doe je onder andere bij de kathedraal, de beroemde Dom Luis I-brug, het stadhuis, de Lello-boekenwinkel en het fort. Je bezoekt die plaatsen niet langs binnen. Daarom is een fietstour in Porto de ideale kennismaking met de stad, want zo weet je meteen wat je allemaal kan doen en bezoeken de komende dagen.

TICKETS: Je kan bij de Nederlandstalige gids met al je vragen terecht. Wat is het beste restaurant van de stad? En welke wijnkelder is een echte aanrader? De gids weet het je allemaal te vertellen. Boek hier online een Nederlandstalige fietstour in Porto.

  1. Fietstour door de oude stad en langs de rivier in Porto

Maar Porto is meer dan stad alleen. Ook de rivier verdient de nodige aandacht. Wil je even aan de drukte ontsnappen en toch bijleren over Porto en omgeving? Dan moet je deze fietstour langs de rivier de Douro in Porto maken. Tijdens deze fietstocht in Porto trek je door het oude centrum naar de Douro en de zee. Dat zijn bijzonder belangrijke plekken voor de stad, de gids vertelt je er alles over.

Geniet van de zeewind en bezoek Ribeira, Miragaia en Foz Velha, de oude buurten van de stad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Het is een andere kant van Porto die je zeker moet leren kennen wanneer je het stadscentrum al gezien hebt

Je krijgt bovendien ook een lekker kopje koffie met een traditionele Portugese zoetigheid, de heerlijke Pastel de nata. De hele fietstocht neemt ongeveer drie uur tijd in beslag. Boek hier een fietstour in Porto langs de rivier.

Boek alvast je fietstour in Porto en omgeving hieronder

  1. Zelfgeleide fiets- en boottocht met portproeverij

Of verken de Portugese stad en de omgeving op de fiets én per boot. Bij het ophalen van je fiets, krijg je een bijgeleverde kaart met enkele mooie plekken die leuk zijn om te bezoeken tijdens je fietstocht. Of je nu halt houdt bij deze bestemmingen of niet, dat is volledig aan jou. Je fietst naar de stad Gaia over de Luis I-brug waar je aan boord gaat van een typische rabelo-boot.

Zoek het beste plekje uit en vaar onder de historische bruggen van rivier de Douro door richting het vissersdorp Afurada, beroemd is vanwege de restaurants die er te vinden zijn. Hier neem je even pauze en kan je proeven van enkele heerlijke regionale gerechten. Nadien fiets je door het mooie natuurreservaat Estuário do Douro en ontdek een paar mooie stranden van Gaia. Als afsluiter breng je nog een bezoekje aan een portwijnkelder en geniet je van een wijnproeverij met enkele lokale portwijnen. Boek je zelfgeleide fiets- en boottocht met portproeverij in Porto.

  1. Maak een fietstocht bij zonsondergang in Porto

Ontdek de charmes van Porto tijdens een fietstocht van 3 uur bij zonsondergang. Fiets langs de fietspaden aan de oevers van de Douro naar het gezellige stadspark van Porto. Onderweg geniet je van enkele schilderachtige en verborgen plekjes in de stad die je anders misschien niet zou bezichtigen. Met een enthousiaste gids fiets je van het oude stadscentrum naar de prachtige stranden van van Foz en Matosinhos en bezoek je de Gaiawaterkant, omzoomd met kelders van de Portwijn uit het gebied.

TICKETS: Je ziet tijdens deze fietstocht veel meer van de stad dan mogelijk zou zijn tijdens een wandeltocht. Boek je fietstocht bij zonsondergang in Porto.

  1. Of huur zelf een fiets en ga op verkenning door Porto

Wil je liever op je eigen tempo en ritme door Porto fietsen? Dan raden we je aan om een fiets te huren in Porto, zonder gids. Zo kan je zelf kiezen waar je naartoe fietst. Trek bijvoorbeeld langs enkele bezienswaardigheden en fiets dan verder langs de rivier. Met je eigen fiets of e-bike ben je helemaal vrij om te doen wat je wil in Porto!

Huur je stadsfiets of e-bike in Porto online

Praktische info, verblijven & tickets voor je bezoek aan Porto

Duur1 - 5 dagen ()
Vliegtickets3 uur vliegen op Porto - richtprijs € 42 vanuit Amsterdam. Vergelijk bij Transavia en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Porto naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOnze favoriete verblijven in Porto zijn:
BespaartipKathedraal Porto + proeverij + fadoconcert + boottocht in 1 kaart: Koop een Porto City Card hier online € 56 Bestel hier je Porto City Card € 56 online
HuurautoMeer van Portugal verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenWil je graag deze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (vanaf € 179) of bij Sunweb (vanaf € 403)
Tours en activiteiten
  1. Waar overnachten in Porto?

Onze tip: Verkies je om te overnachten in Porto? Dan is het Porto A.S. 1829 Hotel een goede optie. Een een volledig gerenoveerd, historisch gebouw en ligt in het historische centrum van de stad. Meer info en prijzen. Een zeer hoge scoren van 9,1/10. De ligging is schitterend. Rustig hotel midden in het centrum. Ideaal om Porto te bezoeken. Bij het buitenkomen kom je onmiddellijk in de sfeer.
  1. Filmpje: het eeuwenoude stadscentrum van Porto

Wat mag je verwachten bij een bezoek aan Porto? Leer de eeuwenoude stad in dit filmpje al iets beter kennen. Om het mooie stadscentrum in het echt te bewonderen, ga je natuurlijk best zelf eens een bezoekje brengen!

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Porto met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je verblijf of citytrip in Porto? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Portugal met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Portugal.

Porto

Gratis reisgids Porto downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?