Bois de Boulogne bezoeken in Parijs? Een prachtig stadspark in hartje Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Bois de Boulogne bezoeken in Parijs? Een prachtig stadspark in hartje Parijs

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info over je bezoek aan Le Bois de Boulogne in Parijs

Wil je even aan de drukte van Parijs ontsnappen? Dan moet je naar het Bois de Boulogne. Dit enorme park leent zich uitstekend tot een ontspannen wandeling. In het park kan je ook op een bootje varen, de Fondation Louis Vuitton bezoeken en even helemaal tot rust komen.

Ontdek hier alvast alle leuke activiteiten in en rond Bois de Boulogne.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van het Bois de Boulogne in Parijs

  • Tot de 14de eeuw was het Bois de Boulogne geen park, maar wel een bos.
  • Philippe IV gaf de naam Bois de Boulogne aan dit bos. In die tijd waren er verschillende kloosters in het bos gevestigd.
  • Vanaf 1848 behoorde het bos toe aan de Franse staat en in 1852 werd het Bois de Boulogne aan de stad Parijs geschonken.
  • Georges-Eugène Haussmann maakte een ontwerp om het bos om te toveren in een verzorgd park. En met succes!
  1. Maak rustige wandelingen in het Bois de Boulogne

Parijs is een drukke stad en het Bois de Boulogne is de ideale plek om even aan de chaos te ontsnappen. Hier wandel je rond tussen gigantische eiken, beuken en kastanjebomen. En wandelen kan je hier zeker, want er werd maar liefst 35 kilometer aan wandelpad aangelegd. Er is ook 8 kilometer fietspad en bijna 40 kilometer aan ruiterpaden. Het Bois de Boulogne lokt dan ook heel wat joggers en andere sportievelingen.

TIP: Op stedentrip in Parijs en wil je liefst zo weinig mogelijk aanschuiven bij de topbezienswaardigheden? Kies dan voor een Stadskaart Parijs. Hiermee geniet je van toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre en een rondvaart op de Seine.
  1. Activiteiten in het Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne is gigantisch groot en is meer dan een park alleen

Er staan ook verschillende gebouwen tussen al dat groen. Een van de grootste is de paardenrenbaan, gebouwd in 1858. Daarnaast vind je hier ook een dierentuin, een rozentuin en een museum. Het Musée des Arts et Traditions Populaires vertelt je alles over de Franse volkskunst.

Tijdens de zomermaanden is het Bois de Boulogne de place to be. Er worden heel wat evenementen georganiseerd. Kom bijvoorbeeld naar een voorstelling in het openluchttheater. Het is er dan extra druk en veel mensen komen er picknicken of gewoon van de zon genieten naast een van de meertjes.

Aan de rand van het Bois de Boulogne liggen de tennisbanen van Roland Garros. Op het einde van mei wordt hier jaarlijks de hoogmis van het tennis gevierd.

  1. Ons favoriete plekje: de waterval

Je kan natuurlijk gewoon doelloos rondwandelen in het Bois de Boulogne en van de rust genieten, maar we raden je aan om even te stoppen langs de kleine "Cascade du Bois de Boulogne" (bekijk ligging). Het bevindt zich vlakbij de renbaan. Je kan achter de waterval wandelen en er zijn ook twee grotten die je kan bezichtigen. Vlak naast de waterval ligt een peperduur restaurant. Dat gebouw was oorspronkelijk de jachthut van Napoleon III.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien van Parijs? Download dan zeker onze reisgids Parijs inclusief stadswandelingen.

  1. Huur een bootje en maak een rondvaart op Lac Inférieur

Op zoek naar een ontspannende activiteit op het water? Huur dan een bootje op het Lac Inférieur in het hartje van het Bois de Boulogne. Al decennialang peddelen bezoekers hier rond het eilandje in het midden van het meer. Het is een bijzonder romantisch plekje. Vlak naast het meer bevindt zich het uitstekende (maar prijzig) restaurant Le Chalet des Iles dat je enkel met een bootje kan bereiken.

  1. Breng een bezoekje aan Fondation Louis Vuitton

De populairste bezienswaardigheid in het Bois de Boulogne is echter de Fondation Louis Vuitton. Het opende zijn deuren pas in 2014, maar is snel uitgegroeid tot een van de beroemdste musea van Parijs. De Fondation d'entreprise Louis Vuitton werd gebouwd in opdracht van Bernard Arnault, het hoofd van Louis Vuitton, om zijn enorme kunstverzameling in onder te brengen.

Het gebouw werd ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry, onder meer bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao. Wandel rond in de gangen van het impressionante bouwwerk en bewonder de moderne kunstwerken die je passeert. Een absolute aanrader!

TIP: Wil je graag dit museum bezoeken bij je bezoek aan Bois de Boulogne? Sla de wachtrij gewoon over en wandel meteen naar binnen met je digitaal ticket. Boek je tickets voor Fondation Louis Vuitton hier.

  1. Praktische info voor je bezoek aan Bois de Boulogne

  • Het Bois de Boulogne ligt in het 16e arrondissement. De dichtstbijzijnde metrohalte is Neuilly - Porte Maillot. Vandaar maak je dan nog een korte wandeling naar de ingang van het Bois de Boulogne.
  • De toegang tot het stadspark is gratis.
  • Het Bois de Boulogne heeft geen openingsuren. Je kan er altijd rondwandelen.
  • Het is aan te raden om het park best niet te bezoeken na zonsondergang. Het heeft dan geen al te beste reputatie.
  • Honger of dorst gekregen? Er zijn verschillende cafeetjes en tavernes in de buurt van Bois de Boulogne.

Ligging van het Bois de Boulogne op de kaart

  1. Overnachten nabij Bois de Boulogne

Fun fact, in Parijs kan je ook kamperen

Er bevindt zich één camping in de stad en die ligt in het Bois de Boulogne. Je kan Camping de Paris makkelijk bereiken via de Périphérique Sud met de auto. Kampeerders kunnen hier terecht met hun eigen tent of caravan, maar je kan ook een houten stacaravan of zelfs een vakantiehuisje huren. Een bijzonder originele manier om in Parijs te verblijven. Je kan hier fietsen huren en zo sta je meteen in hartje Parijs. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?