Waar bijzonder overnachten in Parijs? 10 x hotels van boetiekstijl tot luxeverblijven

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar bijzonder overnachten in Parijs? 10 x hotels van boetiekstijl tot luxeverblijven

13 september 2022 in Parijs0 reacties

Waar bijzonder overnachten tijdens je stedentrip Parijs? Een overzicht van de meest bijzondere en speciale hotels en accommodaties in de romantische lichtstad. Van kunstzinnige boetiekhotels tot luxe vijfsterrenhotels!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Mama Shelter Paris East

Op zoek naar een bijzondere accommodatie, die toch betaalbaar is? Het stijlvolle Mama Shelter Paris East ligt in het 20e arrondissement van Parijs en biedt ultramoderne designkamers. Een verblijf in dit 2* hotel boek je vooral voor de aangename sfeer en goede ambiance die hier rondhangt. Dit hippe hotel combineert vooral de luxe voorzieningen van een hotel met de gezelligheid van een hostel.

In het sfeervolle restaurant in brasserie-stijl kan je genieten van traditioneel Franse gerechten. Verder beschikt het hotel ook nog over een gezellig rooftopterras, een eigen pizzeria, een trendy bar, een recreatieruimte met tafelvoetbal en een heerlijk ontbijtbuffet om je dag mee beginnen. Meer info en boeken.

  1. Royal Madeleine Hotel & Spa

Een hotel in hartje Parijs met wellnessmogelijkheden? Royal Madeleine Hotel & Spa heeft het! Dit 4* hotel ligt in het 8e arrondissement van Parijs in een stijlvolle residentie met elegant comfort.

Geniet na een dagje verkennen van Parijs, van een heerlijke cocktail in de bar met gezellige setting of een lekker diner in het restaurant gevestigd in de binnentuin. Geniet van een avondje spa met zwembad en massages. Wie wat energie kwijt wilt, kan dit in de fitnessruimte van het hotel. 's Avonds trek je terug in de elegant ingerichte kamers met hier en daar een extra touch of glamour. Meer info en boeken.

  1. Hidden Hotel

Het Hidden Hotel ligt verscholen in een rustig straatje in het centrum van Parijs en op wandelafstand van de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées. Het 4* hotel is eigentijds ingericht met een mengeling van tal van natuurlijke elementen. Iedere kamer is op unieke wijze ingericht met een combinatie van hout, leer en bont. Ook de badkamer is voorzien van een smaakvolle inrichting met marmeren en stenen details. De kamers bieden als het ware een warme, elegante en cosy sfeer waar je je thuis voelt.

's Ochtends kan je heerlijk ontbijten in de stijlvolle eetzaal en voor een lekkere wijn met een kaas- en borrelplankje kan je terecht in de hotelbar. Zin in wat rust en ontspanning? Dan kan je altijd een boek lezen in de bibliotheek. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Fabric

Hôtel Fabric is gevestigd in een voormalige textielfabriek in de voormalig arbeiderswijk van Parijs (11e arrondissement). De kamers van dit kunstzinnige 4* hotel zijn kleurrijk ingericht en voorzien van een eigen badkamer. Iedere ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet alvorens je de stad in trekt. Verder heb je als gast van het hotel ook gratis toegang tot de hammam en de fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Ritz Paris

Het Ritz Hotel Paris is gelegen aan het gezellige Place Vendôme op 500 meter van de beroemde Opéra Garnier. Het 5* hotel staat bekend om zijn prestige en biedt dan ook luxe kamers aan met alles erop en eraan. Er is naar verluidt ook een suite die is opgedragen aan Coco Chanel, die ruim 34 jaar in het hotel heeft gewoond. Verder biedt het hotel ook een prachtige binnentuin, een ruime selectie bars en restaurants en een spa- en wellnesscentrum met sauna en massages waar je jezelf eens lekker kan verwennen.

Houd er rekening mee dat een overnachting in dit luxueuze hotel best prijzig kan zijn. Meer info en boeken.

  1. Hotel OFF Paris Seine

Een hotel mét zwembad middenin hartje Parijs? Dan is Hotel OFF Paris Seine een absolute aanrader! Hotel OFF Paris Seine is het eerste drijvende hotel en bar in Parijs, aangemeerd aan de voet van het station Austerlitz. Het drijvende hotel biedt moderne kamers met uniek uitzicht over de Seine. In de omgebouwde catamaran kan je met een cocktail in de hand genieten van het panoramische zicht over de rivier en de jachthaven.

's Ochtends kan je nog enkele baantjes trekken in het zwembad vooraleer je aan tafel kruipt voor een heerlijk ontbijtje. Op zondagen kan je zelfs genieten van een brunch met klassieke gerechten. Meer info en boeken.

  1. Four Seasons Hotel George V Paris

Four Seasons Hotel George V is een ander luxehotel dat een onvergetelijk verblijf biedt! Het luxe 5* hotel biedt elegante kamers voorzien van een vorstelijk interieur. De meeste kamers hebben ook een eigen terrasje met zicht over Parijs. Verwen jezelf eens in de eersteklas spabehandelingen en ga lekker dineren in het met een Michelin-ster bekroond restaurant. Vanaf het terras geniet je over een indrukwekkend zicht over de karakteristieke uitbundige bloemendisplay samengesteld door Jeff Leatham, de stad en de iconische Eiffeltoren. Meer info en boeken.

  1. 25hours Hotel Terminus Nord

Midden in het 10e arrondissement ligt het 25hours Hotel Terminus Nord. Het interieur van dit hotel is een speelse mengelmoes van levendige, kleurrijke muurschilderingen in straatkunststijl. Lokale helden dienen als inspiratie voor het interieurconcept. Ook de kamers zijn voorzien van prachtige kleurenschema's en ontwerpen die geïnspireerd zijn op Afrika en Azië. 's Avonds kan je terecht in het Neni-restaurant met een Israëlisch-mediterrane keuken.

Het hotel biedt een heerlijk ontbijtbuffet of een Amerikaans ontbijt. Na een heerlijk ontbijtje kan je genieten van een mooie fietstocht in de omgeving. Het hotel verhuurt zelf fietsen. Meer info en boeken.

  1. Maison Souquet

Maison Souquet ligt in de prachtige kunstenaarswijk Montmartre en is gevestigd in een exclusief Parijs herenhuis, ingericht met een Belle Époque-thema. De trap en het salon van de accommodatie hebben complexe lambrisering en meubilair met Cordova-leer, gebaseerd op een 19e-eeuwse oosterse stijl.

Het hotel biedt uniek ingerichte kamers en suites waar veelvuldige gebruik werd gemaakt van fluweel en warme kleuren. Geniet na een wandeling door de wintertuin of een duik in het binnenzwembad nog van een lekkere cocktail in de lounge. Meer info en boeken.

  1. Hotel Banke Opera, Autograph Collection

Voor een echte sterrenbehandeling en een service van wereldklasse ben je op het juiste adres in Hotel Banke, Autograph Collection. Het prachtige hotel is gevestigd in een gebouw uit de 20e eeuw en biedt klassieke kamers voorzien van unieke meubelen en kleurrijke mozaïeken. Vanuit sommige kamers heb je zelfs zicht op de Basilique du Sacré-Cœur.

Verder biedt het hotel ook een gratis fitnessruimte, een heerlijk ontbijtbuffet en een loungebar die gespecialiseerd is in cognac en jenever. Dineren kan je in het gastronomisch restaurant, dat Franse en Aziatische fusiongerechten serveert. Het hotel is bovendien ideaal gelegen in het in het 9e arrondissement van Parijs en op wandelafstand van de Opéra Garnier, Galeries Lafayette en het Louvre. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?