Vakantiewoningen in boerderijen in Oostenrijk? Onze 10 favoriete vakantieboerderijen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantiewoningen in boerderijen in Oostenrijk? Onze 10 favoriete vakantieboerderijen

16 september 2022 in Oostenrijk0 reacties

Urlaub am Bauernhof: mooiste vakantieboerderijen in Oostenrijk

Tijdens je vakantie in Oostenrijk, overnachten op een vakantieboerderij? Gelijk heb je. Je overnacht in boerderijen die omgetoverd werden tot ruime vakantieappartementen midden in de natuur en op wandelafstand van de mooiste wandelroutes. Om nog maar te zwijgen van de aanwezigheid van de schattige dieren op het boerenerf. Ontdek hieronder de leukste vakantieboerderijen in Oostenrijk.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Garni Ransburgerhof – Flachau

Hotel Garni Ransburgerhof is rustig gelegen in de wijk Reitdorf (Flachau) in het mooie Salzburgerland. De fraai verbouwde boerderij biedt moderne appartementen met balkon of terras die geschikt zijn voor 2 tot 8 personen. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijtje voorzien van verse, huisgemaakte producten vanuit de eigen boerderij.

Kinderen kunnen zich vermaken op de boerderij met koeien, paarden, konijnen en schapen. Verder is de ligging in het skigebied Ski Amadé in Flachau ideaal en kan je de omgeving verkennen met de fietsen die gratis ter beschikking worden gesteld. Meer info en boeken.

  1. Christernhof – Maria Alm

Vakantieboerderij Christernhof is gevestigd in het pittoreske Maria Alm am Steinernen Meer en wordt omringd door de adembenemende bergen van de Hochkönig. Deze vakantieboerderij is ruim 500 jaar oud en beschikt over prachtig verbouwde appartementen met zicht op de bergen of de tuin, een kinderboerderij en een tuin met barbecue faciliteiten.

Wie graag even wilt ontspannen, kan enkele uurtjes terugtrekken in de sauna. Verder biedt de accommodatie ook gratis privéparkeergelegenheid, dagelijkse broodjesservice en een skiopslag. In de omgeving zelf kan je diverse activiteiten ondernemen zoals skiën en wandelen. Meer info en boeken.

  1. Bauernhof wachter – Fiss

Bauernhof Wachter in Fiss is een 350 jaar oude boerderij gelegen in het centrum van het idyllische Tiroolse dorp Fiss. De zes ruime appartementen zijn traditioneel ingericht en zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken. Iedere ochtend kan je de dag beginnen met een traditioneel boerenontbijt.

Wie wil kan een kijkje nemen en een handje helpen op de kleine boerderij die bestaat uit 2 koeien en kalveren, 2 paarden, een biggetje, konijnen etc. De accommodatie ligt op 10 wandelen van de skiliften en je kan gebruikmaken van de gratis bus die je naar Serfaus brengt. Meer info en boeken.

  1. Bauernlodge – Höfen

BauernLodge Alpin Appartements is een 300 jaar oude boerenhoeve die is omgetoverd tot een eigentijdse maar vooral ook warme, knusse vakantieverblijf. De accommodatie bevindt zich in Höfen en biedt prachtig verbouwde appartementen in authentieke alpiene stijl. De accommodatie is tevens een ideale uitvalbasis voor de omgeving te verkennen. Ook het skigebied Hahnenkamm Höfen ligt op wandelafstand van het verblijf. Meer info en boeken.

  1. Biobauernhof Anbauer – Grossarl

Biobauernhof Aubauer ligt op een prachtige, afgelegen locatie te midden van weelderige groene weiden in Grossarl en beschikt over traditioneel ingerichte appartementen uitgerust met een eigen balkonnetje. De vakantieappartementen zijn voorzien van een hoogwaardige inrichting en biedt ruimte voor maximaal 8 personen. ’s Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet met zelfgemaakte producten van de boerderij.

Ook kinderen zullen zich hier seconde vervelen. Er is een grote speeltuin met schommels, een zandbak, een trampoline en aai- en boerderijdieren. Wil je graag de omgeving verkennen? Je kan zelf op pad gaan of je kan een begeleide wandeling volgen naar de omliggende weilanden. Ook het skigebied Großarltal-Dorfgastein bevindt zich op 5 minuten rijafstand. Meer info en boeken.

  1. Klausnerhof – Aich-Assach

Vakantieboerderij Klausnerhof is gevestigd in Aich-Assach en ligt op 1.050 meter boven de zeespiegel wat zorgt voor een panoramisch uitzicht op het Dachsteinmassief en het Ennstal. Deze vakantieboerderij beschikt naast ruime accommodatie in alpine stijl, ook over een natuurlijke zwemvijver en een sauna met zicht op de schilderachtige bergen.

Verder biedt de vakantieboerderij ook trektochten met lama’s en alpaca’s aan! Liever iets actiever ondernemen? Een namiddagje raften, klimmen en paragliden kan ook georganiseerd worden bij het verblijf. Meer info en boeken.

  1. Kinderbauernhof Scharrerhof – Hollersbach im Pinzgau

Kinderbauernhof Scharrenhof is een charmante kinderboerderij in Hollersbach in de Pinzgau, in het skigebied Kitzbühel. De ruime appartementen zijn voorzien van houten meubilair en een eigen balkon met zicht op de omgeving. Op mooie zomeravonden kan je genieten van een lekkere barbecue in de gezellige tuin.

Het pension beschikt over een kinderboerderij waar je de mogelijkheid hebt om paardrijdtochten te maken. Voor de ouders is er een spa met een infraroodcabine en stoombad voorzien waar je even kan relaxen.
Ook de omgeving van de vakantieboerderij is de moeite waard. De accommodatie ligt op wandelafstand van een natuurlijke zwemvijver en het Nationaalpark Hohe Tauern bevindt zich op 5 km afstand. Ook de beroemde Krimmler-Wasserfalle zijn op 30 km afstand gelegen. Meer info en boeken.

  1. Bauernhof Zoller - Markt Hartmannsdorf

De charmante vakantieboerderij Bauernhof Zoller ligt in Markt Hartmannsdorf en beschikt over landelijk ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Iedere ochtend wordt er een ontbijt geserveerd met zelfgemaakte huisproducten zoals jam, sap en heerlijk brood.

In de nabije omgeving, op minder dan 5 minuten wandelen, vind je een buitenzwembad en een tennisbaan. De accommodatie is een ideaal startpunt voor uitstapjes naar thermale baden, kastelen, forten, meren, maar ook voor wandel- en fietstochten. Je kan bij het verblijf ook elektrische fietsen huren. Meer info en boeken.

  1. Familieboerderij Strassbauer – Steinakirchen am Forst

Familieboerderij Strassbauer is een charmante, door een familie gerunde boerderij, ingericht in landelijke stijl. Alle kamers zijn ingericht met massief houten meubels en de ruime vakantieappartementen beschikken over een goed uitgeruste keuken met een gezellige eethoek. Na een vermoeiende dag kan je een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad of genieten van een lekkere barbecue in de tuin.

De boerin verwent je ook graag met huisgemaakte lekkernijen zoals heerlijke taarten en stevige boerensnacks. Bij interesse kan je ook een rondleiding volgen op de boerderij. De accommodatie bevindt zich op 1 km van het centrum van Steinakirchen am Forst. Meer info en boeken.

  1. Haflingerhof – Kramsach

Hotel Haflingerhof is gelegen op een rustige locatie in Wildschönau en biedt kamers in alpine stijl met een balkon en uitzicht op de bergen. Het hotel is een ideale verblijfplaats voor liefhebbers van paarden. Het paardrij- en familiehotel Haflingerhof beschikt namelijk over eigen maneges en biedt een breed scala aan paardrij-mogelijkheden. Iedere ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en in de namiddag is er koffie en lekker gebak beschikbaar tegen een toeslag.

Verder biedt het hotel ook een buitenzwembad, een spa met sauna en stoombad en een gezellige lounge waar je op koude winterdagen kan opwarmen aan de open haard. In de zomer wordt er ook 1 keer per week een barbecue-avond georganiseerd. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?