15 x beste campings in Oostenrijk: waar kamperen + tips?

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x beste campings in Oostenrijk: waar kamperen + tips?

16 februari 2023 in Oostenrijk0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Oostenrijk + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in Oostenrijk zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Oostenrijk per deelstaat.

Inhoud artikel

Campings in Vorarlberg

Vorarlberg ligt in het westen van Oostenrijk. De deelstaat grenst aan Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Het is na Wenen de kleinste deelstaat van het land en staat vooral gekend voor haar cultuur en prachtige landschappen. Zo vind je er hoge bergtoppen, vele valleien rondom rivieren, helderblauwe meren en mooie watervallen. Maar de bekendste plek in Vorarlberg is de Bodensee. Je zal je hier zeker niet vervelen!

  • Walch’s Camping is een fraai gelegen middelgrote camping met uitzicht op de Alpen in Oostenrijk. Je kan hier kamperen met een camper, caravan en tent op de terreinen die worden omgeven door weilanden. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de grote speeltuin en op het volleybalveld. Voor een dagje ontspanning kan je terecht in de grote wellness. Meer info en boeken.
  • Alpencamping Nenzing is een luxe terrascamping aan de voet van Natuurpark Nenzinger Himmel. Het plaatsje Nenzing ligt middenin de bergen, richting de grens met Lichtenstein. Op 45 kilometer ten zuiden van Bregenz aan de Bodensee. Geniet van een lekkere maaltijd in het traditioneel Oostenrijkse stijl gebouwd restaurant. Verder beschikt de camping ook over zwembaden, wellness-centrum en een campingwinkel. Meer info en boeken.

Campings in Tirol

Ten oosten van Vorarlberg, tussen Duitsland en Italië ingeklemd, ligt het Oostenrijkse deel van de regio Tirol. Tirol trekt bezoekers aan van over de hele wereld. Hier vind je maar liefst het beste van twee werelden, langs de ene kant heb je er de pracht en praal van steden zoals Innsbruck, en langs de andere kant heb je de prachtige Alpen waar je helemaal tot rust kan komen.

  • Aktiv Camping Prutz ligt bij het plaatsje Prutz en biedt standplaatsen met voldoende schaduwplekken. De campings ligt bovendien langs de snel stromende rivier de Inn: niet om in te zwemmen, maar wel ideaal om te raften! Verder heb je als gast ook toegang tot het zwemparadijs van Prutz en kan je lekker eten in het restaurant. Meer info en boeken.
  • Camping Hell ligt in het Tiroolse Zillertal en is een kleinschalige camping middenin de natuur. Het is de ideale uitvalsbasis voor prachtige bergwandelingen en fietstochten in het Zillertal. Voor kinderen is er animatie voorzien, een minibioscoop, zwembaden en een indoor speelruimte. Ouders kunnen dan weer helemaal ontspannen in het saunalandschap. Meer info en boeken.
  • Ferienparadies Natterer See ligt te midden van een campingresort aan de schilderachtige Natterer See, dicht bij Innsbruck en biedt een verscheidenheid aan accommodaties. Neem een verfrissende duik in het eigen zwemmeer of maak gratis gebruik van de vele sport- en recreatiefaciliteiten. Meer info en boeken.

Campings in Karinthië

Een vakantie in Karinthië is puur genieten. Door het unieke, bergachtige landschap zijn er in de winter talloze leuke skigebieden en in de zomer mooie wandelroutes. Het maakt niet uit wanneer je hier op vakantie bent, er valt altijd wat te doen. Je vindt hier bovendien ook de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner.

  • Terrassencamping Maltatal is een gezellige en sfeervolle familiecamping in het Maltadal tussen de nationale parken Hohe Tauern en het Biosphärenpark Nockbergen. De camping beschikt over staanplaatsen met zicht op schilderachtige bergen, een openbaar zwembad en een kinderboerderij. De omgeving is ook erg geliefd bij wandelaars vanwege de hoeveelheid aangename wandelroutes (geschikt voor elk niveau). Meer info en boeken.
  • Camping Juritz is een kleinschalige camping gelegen aan de rand van het kleine dorpje Feistritz im Rosental. Op warme zomerdagen kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad, elkaar uitdagen voor een potje tafeltennis of een kampvuurtje maken. In het hoogseizoen kan je ook genieten van een wekelijkse goochelshow. Meer info en boeken.

Campings in Salzburg

Salzburgerland is een geliefde vakantiebestemming in het noorden van Oostenrijk. Deze regio heeft tal van natuurlijke top attracties en bezienswaardigheden. Denk maar aan heldere bergmeren, prachtige watervallen, ijsgrotten, adembenemende landschappen en historische steden. Kortom, Salzburgerland heeft heel wat te bieden voor een onvergetelijke vakantie.

  • Panorama Camp Zell am See ligt te midden van de bergen aan de Zeller See. Het vlakke terrein is begroeid met loofbomen die zorgen voor voldoende schaduw en vanaf je kampeerplekje wandel je zo naar de Zeller See. Verder beschikt de campings over verschillende wintersportfaciliteiten. Zo ligt er op 3 km afstand een skilift en de skibus stopt voor de deur. Meer info en boeken.
  • Camping Sportcamp Woferlgut is gelegen aan de voet van de Großglockner, de grootste berg van Oostenrijk en biedt een onvergetelijk verblijf. Er zijn zowel comfortstaanplekken of de luxe staanplaatsen of je kan een caravan huren. In de omgeving van de camping zijn er talloze activiteiten, zoals skiën, wielrentochten en tokkelbanen voor de kinderen. De camping is bovendien niet ver verwijderd van het gezellige Zell am See, het gelijknamige meer en het dorp Kaprun. Meer info en boeken.

Campings in Opper-Oostenrijk

De Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk (Oberösterreich) ligt op de grens met Duitsland en Tsjechië. Breng een bezoekje aan de hoofdstad van de regio Linz of maak een onvergetelijke wandeling door de prachtige landschappen. Je vindt er tal van middeleeuwse steden, kastelen en kathedralen die een bezoekje waard zijn. Een van dé trekpleisters in deze regio is echter de Salzkammergut die op werelderfgoedlijst van UNESCO vermeld staat. In de Salzkammergut vind je bovendien enkele prachtige bergmeren tussen de hoge pieken van de Alpen.

  • Camp MondSeeLand ligt in Mondesee. Het campingterrein ligt in een dal, met mooi uitzicht op de omringende bergen en heuvels. De camping biedt zowel kampeerplekken met als zonder schaduw. Wil je liever iets huren? Dan kan je een vakantiehuisje boeken, uiteraard ingericht in Oostenrijkse stijl. Verder beschikt de camping over een overdekt zwembad, een visvijver en een sfeervol restaurant met Oostenrijkse inrichting. Meer info en boeken.
  • Camping Au an der Donau ligt aan de Donau in Naarn im Machland op de grens tussen Opper- en Neder-Oostenrijk. De middelgrote camping is geschikt voor kampeerders met een eigen tent, vouwwagen, camper of caravan. Direct naast de camping liggen een speeltuin en een jachthaven. Verder biedt de camping begeleide wandel-, fiets- en kanotochten aan. Meer info en boeken.

Campings in Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk (Niederösterreich) in het noorden van Oostenrijk staat vooral bekend omwille van de zeer gevarieerde landschappen, idyllische meertjes, burchten en kloosters en de glooiende wijngaarden op zonnige berghellingen. De hoofdstad van de deelstaat is Sankt Pölten, een kleine maar gezellige stad met een barok centrum en tal van bezienswaardigheden.

  • Donau Camping Krems is gelegen aan Donau in Krems an der Donau. De camping biedt kampeerplaatsen zonder schaduw en met enige schaduw. Je hebt ook de mogelijkheid om stacaravans te huren. In de omgeving zijn er verschillende wandel- en fietsroutes uitgewerkt en je kan er waterskiën. Verder beschikt de camping ook over snackbar. Meer info en boeken.

Campings in Stiermarken

Stiermarken (ook wel bekend als Steiermark), is een prachtige regio dat ook wel het "groene hart" van Oostenrijk wordt genoemd. Dit komt onder meer door de schilderachtige bergtoppen van de Alpen, eindeloos uitgestrekte bossen en uitnodigende wijngaarden. Naast de wondermooie natuur, kan de regio ook uitpakken met cultuurhistorische steden als Graz en circa 680 kilometer aan skipistes. Een ideale bestemming voor wanneer je op zoek bent naar een rustige vakantie middenin de natuur.

  • Camping Bella Austria is een ideale camping voor families gelegen vlak bij St. Peter am Kammersberg, een karakteristiek dorp. De plekken zijn ideaal voor een verblijf in een tent, caravan of camper, maar op het vakantiepark zijn ook mobilhomes te huur. Vervelen zal je hier zeker niet dankzij het animatieteam, het wellnesscentrum en het zwembad. Verder geniet je er van het geluid van kabbelende beekjes en adembenemende uitzichten op de omgeving. Meer info en boeken.
  • Camping Putterersee ligt tussen enkele boerderijen, met zicht op de Putterersee en biedt een onvergetelijke en rustige vakantie. Op het meer kan je peddelsurfen of kanoën, of je kan ook gewoon enkele baantjes trekken. Meer info en boeken.

Campings in Wenen

Wenen is vooral gekend als de Oostenrijkse hoofdstad, maar vormt tegelijk ook een eigen deelstaat. De deelstaat ligt in het noordoosten van Oostenrijk en wordt omgeven door de deelstaat Neder-Oostenrijk (Niederösterreich). De wereldstad aan de Donau biedt zowel in de stad als in de omgeving tal van bezienswaardigheden en activiteiten.

  • Aktiv Camping Neue Donau ligt op de noordelijke oever van het Donaukanaal op 15 minuten rijden van het stadscentrum van Wenen en biedt kampeerplaatsen met en zonder schaduwplekken. De camping beschikt ook over een speeltuin, een sportterrein, een snackbar en een restaurant met een kleine kaart. Meer info en boeken.
  • Camping Wien West ligt op 30 minuten rijden van het stadscentrum Wenen en biedt grotendeels verharde staanplaatsen. Er is ook een kleine snackbar en restaurant voorzien op het terrein. Meer info en boeken.

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?