Rondreis Zuid-Frankrijk + kaartje: Wat zien en doen in Occitanië, alle highlights

Koop de volledige reisgids voor € 10

Rondreis Zuid-Frankrijk + kaartje: Wat zien en doen in Occitanië, alle highlights

24 juli 2023 in Occitanië1 reactie

Rondreis Occitanië: Langs de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Frankrijk + kaartje

Occitanië ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Het wordt begrensd door Nouvelle-Aquitaine in het westen, Auvergne-Rhone-Alpes en Provence-Alpes-Côte d'Azur in het oosten en de Middellandse-Zee, Andorra en Spanje in het zuiden. We banen je een weg door alle departementen van deze relatief nieuwe administratieve regio.

Inhoud artikel

Kaartje rondreis Occitanië

Dag 1: Rocamadour naar Autoire

Afgelegde afstand: 26 km

  • De rondreis door Occitanië begint in het pittoreske stadje Rocamadour. Wat oorspronkelijk slechts een halte was tijdens de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela is uitgegroeid tot een belangrijk bedevaartsoord op zich. Het religieuze stadje is opgebouwd uit drie lagen waardoor het lijkt dat Rocamadour op een verticale rotswand werd neergepoot. Naast het unieke zicht heeft het stadje nog veel meer te bieden. Bekijk hier de belangrijkste bezienswaardigheden van Rocamadour om er een waardig bezoek van te maken.
  • De laatste stop vandaag is in het kleine dorpje Autoire. Alle wegen leiden hier niet naar Rome maar naar het centrale pleintje waar een fontein vol bloemen alle aandacht trekt. Maar naast de knusse straatjes van het dorp raden we ook de iets wat intensere wandeling aan stroomopwaarts. Een stevige tocht maar 100% de moeite waard! Afkoeling kan je er vinden in de grootste waterval van de Dordognevallei.

Nog geen verblijf tijdens je rondreis door Occitanië? Ontdek onze favoriete hotels en B&B's in Occitanië van goedkoop tot luxe.

Dag 2: Autoire naar Cahors

Afgelegde afstand: 101 km

Vandaag reis je terug door het Parc Naturel Régional des Causses du Quercy naar het zuiden. In plaats van de snelste route te nemen, waarbij je buiten het beschermde natuurgebied reist, raden we je aan om je tijd te nemen en over de kleinere wegen te rijden door het hart van dit indrukwekkende gebied vol verhoogde kalksteenplateaus. Op sommige plekken vormen de rotsen grote kliffen en diepe ravijnen die verscholen liggen in beboste gebieden waar beekjes en rivieren sprookjesachtige valleien doorkruisen. Het is absoluut de moeite waard om je tijd te nemen en dit stukje van Zuid-Frankrijk te ontdekken.

Vandaag rijd je langs volgende prachtige bestemmingen

  • in de Grotte du Pech Merle bewonder je de prachtige prehistorische rotschilderingen in het grottenstelsel
  • Saint-Cinq-Lapopie is een gerestaureerd middeleeuw dorpje dat opgetrokken is rond het kasteel dat een prachtig uitzicht biedt
  • een verborgen parel waar je naast unieke mijnen ook adembenemende natuur kan ontdekken is Phosphatière du Cloup d'Aural
  • en om af te sluiten bezoek je het zonovergoten en charmante Cahors genesteld naast de rivier Lot met een wirwar van kronkelende steegjes en pastelkleurige gebouwen

Dag 3: Cahors naar Albi

Afgelegde afstand: 159 km

Vandaag laat je Cahors achter je om naar het zuiden te trekken, meer bepaald naar Montauban. Vandaar rijd je verder in brede oostelijke richting om Castelnau-de-Montmiral en Cordes-sur-Ciel te bezoeken en ten slotte om door te trekken naar Albi. Je kan ervoor kiezen om in Albi te overnachten of om terug naar Montauban te rijden.

  • Tijdens je eerste stop in Montaubon begin je best op de Place Nationale, het centrale marktplein dat bekend staat om de dubbele arcadebogen en omringd wordt door elegante bakstenen gevels. De hele stad voelt aangenaam om je op het gemak een weg te banen door het historische centrum met toch wel heel wat indrukwekkende bouwwerken.
  • Een ander dorpje vol geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden is Castelnau-de-Montmiral. Het historische stadscentrum is bijzonder goed bewaard gebleven en nodigt je uit om de schilderachtige steegjes te verkennen.
  • Je sluit de dag af met een bezoekje aan Albi. Deze kleine stad aan de oever van de Tarn draagt een geschiedenis met zich mee die diep geworteld is in de religieuze conflicten van de middeleeuwen. Het wordt dan ook vaak beschreven als een van de interessantste steden van de Mini-Pyreneeën.

Wil jij ook graag deze rondreis maken? Download dan nu onze gratis preview rondreis Occitanië en kom langs de mooiste plekken!

Dag 4: Toulouse

Afgelegde afstand: 74 km

Op dag 4 hebben we de hele dag ingepalmd voor je bezoek aan "La Ville Rose". Toulouse is de stad waar de Dominicaanse religieuze orde is geboren en je vindt er dan dus ook het eerste Dominicaanse klooster. Met nog een basiliek, een kathedraal en enkele kerken is Toulouse goed voorzien van prachtige religieuze architecturale pareltjes. Daarnaast vallen er ook talrijke historische panden, oude bruggen en verschillende binnenpleintjes te bezoeken.

Om meer te weten te komen over wat deze stad allemaal te bieden heeft, bekijk dan zeker eens ons artikel over alle must-see bezienswaardigheden in Toulouse.

Dag 5: Toulouse naar Tillac

Afgelegde afstand: 185 km

Vandaag ga je naar Tillac via een reeks topbezienswaardigheden in het Franse departement Gers:

  • Het pittoreske dorpje Simorre met de abdijkerk van Onze-Lieve-Vrouw
  • De historische hoofdstad van de Cascogne dat barst van het culturele erfgoed en indrukwekkende gebouwen: Auch
  • Lectoure dat een echte aanrader is voor de liefhebbers van geschiedenis
  • Om de Saint-Pierre kerk te bezoeken die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, moet je even stoppen in La Romieu
  • Condom waar je tussen elegante 18de eeuwse herenhuizen wandelt maar ook de stad waar je de beroemde Armagnac-brandewijn kan proeven
  • Carcassonne in het klein: Larressingle
  • Het voormalige cisterciënzerklooster: de abdij van Flaran
  • Lupiac, de geboorteplaats van d'Artagnan.
  • De middeleeuws ommuurde stad Bassoues
  • In Tillac wandel je tussen overblijfselen uit de Romeinse oudheid en de middeleeuwen

Dag 6: Tillac naar Lourdes

Afgelegde afstand: 60 km

Op dag 6 van je Occitanië rondreis rij je verder naar het zuiden vanuit Tillac. We delen de dag in met een eerste stop in de minder toeristische stad Tarbes om daarna door te rijden naar het wereldberoemde Lourdes.

  • Tarbes is niet bepaald een toeristische stad maar zeker wel de moeite om even bij te stoppen. Het is namelijk de vroegere woonplaats van twee bekende inwoners: Placide Massey, een landschapsarchitect die in de tuinen van Versailles werkte, en maarschalk Foch, die een belangrijke rol speelde in de triomf van Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog.
  • De tweede stop vandaag is in Lourdes, een stad die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Tijdens je rondreis in het zuiden van Frankrijk is een stop hier gewoon noodzakelijk, ook al ben je niet gelovig. Een stad waarachter een prachtig verhaal schuilt met even prachtige te bezoeken monumenten. Om je bezoek aan Lourdes beter voor te bereiden, raden we je aan zeker eens de blog te lezen over Lourdes met alle bezienswaardigheden uitgelegd.

Dag 7: Les Hautes-Pyrénées

Afgelegde afstand: 256 km

Wie aan het zuiden van Frankrijk denkt, denkt ook aan de bergen met haar adembenemende natuur. Vandaag baan je je een weg door Les Hautes-Pyrénées met enkele interessante tussenstops en eindig je de dag in het Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises.

  • Een eerste stop op je tocht door de bergen is Argèles-Gazost. Een uitstekend voorproefje van de vele kleine steden die in de Pyreneeën op je staan te wachten!
  • Cauterets is een voormalig kuuroord maar met net wat meer allure. Hier vind je 10 geneeskrachtige warmwaterbronnen terug die zelfs Victor Hugo en Napoleon I hebben bezocht.
  • Naast talrijke kleine, schattige bergdorpjes, laten we je ook stoppen bij een echt wandelparadijs: Pont d'Espagne. Een aangename wandeling van 45 minuten zonder al te veel halsbrekende paden leidt je tot het Lac de Gaube. Een van de populairste meren in de streek en heeft ook een bijzonder mooie waterval waar je tot rust kan komen.
  • Een aanrader als korte tussenstop om even een foto te nemen is bij Pont Napoléon. Deze boogbrug is dé toeristische attractie van Luz-Saint-Saveur.
  • Het typische bergdorpje Gavarnie stelt op zich niet veel voor maar de watervallen Cirque de Gavarnie trekt toch alle aandacht naar zich toe. Zonder twijfel is dit het spectaculairste plekje vandaag.
  • Om de benen te strekken tijdens de rit, raden we je aan te stoppen bij Col du Tourmalet, een van de hoogste passen van de Pyreneeën. Het uitzicht hier is gewoonweg om stil van te worden.
  • Een ander voormalig kuuroord is Bagnères-de-Bigorre. Vooral de Grottes de Médous zijn het bezoeken waard
  • Heb je nog wat tijd over? Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises is de ideale afsluiter. Na een intense dag kan je hier in de prachtige natuur weer op adem komen.

Dag 8: Carcassonne

Afgelegde afstand: 158 km

Vandaag rij je via Montségur naar Carcassonne. Indien je gisteren de tijd niet meer had, raden we je ten zeerste aan om wat vroeger op te staan vandaag om te stoppen bij enkele indrukwekkende bezienswaardigheden in het Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises. Wij hebben volgende stops voor je uitgekozen:

  • De Ars-waterval zal enkel in het programma passen als je je reis met een extra dagje kan verlengen. De wandeling naar deze opmerkelijke waterval neemt namelijk 3½ uur in beslag. Je wordt echter beloond met één van de indrukwekkendste watervallen in de Pyreneeën. Een aanrader voor natuurliefhebbers!
  • Ook de grotten van Niaux zijn een hier een trekpleister. De grotten staan bekend om hun rotsschilderingen uit het Magdalenische tijdperk.
  • Een bijzondere plek om te bezoeken is de ondergrondse rivier Labouiche. Het is de langste bevaarbare ondergrondse rivier van Europa die open is voor publiek. 60 meter onder de grond neemt een gids je mee langs een mooie waterval en verbazingwekkende rotsformaties.
  • Wandel naar het kasteel van Foix en geniet vanop de heuvelrug van het prachtige uitzicht over de stad en het idyllische landschap.
  • Als het kasteel van Foix je niet imponeerde, zal Montségur met haar Château de Montségur dat hoogstwaarschijnlijk wel doen. Het kasteel prijkt bovenop een bergachtige rotsformatie die in de omgeving bekend staat als een 'pog'. Montségur werd gebouwd op de ruïnes van een van de laatste bolwerken van de Katharen. Het kasteel is een opmerkelijke zonnelijn. Vooral op de ochtend van de zomerzonnewende kan je er een verschijnsel waarnemen waarbij het eerste zonlicht roodgloeiend in twee smalle ramen binnenkomt.
  • Het eindpunt van de route eindigt vandaag in de wereldberoemde, ommuurde stad Carcassonne. Om tot in het detail je bezoek aan deze prachtige Middeleeuwse stad uit te stippelen, bekijk je best eens onze blog over de must-sees in Carcassonne.

Let op: Als je alle bovengenoemde plekjes wil bezoeken en toch een volledige dag in Carcassonne wil vertoeven, moet je je reis met minstens een dag verlengen.

Wil je graag Carcassonne bezoeken, een overzicht van tours en tickets

Dag 9: Land van de Katharen

Afgelegde afstand: 166 km

Vandaag duik je dieper in de geschiedenis van de Katharen en bezoek je enkele van de opmerkelijkste Katharenkastelen en heel wat andere interessante bezienswaardigheden.

We brengen je vandaag tot bij

  • Lagrasse
  • Villerouge-Termenès
  • Château Termès
  • Château d'Aguilar
  • Château de Peyrepertuse
  • Château de Quéribus
  • Château de Puilaurens

Om je te verdiepen in elk kasteel afzonderlijk, bekijk dan zeker deze blog over het Land van de Katharen en haar prachtige bolwerken.

Dag 10: Regionaal Natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën

Afgelegde afstand: 231 km

Vandaag ontdek je enkele van de topbezienswaardigheden in de zuidelijke hoek van Occitanië, allemaal binnen het Regionaal Natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën.

  • Een van de juweeltjes van die natuurpark is de Eynevallei. Hij staat bekend om zijn verbazingwekkende bloemenrijkdom met meer dan 500 verschillende plantensoorten.
  • Het stadje Mont-Louis is een vestigingsstad die werd gesticht om het gebied na het Verdrag van de Pyreneeën veilig te stellen. Dit stadje heeft een plek op de UNESCO Werelderfgoed bemachtigd door haar prachtige stadswallen en de Porte de France. Daarnaast is Mont-Louis ook bijzonder door zijn unieke trekpleister: een fascinerende zonneoven uit 1949.
  • Een andere vestigingsstad op de UNESO-lijst is Villefranche-de-Conflent. Maak hier zeker een wandeling langs de pittoreske Rue Saint-Jean om alle huisjes met hun schilderachtige gevels te bewonderen.
  • Bezoek het charmante dorpje Vernet-les-Bains dat bekend staat om haar populaire én gecertificeerd duurzame kuuroord Belle Epoque.
  • Om de natuur beter te ontdekken, raden we je een wandeling op de berg Canigou aan.
  • Misschien wel dé meest bezochte trekpleister van de streek is Gorges de la Fou, een verbazingwekkende kloof die in de loop van miljoenen jaren uitgesleten is door een snelstromende rivier.
  • Collioure ligt niet op de baan maar is dat kleine omweggetje zeker waard! Dit idyllische kustdorpje is met haar koninklijke kasteel, kleine kiezelstranden en historische monumenten voor velen de ideale vakantiebestemming. Neem hier zeker de tijd om het kasteel te bezoeken.
  • De laatste bestemming voor vandaag is Perpignan, een belangrijk cultureel, historisch en artistiek centrum. Ooit was deze stad de continentale hoofdstad van het koninkrijk Mallorca en dat heet zijn sporen nagelaten in de vorm van talloze historische bezienswaardigheden.

Dag 11: Perpignan naar Peyre

Afgelegde afstand: 259 km

Na je bezoek aan Perpignan rijd je de noordelijke richting uit naar enkele fantastische bezienswaardigheden voordat je de dag beëindigt in Peyre.

  • De eerste stop vandaag is Narbonne dat rijk aan cultureel en artistiek erfgoed is. De twee belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de (onvoltooide) kathedraal Saint-Just-et-Saint-Pasteur en het Paleis van de Aartsbisschoppen dat nu dient als het stadhuis en kunst- en architectuurmuseum.
  • In het hart van het regionaal natuurpark vind je Gruissan. Een oud, cirkelvormig dorp dat bewaakt wordt door een middeleeuwse toren. Dit traditionele vissersdorpje, genesteld tussen de zee en lagunes, is een geweldige plek om te genieten van de lokale zeevruchten voordat je verder gaat met je reis.
  • Langs de kustlijn heb je heel wat oogverblindende plekjes en Gouffre de l'Oeil Doux is daar zeker één van. Dit bijzondere meertje ligt op slechts 800 meter wandelen van de parkeerplaats. Maak de korte wandeling door het dennenbos en geniet van deze rustige, heldergroene waterplas onder de hoge kliffen.
Voor de echte natuurliefhebbers: bezoek zeker ook Étang de Thau het grootste meer van de Languedoc!.
  • Gedomineerd door de gotische kathedraal is de stad Béziers de volgende stop van je rondreis. De talloze smalle, geplaveide straatjes van de oude stad liggen bezaaid met historische bezienswaardigheden.
  • Vervolgens stellen we je voor om de kronkelende weg naar het noorden te nemen door het Regionaal Natuurpark van de Haut-Languedoce richting Minerve. Deze middeleeuwse stad, gelegen tussen het Canal du Midi en de Montagne Noire, is een charmant stadje gesetteld in een prachtige natuurlijke omgeving. De oude geplaveide straten en stenen gevels van Minerve vertellen wel duizend verhalen over de lange en fascinerende geschiedenis van de stad.
  • Op weg naar de laatste bestemming rijd je over het Viaduct van Millau. Een technisch hoogstandje dat bestaat uit 7 pylonen. Het viaduct gidst de snelweg op een elegante manier over de vallei van de Tarn.
  • Je eindigt de dag in het prachtige Peyre. Dit dorpje lijkt wel te hangen aan de kleurrijke kliffen van de Causse Rouge. Geen wonder dat ook Peyre zichzelf soms de titel ‘mooiste dorp van Frankrijk’ toe-eigent!

Dag 12: Peyre naar Montpellier

Afgelegde afstand: 132 km

  • Vandaag kom je langs de mooiste bezienswaardigheden op weg naar Montpellier.
  • In het hart van de Causse Noire (een cluster van kalksteenplateaus) vind je de adembenemende rotsformaties van Montpellier le Vieux. Dit is een gigantisch natuurgebied dat bezaaid ligt met enorme dolomietrotsen.
  • Vanuit La Roque-Sainte-Marguerite ga je de verbazingwekkende Dourbie-kloven ontdekken. Omringd door prachtige wilde landschappen en een reeks pittoreske dorpjes.
  • In het hart van het Regionaal Natuurpark van de Grands Causses ligt het UNESCO-werelderfgoed Causse du Larzac. Het Larzac-plateau kon een plekje op de UNESCO-lijst bemachtigen dankzij zijn mediterrane agro-pastorale cultuurlandschap. Je bevindt je hier op een immens kalksteenplateau waarvan de bekendste bewoners misschien wel de ooien zijn die de melk produceren waarmee de beroemde Roquefortkaas wordt gemaakt.
  • Vervolgens stop je in, het bekende tempeliersdorp La Couvertoirade. Een prachtige plek in het hart van het Larzac-plateau en de korte omweg van de hoofdroute naar Montpellier meer dan waard!
  • De mooie middeleeuwse straten van Mourèze zien er uitnodigend uit, maar het is vooral de natuurlijke omgeving van het stadje dat bezoekers aantrekt.
  • De eindbestemming vandaag is de levendige en jonge universiteitsstad Montpellier. Het is een stad met een eigenzinnig karakter en die modern uit de hoek komt, maar tegelijk ook overloopt van de historische bouwwerken. Montpellier heeft heel veel te bieden en je kan, lees onze blog met alle bezienswaardigheden in Montpellier.

Wil jij ook graag deze rondreis doen? Download onze gratis preview reisgids Occitanië en kom langs de mooiste plekjes en verborgen pareltjes!

Dag 13: Montpellier naar Nîmes

Afgelegde afstand: 78 km

Vandaag staan de toppers Aigues-Mortes, Nîmes en de Pont du Gard op het programma. Ruim voordat je Aigues-Mortes bereikt, kan je al zien hoe de indrukwekkende stadsmuren boven het omringende landschap uitstijgen. De stad vindt zijn oorsprong in de zoutwinning die hier van oudsher plaatsvindt. Later werd er een haven gebouwd en zo groeide de welvaart. Binnen het vrij kleine gebied van de ringmuur vind je tal van cafés en restaurants, kunstgalerijen en winkels waar veel artisanale producten verkocht worden.

Nîmes is de perfecte combinatie van Romeinse en hedendaagse architectuur. Ontdek de prachtige stad Nîmes met onze stadswandeling die wij speciaal voor jou hebben uitgestippeld.

Geen reis door het zuiden van Frankrijk zonder de Pont du Gard bezocht te hebben. Je kan kiezen om hier een snelle stop te maken en enkele foto's te nemen of uitgebreid de tijd te nemen om de brug van dichtbij te bekijken en je te verdiepen in de geschiedenis in het bijhorende museum. Voor meer info en tips, lees onze blog over Pont du Gard.

Dag 14: Nîmes naar Mende

Afgelegde afstand: 230 km

De voorlaatste dag van de reis is aangebroken. Hoogtijd om nog enkele parels van de streek te bewonderen. Vandaag rijd je van Nîmes naar Mende via het Parc National des Cévennes.

Parc National des Cévennes

Het Parc National des Cévennes beslaat een groot gebied van meer dan 320.000 hectare. De wildernis is er grotendeels ongerept en leent zich dus uitstekend voor mooie natuurwandelingen. Het spreekt voor zich dat je op een dag slechts een glimp kan opvangen van wat dit natuurgebied bijzonder maakt. Overweeg daarom om je verblijf hier eventueel te verlengen zodat je nog veel meer avonturen kan beleven.

Je ontdekkingstocht gaat verder:

  • Om meer te weten te komen over de regionale kunst en tradities is een stop in Le Vignan waar dag één begint. Naast het museum waarin de rijke geschiedenis in geuren en kleuren wordt uitgelegd heeft Le Vignan ook een charmante oude wijk en loopt er een prachtig wandelpad langs de rivier de Arre.
  • Daarna kom je op de op één na hoogste top van de Cevennen, de Mont Aigoual. Op de top van de piek staat het enige weerstation in Europa dat nog steeds bewoond is. Hier krijg je als beloning uitzichten die zich uitstrekken tot aan de Alpen, de Pyreneeën en de Middellandse Zee.
  • In Chaos de Nîmes-le-Vieux bevind je je in een fantastisch, verweerd landschap vol mysterieuze vormen die tot de verbeelding spreken. De natuurlijke rotsformaties die hier te vinden zijn, lijken wel de laatste ruïnes van een oude stad, maar deze bizarre dolomietrotsen zijn het resultaat van jaren van erosie en andere geologische processen.
  • Volg de weg door de spectaculaire kloof Gorges de la Jonte. Je rijd voorbij een reeks pittoreske gehuchten in een decor van prachtige kliffen en dolomietrotsen.
  • Daarna rijd je richting het noorden om je reis door de Gorges du Tarn te beginnen, een adembenemende kloof waar kalkstenen kliffen tot wel 500 meter hoog boven je uittorenen.
  • En waarom niet de hoogste top bezoeken? Hiervoor moet je bij de Mont Lozère zijn. Op de berg strekken zich weilanden, veenmoerassen en heide uit tussen de granieten uitsteeksels die dit gebied kenmerken.
  • Mende, is de perfecte plek om je dag af te sluiten. Je ontdekt er een rustig en uitnodigend stadje met gezellige pleintjes die omringd worden door mooie huizen en historische gebouwen.

Nog geen overnachting tijdens je rondreis door Occitanië? Bekijk onze favoriete verblijven in Occitanië en maak het beste van je vakantie.

Dag 15: Mende naar Figeac

Afgelegde afstand: 275 km

De laatste dag van je reis door Occitanië is al aangebroken. Wees echter niet getreurd, want er wacht je nog een mooie dag vol bijzondere plekjes. Je sluit je reis af met een tocht van Mende naar Figeac waar je je relatief dichtbij het startpunt van de reisroute bevindt.

  • Het Château de la Baume in de gemeente Prinsuéjols wordt omgeven door een sprookjesachtig stuk ongerepte natuur. Dit kasteel staat bekend als 'klein Versailles'.
  • Een van de karaktervolste dorpjes in de streek is Nasbinals.
  • Het dorpje Bozouls, bovenop een rotsachtige uitloper van het gebergte Causse Comtal, moet één van de spectaculairste stadjes van Frankrijk zijn.
  • In het hart van de Lotvallei schuilt Estaing. In deze middeleeuwse stad prijkt een kasteel dat omringd wordt door charmante oude huizen en over de rivier beneden strekt zich een gotische brug uit.
  • Aan de samenvloeiing van de Lot en de Truyère ligt het stadje Entraygues-sur-Truyère. De grootste troeven zijn de charmante huisjes met hun identieke dakpannen, het kasteelfort en een mooie gotische brug uit de 13e eeuw.
  • De romaanse abdijkerk van Conques kon een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO in de wacht slepen als belangrijke stopplaats voor pelgrims op de Jakobsweg. Deze abdij ziet er niet alleen fantastisch uit langs buiten, ook binnenin worden enkele schatten bewaard.
  • Als je helemaal weg bent van architecturale en artistieke hoogstandjes dan is Rodez zeker iets voor jou!
  • Ongeveer 20 km ten westen van Rodez ligt het mooie Belcastel met als trekpleister het prachtige kasteel op de top van de heuvel.
  • Een van de verborgen juweeltjes van de streek is Peyrusse-le-Roc. Een klein dorpje met smalle straatjes, vakwerkhuizen en een historische kerk zijn slechts enkelen zaken van de vele verscholen schoonheden.

Uiteindelijk sluit je de rondreis af in de middeleeuwse stad Figeac. De ideale stop want Figeac is een stad met kunst en geschiedenis in zijn DNA. De romantische steegjes, historische monumenten, zorgvuldig gebouwde gevels en eeuwenoude vakwerkhuizen geven je een echt vakantiegevoel.

Mis niets met onze reisgids Occitanië

Herkenbaar: Bij je bezoek aan dit prachtige stukje Frankrijk wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Occitanië met een uitgewerkte autoroute, 3 stadswandelingen, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids om in de stemming te komen en ga op pad!

Occitanië

Gratis reisgids Occitanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?