Waar overnachten in Friesland? 15 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)!

Waar overnachten in Friesland? 15 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)!

17 januari 2023 in Noord-Nederland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Friesland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de leukste hotels en B&B's in Friesland in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel De Vrouwe van Stavoren (Stavoren)

Naast de gewone kamers van Hotel De Vrouwe van Stavoren, kan je ook overnachten in "ongewone" kamers. Je verblijft hier in originele Wijnvaten die zijn omgebouwd tot geriefelijke en uiterst sfeervolle hotelkamers. Je kan kiezen tussen twee soorten wijnvaten van 15.000 liter en 23.000 liter. De wijnvaten van 23.000 liter zijn extra luxueus ingericht met een royale zitkamer met Smart-TV en een ruime badkamer met een hoek-ligbad en een aparte douche. Daarnaast heb je ook nog een luxe Wellness-Wijnvat dat beschikt over een bubbelbad en een infrarood-stoomcabine.

Het hotel verhuurt fietsen en tot de populaire activiteiten in de omgeving behoren onder meer windsurfen. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Catshuis (Leeuwarden)

Ook dit boetiekhotel Catshuis in Leeuwarden is een absolute topper. Hier verblijf je in moderne kamers voorzien van het nodige comfort als een een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Tijdens de warme zomermaanden kan je je kamer lekker fris koelen door de aanwezige airconditioning. Verder kan je in de ochtend genieten van een heerlijk ontbijt dat verzorgt wordt met seizoengebonden en waar mogelijk biologische producten en lekkernijen van de lokale bakker. Meer info en boeken.

  1. Alibi Hostel Leeuwarden (Leeuwarden)

Wil je liever lowbudget overnachten? Dat kan! We raden je aan om te overnachten in het Alibi Hostel. Dit hostel is gevestigd in de oude gevangenis in het centrum van Leeuwarden. Over een bijzondere overnachting gesproken, hier overnacht je niet in een kamer, maar een cel! Uiteraard is deze cel wel zodanig ingekleed dat je hier niet veel van merkt. Je kan kiezen uit verschillende cellen, wil je graag overnachten in groep, of privé in luxekamers. Meer info en boeken.

  1. Boutiquehotel 't Gerecht (Heerenveen)

Boutiquehotel 't Gerecht is gelegen in een monumentaal pand in Heerenveen op een prachtige locatie. Ideaal voor een onvergetelijke overnachting. In dit boetiekhotel overnacht je in sfeervolle kamers of suites die voorzien zijn van alle gemakken. Elke kamer heeft ook zijn eigen unieke design! 's Ochtends begin je de dag met een heerlijk ontbijt en 's avonds sluit je de dag af met een heerlijk diner van hoogstaande kwaliteit. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Oldeberkoop

Ontspan en relax in dit bijzondere tiny-house in Oldeberkoop! Deze Finse iglo-hut brengt je terug naar de eenvoud van het buitenleven. Geniet van eindeloze wandelingen in de buurt van het natuurhuisje en geniet nadien van je privé sauna. Verder is het natuurhuisje voorzien van al het nodige comfort en is er een barbecue beschikbaar voor op zomerdagen te genieten van een gezellig avondje samen. 's Ochtends kan je vanop het overdekt terras genieten van het zonnetje met een kopje koffie of een glaasje wijn. Meer info en boeken.

  1. Hotel Restaurant Goerres (Akkrum)

Hotel Restaurant Goerres wordt door een familie beheerd en ligt aan de rivier de Oude Boorne. Het hotel biedt elegante kamers voorzien van alle comfort, een prachtig terras aan het water en een gezellig restaurant. Wordt wakker met een gratis ontbijtbuffet en daarna kan je een boot huren bij het hotel! Zo kan je een vaartocht maken over de omliggende Friese meren en onderweg aanmeren in verschillende dorpen. Ook kan je fietsen huren om op een actieve manier de wijdere omgeving te verkennen. Meer info en boeken.


  1. Slapen in een Trechter (Harlingen)

Maak een droom waar en overnacht in een luxe comfortabele hotelkamer in een omgebouwde Trechter met uniek uitzicht op de Waddenzee. Naast de luxe kamers zijn de kamers ook voorzien van een luxe bubbelbad voor de optimale ontspanning. Genietend met een hapje en drankje heb je een prachtig uitzicht op de Nieuwe Willemshaven en op één van de grootste getijdengebieden ter wereld: de Waddenzee.

De Waddenzee is bijzonder in haar soort. Maar liefst twee keer per dag verandert daar de wereld. Het ene moment vind je er kilometers uitgestrekte wadplaten en het andere moment staat alles onder water. En natuurlijk kan je ook vanuit je kamer de zonsondergang bewonderen. Meer info en boeken.

  1. Het Weeshuis (Bolsward)

Het Weeshuis ligt in het centrum van de 'Hanzestad' Bolsward en biedt accommodatie in een monumentaal pand en voormalig weeshuis. Het hotel beschikken over moderne kamers en je kan ook gebruikmaken van een ruime tuin waar tevens ezels gehouden worden.

Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd in het restaurant en omvat verse, lokale specialiteiten en eieren van de eigen kippen. Het restaurant serveert meerdere dagen per week een vast 3-gangendiner in table d'hôte-stijl. De 3 gangen zijn elke dag verschillend en worden bereid met verse producten. Meer info en boeken.

  1. Hotel Stadsherberg Sneek (Sneek)

Op wandelafstand van de Sneeker Waterpoort, bevindt zicht het Stadsherberg Hotel Sneek. De hotelkamers van dit hotel en het Grand Café zijn met de grootste zorg en met de hoogste kwaliteit sfeervol en huiselijk ingericht. Zo wordt er een koloniale stijl gecombineerd met de huidige moderne faciliteiten! Lunchen kan je bij mooi weer op het terras of genieten van een heerlijk kopje koffie! Meer info en boeken.


  1. Van der Valk Hotel Sneek (Sneek)

Liever verblijven net buiten het centrum? Dan is het Van der Valk Hotel Sneek zeker een aanrader! Het biedt een perfecte locatie om de Friese Meren te ontdekken. De ruime en luxe comfortkamers zijn een combinatie van tijdloze elegantie met hedendaags comfort en zijn voorzien van een aparte badkamer met ligbad en of aparte douche. Het à-la-carterestaurant biedt uitzicht op het omliggende water en de natuur rondom het hotel. En er is ook een bar en brasserie waar je kan ontspannen met een lekker drankje of hapje. Meer info en boeken.

  1. Boerderij Appartementen Ûnder de Wol (Oudega)

Of verblijf in deze gezellige bed & breakfast! Kruip eens lekker onder de wol in een eeuwenoude stelpboerderij middenin het Friese Merengebied. Op de vakantieboerderij Ûnder de Wol geniet je van het plattelandsritme, de oorverdovende stilte en de donkere sterrenhemel! In april kan je er zelfs de weidevogels in actie zien! Wil je graag de omgeving wat verkennen? Er zijn hier tal van activiteiten mogelijk, zoals fietsen. Zo zijn er veel fietsroutes in de omgeving te vinden. Meer info en boeken.


  1. B&B Bierbrouwerij het Klavertje (Dokkum)

Verblijf in de gezellige B&B Bierbrouwerij het Klavertje! Vanuit deze accommodatie heb je uitzicht over de stad Dokkum en geniet je iedere ochtend van een heerlijk continentaal ontbijt. Na een heerlijke nachtrust in de ruime kamers met comfortabele bedden, kan je de omgeving verkennen met de fiets. De uitbaters van de B&B zullen je met plezier meer vertellen over de streek. Meer info en boeken.

  1. Luxe huisboot Skoft in Grou

Wil je graag eens origineel overnachten in Friesland op een luxe woonboot? Dat kan! In het pittoreske Grou vind je deze luxe woonboot in de jachthaven De Oerhaal, een knusse haven. De woonboot heeft een sfeervolle woonkamer, en moderne ruime slaapkamers. 's Ochtends geniet je van je heerlijk ontbijtje op het gezellige terras. In de omgeving van Grou zijn er prachtige wandel en hardlooproutes dus vergeet zeker je wandelschoenen niet! Meer info en boeken.

  1. Hotel Anne-Klare in Joure

Hotel Anne-Klare combineert een monumentale gevel met moderne designerkamers. Het driesterrenhotel is gelegen aan de haven van Joure, op wandelafstand van allerlei gezellige restaurants, winkels en cafeetjes. Alle kamers zijn voorzien van frisse kleuren, hoge plafonds, en een zithoek en luxebedden. Verder wordt er iedere ochtend een ontbijtbuffet geserveerd in de gezellige lounge met een open haard, waar je ook overdag kan ontspannen. Wil je graag de omgeving verkennen? De steden Sneek en Heerenveen kan je binnen de 15 minuten met de auto bereiken. Meer info en boeken.

  1. Logis Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop

Het Logis Hotel Restaurant Lunia heeft een rustige locatie in het charmante dorpje Oldeberkoop en biedt kleurrijke, ruime kamers. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een verzorgd ontbijtje vooraleer je de omgeving gaat verkennen. Zo is het Nationaal Park Drents-Friese Wold op een kwartiertje te bereiken met de auto. Je kan eventueel ook een fiets huren en de omgeving verkennen via de vele lokale fietspaden. Graag nog even ontspannen? Dat kan in de sauna of in de gezellige tuin van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis autoroute Friesland

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan het waterrijke Friesland? Ontdek Friesland en het IJsselmeer met onze gratis autoroute Friesland. Deze route hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de regio. De route brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Friesland.

Friesland langs het IJsselmeer

Gratis reisgids Friesland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?