11 x mooiste vakantieparken op de Waddeneilanden: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

11 x mooiste vakantieparken op de Waddeneilanden: Welk park kiezen? Alle info + foto's

10 januari 2024 in Nederland0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken op de Waddeneilanden

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. De Waddeneilanden in het noorden van Nederland zijn een unieke bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 11 leukste en mooiste vakantieparken op de Waddeneilanden.

Overzicht mooiste vakantieparken Waddeneilanden

  1. Landal Sluftervallei

Droom weg bij een vakantie midden in de natuur. Landal Sluftervallei is een vakantiepark met verschillende types accommodaties van comfort stacaravans tot en met luxe bungalows, aan jou de keuze! Lekker ontspannen in de natuur, een dagje cultuur of juist sportief bezig zijn: het kan allemaal. Hier geniet je van een onbezorgde vakantie! Meer info en boeken.

  1. Strandappartementen Vlieduyn

In Oost-Vlieland kan je overnachten in de Strandappartementen Vlieduyn. Het lijkt wel alsof je hier middenin een ansichtkaart bent beland. Landal Vlieduyn biedt accommodatie in moderne 2-persoons appartementen voorzien van alle luxe en comfort. Vanaf je balkon geniet je van een mooi uitzicht op de omgeving. Het autoluwe Waddeneiland straalt een en al rust en ontspanning uit. Op wandelafstand van de appartementen vind je het charmante dorpje Oost-Vlieland en het prachtige zandstrand. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Boomhiemke

Vakantiepark Boomhiemke ligt op het Waddeneiland Ameland, aan de voet van de Hollumer duinen en pal naast natuurgebied Jan Roepesheide. Dit familievriendelijk vakantiepark biedt accommodatie in vrijstaande lodges, villa's en cottages. Kinderen beleven de tijd van hun leven in de Kids Club, het overdekte zwembad of met het uitgebreide programma van gratis sport- en animatieactiviteiten. Ouders kunnen intussen helemaal tot rust komen in de heerlijke sauna’s, spa’s en stoombaden of met een drankje op het terras.

Zin om het eiland te verkennen? Dan kan je fietsen huren bij de receptie en de nabijgelegen dorpjes Hollum en Nes bezoeken. Je kan hier even helemaal tot rust komen. De enige geluiden die je hier zal horen, zijn de krijsende meeuwen, de golven van de zee en het ritselende duingras. Kortom, een ideale bestemming voor een ontspannende vakantie! Meer info en boeken.

  1. Bungalowpark 't Hoogelandt

Bungalowpark 't Hoogelandt bevindt zich aan de rand van een dennenbos, tussen De Koog en Den Burg. Het vakantiepark biedt accommodatie in luxe bungalows en landhuizen met eigen kookgelegenheid en een aangenaam terrasje. Wil je graag de omgeving verkennen? Het park ligt op 1,7 km van de Noordzeekust en op 2 km van De Koog. Er is ook gratis parkeergelegenheid bij de bungalow zodat je je auto makkelijk kwijt kan. Meer info en boeken.

  1. Landal Villapark Vogelmient

Slechts een kleine bosrand scheidt het huisje aan zee waar je in verblijft van de Texelse kust op het Landal Villapark Vogelmient. Aan de andere kant van het vakantiepark wandel je het gezellige dorpje De Koog in. Bovendien is de omgeving ideaal voor een gezellige wandel- of fietstocht. Nadien kan je nog even nagenieten van de rustige omgeving in je vrijstaande verblijf, voorzien van alle comfort. Heb je een trouwe viervoeter? Ook die mag mee! Meer info en boeken.

  1. Roompot Kustpark Texel

Kustpark Texel ligt dichtbij duinen en strand en op loopafstand van de bruisende kustplaats De Koog. Hier verblijf je in een comfortabel chalet of klassieke villa. Op het park is het subtropische zwembad een absolute favoriet, maar er zijn ook sportfaciliteiten en een uitgebreid activiteitenprogramma. Voor ieders wat wils dus! Meer info en boeken.

  1. Beach Park Schuttersbos

Ervaar het typische eilandgevoel bij Beach Park Schuttersbos op Terschelling. Dit knusse vakantiepark in Midsland wordt omgeven door prachtige groene bossen en duinen. Wandel langs de duinen, ga lekker zonnebaden op de brede stranden of fiets langs de Waddendijk met de mooiste vergezichten. Na een leuke dag kan je nog even nagenieten met een Terschellinger jutterbitter in je gezellig ingerichte rietgedekte cottage. Voor wie echt wilt ontspannen, kan kiezen voor een cottage met eigen sauna. Meer info en boeken.

  1. EuroParcs De Koog

EuroParcs De Koog ligt centraal op het Waddeneiland Texel en vlakbij de beroemde zandstranden. Het kleinschalige vakantiepark biedt comfortabele vakantiewoningen met een knusse en warme uitstraling. Iedere chalet beschikt over een woonkamer met een gezellige zithoek en televisie, een moderne keuken en een ruim terras waar je 's ochtends je ontbijtje kan op eten. Vanaf het vakantiepark wandel je zo het strand op of naar een van de gezellige dorpjes in de omgeving. Het is een ideale plek om even lekker uit te waaien. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark De Krim Texel

Vakantiepark De Krim Texel ligt in het noordelijke puntje van het gezellige Waddeneiland Texel. Je verblijft in een van de ruime bungalows of chalets die modern ingericht zijn en beschikken over een eigen terras. Je zal je ook geen moment vervelen op dit vakantiepark: zwem enkele baantjes in het zwembad met diverse glijbanen, daag elkaar uit voor een potje golf of indoor lasergame of ga gezellig bowlen met de hele familie. Een mooie wandeling naar het strand en de vuurtoren vlakbij het park zijn ook absolute aanraders. Meer info en boeken.

  1. Roompot Ameland

En last but not least, Roompot Ameland, Ameland onder de vuurtoren van Hollum. Je verblijft in een van de comfortabele lodge van alle gemakken voorzien. De mooi lodges liggen bovendien achter de duinen, op wandelafstand van het strand. Vanop je eigen veranda geniet je met een heerlijk glaasje wijn of warme chocomelk in de winter van het prachtige uitzicht. 's Avonds kan je de rood-witte vuurtoren over het eiland zien schijnen.

Zin in een lekkere lunch of diner? Wandel dan even de gezellige brasserie binnen of haal je een pizza of burger bij de take away. Meer info en boeken.

  1. Landal Vitamaris

Op Schiermonnikoog zijn er niet zo heel veel accommodatie mogelijkheden te vinden, maar je kan eventueel wel overnachten in de comfortabele en moderne appartementen van Landal Vitamaris. Hier kan je pas echt tot rust komen. Overal waar je kijkt, prijkt de wondermooie natuur. Maak een mooie wandeling naar de breedste stranden van Europa en fiets door de prachtige bossen en duinen langs typische eilanderhuizen.

Na het verkennen van de omgeving kan je lekker nagenieten in de gratis wellnessruimte met verschillende sauna’s en Turks stoombad. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van Texel met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Texel? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Texel met een volledige uitgestippelde rondreis op het eiland, 6 wandelingen + fietsroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Texel.

Texel

Gratis reisgids Texel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?