Waar overnachten in Noord-Nederland? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Noord-Nederland? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

23 januari 2024 in Nederland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Noord-Nederland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Noord-Nederland!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof (Leeuwarden)

Verblijf in dit paleisachtige hotel en overnacht in een van de prestigieuze kamers van Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof met bijzondere uitstraling. 's Ochtends genieten van een heerlijk ontbijtbuffetje met op de achtergrond het indrukwekkende, 18e-eeuwse decor! Het 4-sterrenhotel Fletcher Paleis Stadhouderlijk Hof ligt in de hoofdstad van Friesland en belichaamt de historische grandeur van de regio. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Catshuis (Leeuwarden)

Ook dit boetiekhotel Catshuis in Leeuwarden is een absolute topper. Hier verblijf je in moderne kamers voorzien van het nodige comfort als een een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Tijdens de warme zomermaanden kan je je kamer lekker fris koelen door de aanwezige airconditioning. Verder kan je in de ochtend genieten van een heerlijk ontbijt dat verzorgt wordt met seizoengebonden en waar mogelijk biologische producten en lekkernijen van de lokale bakker. Meer info en boeken.

  1. Hotel & Restaurant Weidumerhout (Weidum)

Overnachten in een luxe kubus in groene omgeving? Hotel & Restaurant Weidumerhout is een kleinschalig hotel in een authentiek Friese boerderij met een boomgaard en een fraaie tuin. Je kan overnachten in het karakteristieke pand uit 1867 met royale kamers en een Finse sauna waar je heerlijk tot rust kan komen.

Of je kan natuurlijk ook altijd origineel overnachten in een kubusje. Deze accommodaties beschikken over kamerhoge ramen voor een buitenbeleving en uitzicht op de groene omgeving. Meer info en boeken.

  1. Hajé Hotel Restaurant de Lepelaar (Lelystad)

Hajé Hotel Restaurant de Lepelaar heeft een unieke ligging en prachtig uitzicht op de omliggende natuurgebieden. Heerlijk genieten is het hier! Het hotel beschikt over een restaurant met een gezellig paviljoen en sfeervolle serres.

Overnachten doe je in waterlodge of hotelkamers. De waterlodges zijn natuurlijk net iets unieker dan de comfortkamers. Deze hebben namelijk een verrassend uitzicht over het prachtige natuurgebied met bos en water. Meer info en boeken.

  1. Magic Bus van B&B Lutje Lollum (Franeker)

Origineel overnachten in Franeker? Wat dacht je van slapen in een omgebouwde bus? De Magic Bus van B&B Lutje Lollum is een unieke slaapplek waar je kan genieten van een unieke ervaring. De camping beschikt over een terras waar je 's avonds kan genieten van de buitenlucht. Boek hier je overnachting in de Magic Bus.

  1. Hotel De Vrouwe van Stavoren (Stavoren)

Naast de gewone kamers van Hotel De Vrouwe van Stavoren, kan je ook overnachten in "ongewone" kamers. Je verblijft hier in originele Wijnvaten die zijn omgebouwd tot geriefelijke en uiterst sfeervolle hotelkamers. Je kan kiezen tussen twee soorten wijnvaten van 15.000 liter en 23.000 liter. De wijnvaten van 23.000 liter zijn extra luxueus ingericht met een royale zitkamer met Smart-TV en een ruime badkamer met een hoek-ligbad en een aparte douche. Daarnaast heb je ook nog een luxe Wellness-Wijnvat dat beschikt over een bubbelbad en een infrarood-stoomcabine.

Het hotel verhuurt fietsen en tot de populaire activiteiten in de omgeving behoren onder meer windsurfen. Meer info en boeken.

  1. De Dames Van De Jonge Hotel Restaurant (Gierthoorn)

De Dames Van De Jonge Hotel Restaurant is een aangenaam verblijf in een rustige omgeving aan het water in Giethoorn. Dit hotel heeft een ideale ligging dichtbij het nationale park Weerribben Wieden. Deze accommodatie verhuurt zelf boten zodat je tijdens je bezoek aan het charmante Giethoorn op verkenning kan op het merengebied. De klassieke kamers hebben alle comfort dat je maar kan wensen en na een drukke dag kan je lekker ontspannen in de huiselijke serre. Meer info en boeken.

  1. Boutiquehotel 't Gerecht (Heerenveen)

Boutiquehotel 't Gerecht is gelegen in een monumentaal pand in Heerenveen op een prachtige locatie. Ideaal voor een onvergetelijke overnachting. In dit boetiekhotel overnacht je in sfeervolle kamers of suites die voorzien zijn van alle gemakken. Elke kamer heeft ook zijn eigen unieke design! 's Ochtends begin je de dag met een heerlijk ontbijt en 's avonds sluit je de dag af met een heerlijk diner van hoogstaande kwaliteit. Meer info en boeken.

  1. Hotel Schimmelpenninck Huys (Groningen)

Hotel Schimmelpenninck Huys is gevestigd in een mooi herenhuis in het centrum Groningen. Je overnacht in ruime kamers die elk een klassiek tintje hebben. Ontspannen kan je na het verkennen van Groningen in de prachtige, omheinde tuin. En in de ochtend kan je genieten van een lekker ontbijt met verschillende soorten zelfgemaakt brood. Meer info en boeken.

  1. B&B West-Indiëschool (Enschede)

In Enschede kan je verblijven in een prachtig verbouwde monumentale school uit 1913. Het gebouw van B&B West-Indiëschool is gelegen in een rustige en karakteristieke wijk, tussen de campus van de Universiteit Twente en het levendige centrum van Enschede. Zo heb je op korte loopafstand een aantal parken en het buitengebied waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Miss Blanche (Groningen)

Hotel Miss Blanche is een boetiekhotel in het centrum van Groningen en beschikt over modern ingerichte kamers, variërend van comfortabele standaardkamers tot een exclusieve executive suite. Het unieke Hotel Miss Blanche is gevestigd in acht aangrenzende monumentale gebouwen, rondom de gracht van het Hoge der A. In Café De Sigaar kan je dagelijks terecht voor een heerlijk kopje koffie op het terras aan de gracht of een lekkere lunch. Meer info en boeken.


  1. Postillion Hotel Deventer

Vlakbij het centrum van de prachtige Hanzestad Deventer, vind je het Postillion Hotel Deventer. De kamers van dit viersterrenhotel zijn modern ingericht en voorzien van alle nodige comfort. Het uitgebreide ontbijtbuffet bestaat onder meer uit eieren, worstjes, pannenkoeken, rauwkost en vers fruit en bij mooi weer kan je even rusten op het terras met een heerlijk kopje koffie. Meer info en boeken.


  1. Fletcher Hotel-Restaurant De Broeierd (Enschede)

Hotel de Broeierd Enschede "De oudste herberg van Twente" ligt aan de rand van Enschede. Het 4-sterren hotel in Enschede is gebouwd in een authentieke Saksische stijl en heeft een rijke geschiedenis die nog steeds voelbaar is. Naast moderne kamers beschikt het hotel ook over het sfeervolle Restaurant De Broeierd, een gezellige hotelbar en een fijn terras waar het goed vertoeven is op zonnige dagen. En dankzij de veelzijdige omgeving is het luxe hotel de ideale uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten. Meer info en boeken.

  1. Kasteel Coevorden - Hotel de Vlijt (Coevorden)

In het meer dan duizend jaar oude Kasteel en het honderdjarige Graanpakhuis “De Vlijt”, bevindt zich nu een elegant hotel. De hotelkamers van Hotel de Vlijt beschikken over grote Kingsize bedden en heerlijke regendouches. Sommige kamers hebben ook een authentiek balkenplafond wat een extra charme weergeeft. Verder beschikt het ook over een terras, een gezellige bar en een restaurant dat gastronomische gerechten serveert in een elegante omgeving. Meer info en boeken.

  1. De Bonte Wever

De Bonte Wever ligt vlak bij het Asserbos aan de rand van Assen en op 10 minuten rijden van het TT Circuit. Je overnacht in een van de comfortabel ingerichte kamers en ’s ochtends na het wakker worden, kan je genieten van een kop koffie of thee op jouw hotelkamer, een ideaal begin van de dag! Voor zowel het ontbijt, lunch als het diner ben je van harte welkom in Buffetrestaurant Flinck. Hier kan je zelf je favoriete gerechten opscheppen van het buffet!

Daarnaast beschikt het hotel over een uitgebreid subtropisch zwem- en saunaparadijs welke geschikt is jong én oud en een fitnesscentrum! Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Noord-Nederland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noord-Nederland? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Noord-Nederland met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Noord-Nederland.

Noord-Nederland

Gratis preview reisgids Noord-Nederland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?