10 x Glampings in Nederland: Dit zijn de leukste safaritenten (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x Glampings in Nederland: Dit zijn de leukste safaritenten (update 2024)

10 december 2021 in Nederland0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Nederland zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Nederland? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Natuurhuisje in Altforst

Centraal gelegen in het prachtige Land van Maas en Waal tussen Nijmegen en Tiel, vind je deze luxe glamping voor zes personen. Ben je op zoek naar een luxe tent afgezonderd van alle drukte? Ben je op zoek naar complete rust en stilte? Dan is deze glamping in Altforst echt iets voor jou! Deze zeer luxe tent met 3 slaapkamers, complete badkamer, volledig ingericht keuken zit verscholen in de natuur, aan het water met eigen aanlegsteiger. Je kan de buurt verkennen met een van de beschikbare kano's.... Meer info en boeken.

  1. Wikkelhouse Apeldoorn

Het Wikkelhouse is een duurzaam huisje, gemaakt van gerecycled karton. Op een fraai plekje midden in het bos, aan de rand van de Veluwe vind je zo'n huisje, geschikt voor vier personen. Deze bijzondere woning is ingericht met alles wat je nodig hebt voor een overnachting in de natuur. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje midden in de natuur zodat je nadien vol energie op pad kan. Meer info en boeken.

  1. Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen ligt in Velp, midden in het Nationaal Park Veluwezoom! Of je nu kiest voor een knusse pod of toch het ultieme kampeergevoel in een luxe lodgetent wilt ervaren, hier ben je sowieso aan het juiste adres om op en top te genieten van je vakantie!

De lodges zijn voorzien van alle comfort en beschikken over een badkamer met een douche én een eigen toilet. Zo hoef je dus niet midden in de nacht op zoek naar het sanitair. Heerlijke maaltijden bereid je zelf in de kitchenette zonder kookplaat en kan je opeten in de eethoek of buiten op je terras! Meer info en boeken.

  1. Parc Buitengewoon (Ven-Zelderheide)

In Noord-Limburg wacht je een gezellige glamping op, Parc Buitengewoon! Word wakker van de fluitende vogels, rits je tent open en geniet van het prachtige Noord Limburgse landschap! Je hebt de keuze uit verschillende soorten tipi-tenten. De ene al wat luxueuzer dan de andere maar iedere tent zal je ongetwijfeld weten te bekoren. Wil je graag even genieten in alle rust en stilte? Kruip dan even in de hottub met adembenemend uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Hoenderloo

De Bell is dé ultieme glamping tent! De aankleding van deze Bell Deluxe is erg sfeervol en naar alle comfort ingericht. De tent bevindt zicht middenin de ongerepte natuur op de Veluwe. Je kijk je ogen uit op de omgeving en je geniet hier van de rust en de diversiteit van De Veluwe. Je kan ook nog gebruikmaken van de twee bijzettentjes wanneer er vrienden op bezoek willen komen. Sluit de dag af met een gezellige barbecue en kruip nog even samen in de hot tub. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Stieltjeskanaal

Dit prachtige natuurhuisje in Stieltjeskanaal in tipi-tent vorm is een aangename glamping om even tot rust te komen. Het huisje beschikt over comfortabele bedden, een volledig uitgeruste keuken, en een terras waar je kan terugtrekken met een goed boek. Bij mooi weer kan je ook gebruikmaken van de barbecue. Verder is de omgeving ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers. Er is ook een paardenhouderij en een bistro op het terrein aanwezig. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Elspeet

Wil je graag even helemaal ontsnappen aan je eigen omgeving? Kom overnachten in deze gezellige glampingtent midden in Kroondomein Het Loo op de Veluwe! Wakker worden door het gefluit van vogels, rits je glampingtent open en voel de zonnestralen op je gezicht.. Heerlijk gevoel toch? Je geniet van je vers gezette Nespresso en de zojuist gebrachte picknickmand met een overheerlijk ontbijt op je eigen terrasje. Samen geniet je van het prachtige uitzicht, de rust en van elkaars gezelschap.

Iedere tent is smaakvol ingericht en heeft een eigen stijl. In de tent zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Wil je je graag even opfrissen? Dan kan je gebruikmaken van het basic sanitair gebouw op wandelafstand van de tent. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Uddel

Graag overnachten in een gezellige, luxe tipi-tent? In Natuurhuisje in Uddel kan het, hier kom je helemaal tot rust! De tipi staat in een privébosje waar je heerlijk kan wandelen in het bos of langs de stille wegen. Je kan ook even naar de Saloon trekken waar je gezellig kan bijpraten en drinken op de veranda in het zonnetje. Bij de Saloon vind je ook het sanitair en een buitenkeuken. Wanneer het 's avonds iets te fris wordt, kan je de houtkachel even aansteken om je te verwarmen.

Niet zo ver van je tipi tent staat iedere dinsdag t/m zaterdag Foodtruck t Vossegat, waar je heerlijke biologische vleesgerechten en frietjes kan kopen. Apenheul, Julianatoren, Openluchtbad Boschbad en Bosbad Putten liggen op een kwartiertje rijden. Je zal je hier dus niet meteen vervelen. Meer info en boeken.

  1. Safaritent Camping Whanau

Ook een overnachting in de luxe Safaritent Camping Whanau is een absolute aanrader. Deze tipi tent beschikt over alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf. De tent kijkt uit op de prachtige omgeving en iedere ochtend wordt er een continentaal ontbijt geserveerd in het tentenkamp! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Vorden

In deze romantische safaritent ben je verzekerd van een onvergetelijk verblijf. Buiten kan je gezellig samen voor het houtvuur zitten en genieten van het rustige buitenleven. De tent wordt omringd met kastelen, bossen, talloze landgoederen, wandelgebieden en vooral de rust van de Achterhoek. Een unieke plek. De safaritent in Vorden is voorzien van alles wat je maar kan wensen voor een overnachting met twee. Wil je graag een ontbijtje? Dan kan je deze eventueel bijboeken. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Gelderland met onze reisgids

We hebben onze route door Gelderland volledig uitgeschreven in een overzichtelijke reisgids zodat je zorgeloos op reis kan gaan. Nog meer weten? Koop onze complete reisgids Gelderland. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Gelderland.

Gelderland

Gratis reisgids Gelderland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?