Wat is de beste route naar Montenegro? Tol, etappehotels & tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wat is de beste route naar Montenegro? Tol, etappehotels & tips

22 januari 2024 in Montenegro0 reacties

Wat is de beste en snelste route naar Montenegro met de wagen of camper? + tips

Ben je van plan om met je eigen wagen naar Montenegro te reizen? Dan is het handig om te weten wat de beste route is om Montenegro zo snel mogelijk te bereiken.

Welke route de beste is, hangt natuurlijk af van je start- en eindpunt, maar ook van wat je onderweg wil zien of doen. Wij hebben voor de beste route, de leukste etappehotels en de mooiste stopplaatsen onderweg voor jou verzameld in één handige blogpost.

Inhoud artikel

  1. Hoe lang is het rijden naar Montenegro?

Met de auto doe je er best lang over om Montenegro te bereiken. Als je de route naar Montenegro helemaal met de auto aflegt, moet je +- 2000 kilometer overbruggen. Je bent ruim gezien 20 à 22 uur onderweg zonder enige file of tussenstop. Het wordt dan ook aangeraden om je route in meerdere dagen af te leggen.

Om vanuit België en Nederland naar Montenegro te reizen, doorkruis je verschillende landen en kom je langs tal van interessante steden waar je eventueel een tussenstop kan houden. Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, ligt op 1950 kilometer rijden vanuit Brussel en 2000 kilometer vanuit Amsterdam.

LEESTIP: Download je gratis reisgids Montenegro en mis niets tijdens je verblijf.

  1. Wat is de beste route naar Montenegro met de auto?

Vertrek je binnenkort op autovakantie naar Montenegro? Dan kan je best je route ernaartoe op voorhand al wat voorbereiden. Zo kan je eventueel ook een tussenstop en/of overnachting op voorhand in plannen. Voor een vakantie in Montenegro doorkruis je volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Uiteraard is de exacte route die je neemt, afhankelijk van je begin- en eindbestemming. Onderstaande routes zijn aan te raden:

Route 1: eindbestemming aan de kust of centraal Montenegro

  • Vanuit Nederland naar de kust (Budva, de baai van Kotor of Ulcinj) of Podgorica reist, gaat de snelste en meest gebruikelijke route via Keulen, Frankfurt am Main, Wurzburg, Neurenberg in Duitsland naar Graz in Oostenrijk. Daarna steek je de grens met Slovenië over en rij je verder richting Maribor, Ptuj verder naar Zagbreb. In Zagreb kies je dan de route langs de kust van Kroatië, richting Zadar, Split verder tot Dubrovnik.
  • Vanuit België naar de kust (Budva, de baai van Kotor of Ulcinj) of Podgorica reist, gaat de snelste en meest gebruikelijke route via Luxemburg, , Frankfurt am Main, München in Duitsland naar Salzburg en Villach in Oostenrijk. In Rosenbach, nabij Villach steek je de Sloveense grens over en rijd je verder richting Ljubljana.
  • In Kroatië rij je dan verder via Zadar, Split tot Dubrovnik. Hier ga je zuidwaarts naar de grens met Montenegro. Van daaruit kan je de weg vervolgen naar Podgorica of badplaatsen Kotor of Budva aan de kust.

Route 2: eindbestemming in het noorden of oosten van Montenegro

  • Ligt jouw eindbestemming in het noordoosten van Montenegro (bv. Plužine of in de buurt van het Durmitor Nationaal Park) Dan kan je overwegen om je reis van aan de kust verder te zetten of een andere route te volgen die door Bosnië en Herzegovina gaat.
  • Deze route gaat dan via Zagreb (E70), en steek je de grens over met Bosnië en Herzegovina bij Gradina Donja. Vanaf hier volg je de route richting Zenicka en Sarajevo naar de grens met Montenegro bij Šćepan Polje, Brijeg. Vanaf de grens is het een halfuurtje rijden naar Plužine en 2 uurtjes naar het nationaal park.

  1. Tips voor je autovakantie naar Montenegro

  1. Beste etappehotels onderweg naar Montenegro

B&B Hotel Erlangen (na +- 600 km rijden)

B&B Hotel Erlangen is een gezinsvriendelijke hotel in Erlangen vlakbij de A3. Dit hotel beschikt over moderne comfortkamers die voorzien zijn gratis draadloos internet. Dit hotel is ideaal voor een tussenstop wanneer je op doorreis bent en ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Neurenberg. Tegen betaling kan je in de ochtend nog genieten van een ontbijtbuffet. Verder kan je ook gratis parkeren bij het B&B Hotel Nürnberg-Erlangen. Meer info en boeken.

Hotel zum Maximilian (na +- 800 km rijden)

Het charmante 3* Hotel zum Maximilian ligt op 45 km van München, vlak naast de snelweg en biedt ruime comfortkamers. Huisdieren zijn toegelaten, parkeren kan bij het hotel en er is gratis wifi aanwezig. 's Ochtends kan je nog snel een ontbijtje meepikken vooraleer je terug de baan op gaat. Meer info en boeken.

Center Rooms Villach (na +- 1000 km rijden)

Center Rooms Villach biedt moderne accommodatie in het centrum van Villach. Je verblijft in een van de comfortkamers of familiekamers die beschikken over een flatscreen-tv en gratis wifi. Verder is er ook gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Leukste tussenstop op je weg naar Montenegro

Neurenberg

Geen zin om een grote stad als Keulen of München te bezoeken als tussenstop? Ga dan eens naar het middeleeuwse stadje Neurenberg (Nürnberg). Het is een sfeervolle stad met een romantische flair die onder meer beroemd staat om haar kunst, een onstuimig naziverleden en natuurlijk de Nürnbürger Bratwürst. Je ziet er nog verschillende fortificaties en stenen torens die dateren uit de middeleeuwen. Het Kaiserburg kasteel en de 14de eeuwse Frauenkirche zijn ook zeker een bezoekje waard.

Boek je stadswandeling door Neurenberg met lokale gids online en ontdek de verborgen plekjes van de stad.

Salzburg

In Oostenrijk kan je een tussenstop maken in het prachtige Salzburg. Deze stad was in de jaren zestig het decor van de bekende film Sound of Music. In de stad en de omgeving passeer je dan ook allerlei leuke gebouwen en locaties waar scènes uit de Sound of Music opgenomen zijn. Wandel door de historische Altstadt van Salzburg en bezoek zeker eens de Dom van Salzburg, het indrukwekkende Festung Hohensalzburg, Schloss Mirabell en haar prachtige tuinen en het Geboortehuis van Mozart.

BESPAAR: Bespaar geld en koop de Salzburg Card. Afhankelijk van hoe lang je verblijf is, kan je een kaart voor 1 dag of voor 2 of 3 dagen kopen. Koop hier je Salzburg Card online vanaf 27 EUR.

Het Sloveense Bled

In Slovenië kan je een tussenstop maken in het stadje Bled. Dit kleine stadje aan het gelijknamige meer is tamelijk toeristisch, maar daarom niet minder indrukwekkend. In het meer ligt een klein eilandje met daarop een prachtige kerk, een uitzicht uit de duizend.

Split

Split, de tweede grootste stad van Kroatië, is één van de meest fascinerende Dalmatische steden en is absoluut de moeite om even halt te houden op je route. Naast de prachtige, oude gebouwen, is Split ook gewoon een gezellige stad om rustig rond te wandelen. Het oude centrum van Split is autovrij wat het bovendien extra rustgevend maakt. Volg onze stadswandeling door Split en mis niets van de topbezienswaardigheden.

  1. Filmpje: het mooiste van Montenegro

Benieuwd naar hoe Montenegro eruitziet? In deze video krijg je prachtige beelden van Montenegro voorgeschoteld. Als je dat in het echt wil zien, zal je natuurlijk zelf naar Montenegro moeten afzakken.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Montenegro met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Montenegro? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Montenegro met een volledige uitgestippelde rondreis Montenegro, en meer dan 70 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Montenegro.

Montenegro

Gratis reisgids Montenegro downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?