Waar overnachten in Metz 2024? 10 x verblijven van goedkoop tot luxe

Download autoroute Lorraine

Waar overnachten in Metz 2024? 10 x verblijven van goedkoop tot luxe

14 maart 2022 in Metz0 reacties

Tijdens je bezoek aan Metz heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Metz.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel de Fouquet - Chambres d'hôtes

Hotel de Fouquet is de bed and breakfast bij uitstek voor designliefhebbers. Het stijlvolle en artistieke interieur van de kamers maakt dit verblijf uniek. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer, tv en gratis wifi. Bovendien is deze bed and breakfast gelegen in het historische hart van Metz, vlakbij verschillende bezienswaardigheden en restaurants. Meer info en boeken.

  1. Hôtel La Citadelle Metz

Als je graag in een luxueuzere setting verblijft dan is een overnachting in Hôtel La Citadelle zeker de moeite waard! Het hotel is gelegen in een oud militair gebouw dat in 1559 opgericht werd vlakbij het historische en culturele hart van Metz. Je kan er prachtige kamers boeken en genieten van het heerlijke eten in het bijbehorend sterrenrestaurant. Het hotel is bovendien gelegen in een groene buurt vlakbij de Moezel, de ideale plek dus voor een mooie wandeling. Meer info en boeken.

  1. Péniche Alclair

Altijd al eens willen overnachten op een boot? Bij B&B Péniche Alclair kan je goed uitgeruste kamers aan boord van een ruime en comfortabele woonboot boeken! De boot dobbert op Canal de La Moselle, op wandelafstand van het centrum van de stad. Je kan er mooie wandelingen maken aan het water en aan boord kan je ook tot rust komen op het ruime terras. Meer info en boeken.


  1. Hotel La Cathédrale

Voor een overnachting in een hotel met historische waarde kan je terecht in Hotel La Cathédrale. Het prachtige 17de eeuws gebouw is gelegen tegenover de Kathedraal van Metz. Dankzij het klassieke interieur en de vele kunstwerken in het gebouw heb je het gevoel dat je echt teruggaat in de tijd. Je overnacht er in comfortabele kamers, waar onder andere Madame de Staël en Chateaubriand ook ooit verbleven. Meer info en boeken.

  1. La Galerie-gîte

Voor een originele overnachting kan je terecht in La Galerie-gîte. Je verblijft er in een unieke kamer met vele kunstwerken en details. Het voelt zelfs een beetje alsof je in een echte galerij verblijft! De kamer is uitgerust met een eigen badkamer en voor ontbijt, lunch en diner kan je terecht in de vele bars en restaurants in de buurt. Ook het stadscentrum en de vele bezienswaardigheden zijn vlakbij! Meer info en boeken.

  1. Campanile Metz Centre Gare

Hou je het liever wat goedkoper? Dan valt een overnachting in een van de volledig uitgeruste kamers in Hotel Campanile Metz Centre – Gare zeker aan te raden! Het hotel is gelegen vlakbij het station en het Centre Pompidou-Metz. Het historische centrum van de stad is bovendien slechts een vijftiental minuten wandelen. Gasten kunnen in het hotel dagelijks genieten van een ontbijtbuffet en kunnen er tot rust komen in de gezellig lounge. Meer info en boeken.

  1. Hotel Le Mondon

In het Hotel Le Mondon verblijf je op een perfecte locatie waarbij zowel het oude stadcentrum als het station van Metz gemakkelijk bereikbaar zijn te voet. Het gebouw stamt nog af uit de barok en ook de kamers zijn ingericht in belle-époque stijl. Elke ochtend kan je er bovendien genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Novotel Metz Centre

Novotel Metz Centre is een viersterrenhotel gelegen in de oude binnenstad van Metz. De uitgebreide faciliteiten voor jong en oud zorgen ervoor dat dit het hotel bij uitstek is voor een zorgeloos verblijf voor het hele gezin. Je kan na het verkennen van Metz, gebruik maken van het fitnesscentrum, een verwarmd buitenzwembad en de kinderen kunnen hun energie kwijt in de speelruimte. Verder beschikt het hotel ook over een aangenaam restaurant en een bar, waar je dagelijks terecht kan om iets lekkers te eten of drinken. Meer info en boeken.

  1. Le Loft Spa au coeur de Metz

Deze luxeloft in Metz is de perfecte plaats om eens volledig te ontspannen. De loft is niet enkel heel mooi en modern ingericht, maar beschikt daarbovenop ook nog eens over een bubbelbad. Het is een zeer ruime accommodatie gelegen in de historische binnenstad van Metz, vlakbij de prachtige Porte des Allemands. Meer info en boeken.

  1. Mercure Metz Centre

In de buurt van het Centre Pompidou-Metz en het museum voor moderne kunst, vind je het hotel Mercure Metz Centre. Het hotel heeft moderne kamers die goed uitgerust zijn. Naast de traditionele Franse gerechten die je kan verkrijgen in het restaurant kan je er in de bar L'Atelier des Vins ook genieten van een indrukwekkende wijnkaart. Meer info en boeken.

  1. Download onze stadswandeling door Metz

Ontdek de stad met onze stadswandeling door Metz. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en geeft je wat meer uitleg over de plekken waarlangs je passeert.

Metz stadswandeling

Gratis reisgids Metz downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?