Hoe van luchthaven Lissabon naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Lissabon naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

17 januari 2022 in Lissabon2 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Lissabon te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Lissabon (Lisboa Humberto Delgado), wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Lissabon te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Lissabon te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Lissabon centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Lissabon online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Lissabon? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: LIS - Luchthaven Humberto Delgado Lisboa

Lissabon Airport, ook wel Lisboa Humberto Delgado of Portela genoemd, is het grootste en populaire vliegveld van Lissabon. Lissabon Airport is tevens ook de “main hub” van de nationale luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal. De luchthaven ligt op 7 kilometer afstand van het centrum verwijderd. Met de auto ben je ongeveer 15 minuutjes onderweg.

De luchthaven beschikt over twee terminals

  • Terminal 1 is de grootste en belangrijkste terminal en wordt dan ook gebruikt door de meeste luchtvaartmaatschappijen.
  • Terminal 2 is wat kleiner en wordt voornamelijk gebruikt door lowcostmaatschappijen en uitgaande vluchten.
  • Iedere 10 minuten rijdt er een gratis shuttlebus tussen terminals T1 en T2 zodat je je snel en eenvoudig kan verplaatsen. Deze busrit duurt amper 5 minuutjes.

Er zijn verschillende transportmogelijkheden om van de luchthaven naar het centrum van de stad te reizen. De metro, de bus, de tram of de taxi, het kan er allemaal. In dit blogartikel lees je alvast meer over de verschillende transportmogelijkheden. Zo hoef jij alleen nog je tickets voor Lissabon te boeken en te vertrekken.

  1. Vanaf luchthaven Lissabon naar het centrum met de taxi

Een taxi vanaf vliegveld Lissabon is in vergelijking met andere Europese luchthavens goedkoop. Eenmaal geland, volg je de borden met de icoontjes van de taxistandplaatsen. Eens je de luchthaven buiten wandelt, zal je ze meteen opmerken. De reistijd naar het centrum van de stad is ongeveer een halfuurtje.

  • Wil je graag reizen met de officiële taxi’s van de luchthaven? Dan kan je gebruikmaken van de taxi’s van TaxiTender.
  • De taxistandplaatsen vind je aan de uitgang van de terminal.
  • Een ritje met de taxi naar het centrum kan al vanaf 18€, afhankelijk van de totale reistijd, je eindbestemming en de verkeersdrukte natuurlijk.
  • Als het heel druk is in de stad, zal de taxirit over het algemeen ook duurder zijn.

Onze tip: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Lissabon naar het centrum.

  1. Vanaf luchthaven Lissabon naar het centrum met de metro

Luchthaven Lissabon heeft een metrostation aan de rand van de terminal 1 in de aankomsthal. De metro (rode lijn) verbindt het stadscentrum en de andere drie metrolijnen met het vliegveld. De metro is een goedkope en snelle manier om naar het centrum te reizen.

  • Volg de borden metro en je zal bij het ondergrondse station op de luchthaven terechtkomen.
  • Tickets zijn te koop bij de automaten op het vliegveld. Een enkele ticket kost rond de €1,40 en voor een hele dag met de metro ben je zo’n €6,- kwijt.
  • Iedere 6 à 9 minuten vertrekt er een metro vanaf het vliegveld van Lissabon tussen 06:30 uur ‘s morgens en 01:00 uur ‘s nachts.
  • Metro richting Lissabon centrum: Rode lijn naar Alameda (9e stop), dan groene lijn naar Baixa-Chaido (6e stop). Pak de groene lijn richting Cais de Sodré.
  • De reistijd naar het stadscentrum is ongeveer 30 minuten.
  • Bekijk op voorhand ook even waar je hotel in Lissabon zich bevindt en welk metrostation vlakbij ligt.

Tip: Om gebruik te maken van de metro, koop je best een Viva Viagem-kaart. Deze elektronische kaart kost je €0,50. Nadien kan je deze kaart opladen met een bedrag naar keuze. Je kan deze kaart dan ook gebruiken voor andere vormen van het openbaar vervoer geldig.

  1. Vanaf luchthaven Lissabon naar het centrum met de bus

Neem je liever de bus? Dat kan natuurlijk ook! Wanneer je de bus wilt nemen, zijn er verschillende opties mogelijk.

Bus 705, 722, 744, 783 en 208

  • Tussen de luchthaven en het centrum van de stad rijden bussen 705, 722, 744, 783.
  • ’s Nachts kan je bus 208 nemen. Deze rijdt van half 12 ‘s nachts tot 5 uur ’s morgens.
  • Je kan enkel gebruikmaken van deze bussen wanneer je geen bagage hebt of enkel reist met handbagage.
  • Kostprijs van een kaartje aan boord bedraagt ongeveer 2 euro.
  • Je kan ook gebruikmaken van een Viva Viagem kaartje!

Aerobus

  • Reis je met meer baggage? Dan kies je beter voor de Aerobus, die in twee richtingen rijdt.
  • Aerobus Lijn 1, reist naar het centrum van de stad (Baixa-Chiado)
  • Aerobus Lijn 2, reist naar het financiële district van Lissabon (Saldanha)
  • Voor de Aerobus dien je een ticket aan te kopen die 24 uur geldig is op beide lijnen van de Aerobus. Dat kost je €3,50.
  • Iedere 20 à 25 minuten rijdt er een bus tussen 08:00 en 23:00.
  • Je herkent de standplaatsen van de Aerobus makkelijk aan de borden.
  • Bestel je ticket voor de Aerobus nu online!
  1. Auto huren in Lissabon

Je hebt niet meteen een huurauto nodig wanneer je enkel in Lissabon verblijft. Maar, ben je van plan om ook de omgeving van de stad te ontdekken? Dan is het zeker aan te raden om een huurauto te huren.

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief op Lissabon Airport. De bekendste bedrijven zijn Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Guerin, Hertz en Sixt. Net buiten de terminal staan de huurauto's in de garage geparkeerd. Een goedkope auto kan je eventueel huren bij Sunnycars, de grootste huurautovergelijker van Europa.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Extra tip: Koop je Lisboa Card

Onbeperkt reizen en gratis toegang met de Lisboa Card

Ben je in Lissabon en wil je meerdere attracties bezoeken? Koop dan je eigen Lisboa Card, hiermee krijg je gratis toegang tot tal van attracties in Lissabon + gratis treintickets naar Sintra. Met de Lisboa Card kan je ook onbeperkt gratis reizen met bus, metro, tram en liften. Bovendien kan je ook een gratis ritje maken met de authentieke tramlijn 28!

  1. Download je gratis stadswandeling Lissabon + reisgids Portugal

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Lissabon. Ideaal om Lissabon volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes (+ GPS coördinaten)! Download zeker ook de gratis preview reisgids Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 25 maart 2022 - Georgette D'hondt

Met de metro : vervoerkaartje gekocht dat je kunt opladen : goed uitgebouwd netwerk openbaar vervoer. Wij zaten in Cacilhas waar we de boot nog moesten nemen naar stadskern. Kon met hetzelfde kaartje. Ook de trein kon je daarmee betalen.

- 7 oktober 2021 - Dedeyne Joel

Zeer nuttig, echt top !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?